Reklama

Technické zmeny v slovenských DAB+ multiplexoch

V posledných dňoch došlo v oboch slovenských DAB+ multiplexoch, ktoré prevádzkujú operátori Towercom a AVIS, k drobným technickým zmenám. Niektoré rozhlasové stanice majú pozmenený parameter SID (Service ID). Towercom zmenil SID rozhlasovej stanici Rádio Mária (z 5089 na 5090). K zmene došlo z toho dôvodu, že rádio malo pridelené rovnaké SID ako Rádio Liptov (5089) v DAB+ multiplexe sesterského operátora AVIS. Niektoré rozhlasové prijímače s tým preto mohli mať problémy.
Pokračovanie nižšie:

Ďalšie zmeny nastali v DAB+ multiplexe operátora AVIS v Banskej Bystrici, kde bol zmenený parameter SID u Rádia Junior (z 5205 na 5002) a Rádia Devín (z 5204 na 521B). V tomto prípade AVIS upravil SID podľa multiplexu Towercomu. Aktuálne tak majú všetky rádiá, ktoré vysielajú v oboch multiplexoch rovnaký parameter SID.

Všetky zmeny mohli zaznamenať aj poslucháči, vzhľadom k tomu, že po zmene SID je nutné vyhľadať vo svojom rozhlasovom prijímači novú pozíciu uvedeného rádia. Na pôvodnej pozícii totiž už po zmene SID rádio nefunguje. Podobne je to aj v prípade, keď si niekto uložil uvedené stanice do obľúbených. V prípade, ak niekomu uvedené stanice nefungujú, odporúčame prepnúť na pozíciu s novým SID.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Ja som nezaznamenal v DAB+ nič,žiadny signál.Ale napríklad Lepšia.TV chystá do programovej ponuky nové tématické balíčky….viete o tom niečo od kedy???Mali by pribudnúť minimálne platené športové stanice…

Komentáre už nie sú povolené.