Reklama

TV Osem ukončila šírenie v prvom celoplošnom DVB-T2 multiplexe

Slovenská TV Osem, ktorá sa vo svojom vysielaní zameriava hlavne na vedomostné súťaže a veštenie, nie je od augusta súčasťou prvého celoplošného multiplexu (MUX1). Po siedmich mesiacoch tak opäť nemôžu prijímať program diváci cez anténu.
Pokračovanie nižšie:

TV Osem vysiela aj naďalej. Aktuálne je stanica šírená napr. prostredníctvom satelitu ASTRA 3B (23,5°E), kde vysiela v HD kvalite a nekódovane (FTA). Nachádza sa aj v ponukách vybraných káblových a IPTV operátorov ako aj v satelitných platformách Magio Sat a DIGI TV, ktoré využívajú pozíciu 0,8°W. V tomto prípade je však vysielanie kódované a sprístupnené iba klientom satelitných služieb Slovak Telekomu.

Súčasťou 1. multiplexu, ktorý už vysiela v štandarde DVB-T2, je tak aktuálne osem televíznych staníc Dvojka HD, Trojka HD, TV LUX HD, ČT1, ČT2, JOJ Cinema HD, Sport 1, Sport 2 HD a 12 rádií (Devin, Junior, Litera, PatriaFM, PatriaRD, Pyramida, Radio_FM, ReginaBA, ReginaBB, ReginaKE, Slovakia, Slovensko).

Zoznam všetkých celoplošných a miestnych DVB-T/T2 či DAB+ vysielačov môžete nájsť už tradične v sekcii Vysielače.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Dobrý deň,

    ukončili sme zmluvný vzťah (Skončila platnosť zmluvy).

    S pozdravom

    Peter Kubina (šéf Towercomu)

    1. Peťo neni šéf, Peťo má na starosti chlapcov z dohladu.
      Generálny riadiťel je Peshl

    2. :-)))))) Aký diplomat je ten šéf Towercomu! Ako vždy sa z jeho reakcie diváci dozvedia prd makový… V každom prípade je to len a len dobre, že ten paškvil TV8 skončil. Tentoraz už navždy, dúfam.

  2. takže keď ten paškvil zrušili tak nech dajú čt1 a čt2 do hd konečne
    čo na to „šéf towercomu“?

    1. To akože vyradia jednu SD stanicu a preklopia kvôli tebe dve do HD?
      Bistu, nechceš robiť riaditeľa v Towercome, aby si nám to ukázal ako sa to dá? Takto by si každú firmu priviedol na cestu TV8.

    2. Na to nebude v MUX1 dosť miesta, kým Dvojku HD a Trojku HD nepresunú do MUX3, kam patria namiesto SD verzií! Už bolo dosť času na výmenu techniky. DVB-T2 box s podporou MPEG-4 a HEVC stojí dvacku.

    1. Len sa bojím, že keď diváci zabudnú na ten smrad, hnoj sa zase vráti, ako predtým už opakovane urobil.

  3. Chvalabohu, prevádzkovatelia tejto stanice patria buď do basy alebo do blázninca. A Diváci tejto stanice by mali konzultovať svoj život s psychiatrom.

  4. To je veľká škoda.TV8 prinášala alternatívu oproti iným staniciam.Obľúbil som si hlavne hudobné programy pre nás starších,sem tam aj to veštenie.No vyzerá to tak,že anténu zhodím a dám si DIGIsat.

    1. Že alternatívu… :))) Pán bude určite náročný divák a kultúrny fajnšmeker!

    1. Aby si vedel, žijem v jednej dedine, kde okrem antény a internetu telku nechytíš. Vysoký kopec znemožňuje satelit a tak na (skoro) každom dome vidno sito na vertikál a na bytovke vertikál STA a žiadny tanier na satelit. A nikto si nesťažuje. Ja osobne Markízu pozerám len vtedy, keď si predplatím Plustelku a náhodou dajú niečo dobré ale ináč nie. A som spokojný

  5. Odpoveď pre Demeter (tvoj príspevok tu zmizol, ale v nahľade je, asi blbne diskusia): Ak chceš prijímať TV8, tá ide voľne zo satelitu Astra 3B voľne, takže stačí ak si kúpiš na bazoši nejaká HD satelitný prijímač, sú tam aj za cca 20 evri. A budeš prijímaš aj nemecké free programy…

    1. Pre TV8 je škoda investovať do toho čo i len deravý eurocent.

  6. Pre redakciu: Na stránke máte nejaký technický problém. V náhľadoch zobrazuje všetky pridané príspevky, ale v jednotlivých diskusiách sa už tieto príspevky nenachádzajú. Tak sa pozrite na to…

  7. Teres to by si sa diivil koľko dôchodcov a chatarov využíva Dvb-t.Viem to lebo som veľa ľuďom anténu inštaloval a naladil programy a kde je presah signálu zo zahraničia tak aj CZ a PL muxy tak netáraj.

    1. Príjem DVB-T / T2 cez anténu využíva možno aj 50 % ľudí, len v rôznych prieskumoch to neuvedú, lebo tam je možnosť zaškrtnúť len jedu možnosť, či sledujú platenú alebo voľnú. Obidva sa nedajú zaškrtnúť. A množstvo ľudí má na hlavnom televízore v obývačke platený satelit, káblovku alebo IPTV (internet). Ale to, že na ďalších televízoroch v ďalších izbách alebo aj v kuchyni majú príjem DVB-T / T2 cez anténu, to už neuvedú, lebo v prieskumoch nie je možnosť uviesť viac možností príjmu. A množstvo ľudí má na ďalších televízoroch v ďalších miestnostiach práve príjem voľného DVB-T / T2 cez anténu.

  8. pan Le Fu máte pravdu set top box sa dá kúpiť už od 20.eur towerkom stále opakuje že ludia nemajú elektroniku na normu h-264 a hevc na čechov nemáme sme za nimi v tejto oblasti velmi daleko???

    1. Mohli sme byť už dávno oveľa oveľa ďalej, keby „niekto“ pri zavádzaní DVB-T sa nepostaral a stopol normu MPEG-4, kvôli čomu musel byť „odídený“ predseda TÚ.

  9. pán peter na dvb-t2 h 265 naladim v okr.malacky 60 kanálov slovenské české rakuské.

  10. Presuňte už konečne jednotku, dvojku a trojku HD do jedného multiplexu!
    Ukončite ich vysielanie v SD kvalite!
    Požiadajte maďarov o zníženie výkonu vysielača na 26k aby prestal rušiť českú verejnoprávnu TV z Brna!
    Presuňte lokálnu Trnavskú TV z 33k na iný aby nerušila druhý český finálny multiplex v tomto regióne!
    A ja vám budem neskonale vďačný a budem sa môcť vrátiť ku svojim anténam….

  11. K26 Gerecse by mal mať v celom azimute v smere na SK úplne potlačený výkon ( 0 dB) a nie že vo veľkom vyžarujú a na merákoch namerali silu signálu v okolí Nových Zámkov okolo 7 dB.

    1. Asi si chcel napisat 70 dBuV, co by na NZ sedelo. Pri Ziari n. Hronom mam silnejsi signal na k.26 z Gerecse (100km) ako na rovnakom kanale z Bralovej skaly (16km). Takze suhlasim, ze u Madarov daco nehra. A Gerecse nie je jediny, ktory sa na strednom slovensku „tlcie“ s Bralovou skalou. Dalsi je Kekes (120km) s kanalmi 44 a 46. Antenu na Bralovu musim mat pod urovnou stitu strechy, aby mi to Kekes nemrvil. Na Kekes tu staci obycajna log-periodicka antena a vsetky kanaly tu hraju ako sa hovori na hrdzavy kliniec. Akurat ze ich nepotrebujem 🙂

  12. Presne Gerecse je super vysielač. Po prechode na dvb-t2 mi odpálil český verejnoprávny multiplex. Ale všetko je v pkriadku. To nie je stanovený nejaký maximálny limit? V Trnave to beží a kto vie kam to až siaha…

  13. V Prešove v MUX regionálny K27 nefunguje program TV ROMANA. V iných mestách, kde je MUX regionálny vám funguje TV ROMANA ? ? ?

    1. Ostatné programy idú dobre len Romana nejde? Ide to z jedného zdroja, ak by nešla dobre, tak by všade bol problém.

    2. pre Skratek:

      V Prešove nefungovala TV ROMANA celý víkend (bol len čierny obraz) ostatné programy v multiplexe fungovali normálne. TV ROMANA nabehla až v pondelok ráno.

Komentáre už nie sú povolené.