Reklama

Towercom upravil v DAB+ dátové toky a ukončil testy Rádia_FM

V digitálnom rozhlasovom multiplexe, ktorý prevádzkuje operátor Towercom, bolo ukončené testovacie vysielanie verejnoprávneho vysielateľa RTVS. Testy prebiehali na dvoch špeciálnych pozíciach s označením „Radio_FM1“ a „Radio_FM2“, ktoré sa objavili začiatkom augusta a mali nastavené rôzne dátové toky.
Pokračovanie nižšie:

Po vypnutí testovacích pozícii došlo zároveň k navýšeniu dátových tokov pri rozhlasových staniciach Rádio Junior a Rádio Litera zo 64 na 72 kbits.

V priebehu tohto týždňa tiež prešlo katolícke Rádio Mária na mono vysielanie. K zmene došlo na základe požiadavky samotného vysielateľa. V mono je tiež šírené aj v multiplexe operátora AVIS v Banskej Bystrici.

Aktuálne je v DAB+ multiplexe Towercomu jedenásť rozhlasových staníc, z toho šesť od verejnoprávnej RTVS a päť od komerčných vysielateľov.

Kompletný zoznam DAB+ a DVB-T/T2 vysielačov, ako aj ponuku jednotlivých multiplexov, môžete nájsť v sekcii Vysielače.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Koniec augusta a Zobor stále nič, nemám slov. Kedy už konečne niekto z TWR alebo avs povie kedy sa spustí ten vysielač.

  2. Nové Mesto ticho Zobor jsem mal je to Slovensko ve Valasskem Mezirici pres Dab + 13 staníc a jsu to Beskydi hory a tady kľud hlavne že máme STV 1,2,3,svd a Hd máme výber skrátka Tewekorn je sám Prima plus Hd fuj,CT,1 CT,2 ať dajú do Hd

  3. A Velka Javorina sa kedy zapne?! Ved je to skoda nemat DAB+ na takej dobrej kote. Uz davno malo byt 98% pokrytie verejnopravneho Muxu!!! Ide rok 2021.

  4. ad IgorNR

    Nikto z Towercomu, ani z AVIS- nepovie, kedy sa spustí DAB+ zo Zoboru…..a to preto, že nikto z nich nemá ani najmenšie tušenie kedy, a či vôbec.

Komentáre už nie sú povolené.