Reklama

RTVS odvysiela na Dvojke výnimočné dokumenty z produkcie BBC

Na obrazovky RTVS prichádzajú mimoriadne pútavé a úspešné série z britsko-americkej produkcie. Ide o päťdielne dokumentárne seriály z ríše zvierat „Dynastie“ a o vesmíre „Planéty“, ktoré diváci môžu sledovať na Dvojke od 2. septembra každú stredu večer. Seriál Dynastie predstaví divákom svet súbojov a rodinnej zrady v dynastiách zvierat, ktoré sú dramatickejšie ako akákoľvek fikcia. Pútavá séria Planéty ponúkne pohľad do histórie našej slnečnej sústavy s pomocou najnovších vizuálnych efektov.
Pokračovanie nižšie:

Vďaka seriálu Planéty sa diváci dozvedia všetko podstatné, čo dnešná veda vie o ôsmich planétach slnečnej sústavy, aké vodopády kedysi formovali povrch Marsu, alebo napríklad aj to, ako „bojovali“ jednotlivé planéty o svoje miesto v sústave. Fanúšikovia vesmíru sa ocitnú na povrchu jednotlivých telies a stanú sa svedkami dramatických udalostí, ktoré formovali ich súčasný tvar.

Na výrobe Dynastií sa podieľal aj uznávaný a oceňovaný dokumentarista David Attenborough. V priebehu štyroch rokov získavali tvorcovia na celom svete zábery zvierat, ich rodín a ich spôsobu života. Úžasne nakrútená séria skúma zložité vzťahy piatich z našich najviac obdivovaných a zároveň ohrozených zvieracích druhov a ukazuje ich tímovú prácu, ktorá je potrebná pre udržanie si územia. Diváci v tejto unikátnej televíznej sérii uvidia príbehy od afrického psa hyenovitého prinúteného ísť s vlastnou ambicióznou dcérou do riskantného súboja o vzácne lovecké územia, až po príbeh šimpanza, zúfalo sa snažiaceho získať späť svoju moc po porážke s rivalom. Seriál divákov vtiahne do neľútostného a častokrát srdcervúceho boja vytvárajúceho dynastie, ktoré vládnu svetu zvierat po generácie.

Najbližšie vysielanie dokumentárnych sérií Planéty a Dynastie:

LogoNázov staniceDátumZačiatokProgram
Dvojka02.09.202021:05Planéty (1/5)
Vnútorné svety Dokumentárna vedecko-populárna séria (Spojené kráľovstvo Veľkej Británie a Severného Írska, Spojené štáty americké 2019) (Premiéra)
Dvojka09.09.202021:05Planéty (2/5)
Mars Dokumentárna vedecko-populárna séria (Spojené kráľovstvo Veľkej Británie a Severného Írska, Spojené štáty americké 2019) (Premiéra)
Dvojka16.09.202021:00Planéty (3/5)
Jupiter Dokumentárna vedecko-populárna séria (Spojené kráľovstvo Veľkej Británie a Severného Írska, Spojené štáty americké 2019) (Premiéra)
LogoNázov staniceDátumZačiatokProgram
Dvojka02.09.202020:10Dynastie (1/5)
Šimpanzy Dokumentárna séria o zvieratách a ich spoločenstvách (Spojené kráľovstvo Veľkej Británie a Severného Írska, Spojené štáty americké, Francúzsko, Čína 2018) (Premiéra)
Dvojka03.09.202012:25Dynastie (1/5)
Šimpanzy Dokumentárna séria o zvieratách a ich spoločenstvách (Spojené kráľovstvo Veľkej Británie a Severného Írska, Spojené štáty americké, Francúzsko, Čína 2018) (Repríza)
Dvojka09.09.202020:10Dynastie (2/5)
Tučniaky cisárske Dokumentárna séria o zvieratách a ich spoločenstvách (Spojené kráľovstvo Veľkej Británie a Severného Írska, Spojené štáty americké, Francúzsko, Čína 2018) (Premiéra)
Dvojka10.09.202012:30Dynastie (2/5)
Tučniaky cisárske Dokumentárna séria o zvieratách a ich spoločenstvách (Spojené kráľovstvo Veľkej Británie a Severného Írska, Spojené štáty americké, Francúzsko, Čína 2018) (Repríza)
Dvojka16.09.202020:10Dynastie (3/5)
Levy Dokumentárna séria o zvieratách a ich spoločenstvách (Spojené kráľovstvo Veľkej Británie a Severného Írska, Spojené štáty americké, Francúzsko, Čína 2018) (Premiéra)

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Krásny dokument dynastie simpanzu už sa teším na ďalší diel

  2. Veľký pokrok oproti niektorým hlúpym pseudo-dokumentom v nedávnej minulosti, kde propagovali kreacionizmus, tárali bludy o lodnej doprave, dávali priestor ultraľavicovým nezmyslom (z dielne Olivera Stonea – výborného režiséra, no mizerného dokumentaristu), či prekrúcali históriu a znásilňovali fakty, aby vylepšili image katolíckej cirkvi (Inkvizícia, Turínske plátno). Dúfajme, že je to začiatok trendu a nie osamotený ostrovček pozitívnej deviácie v mori neprofesionality.

Komentáre už nie sú povolené.