Reklama

Príjem prvého DVB-T2 multiplexu sa zlepšil v okolí Bánoviec nad Bebravou

Prvý celoplošný DVB-T2 multiplex, ktorý prevádzkuje operátor Towercom, zlepšil pokrytie v okolí Bánoviec nad Bebravou. Informovalo nás o tom viacero našich čitateľov. Dôvodom je spustenie nového vysielača z kódy Uhrovec – Ostrý vrch, ktorý šíri signál na 39. kanáli (618 MHz).
Pokračovanie nižšie:

Maximálny povolený výkon vysielača je 6100 W. Vysielač sa nachádza na kóte Ostrý vrch v nadmorskej výške 450 m.n.m., výška ant. nad terénom je 29 m. Povolenie je platné do 31.05.2021,“ uviedol pre portál SatelitnáTV.sk Roman Vavro, tlačový hovorca Úradu pre reguláciu elektronických komunikácií a poštových služieb (RÚ).

Súčasťou prvého celoplošného multiplexu je aktuálne osem televíznych (Dvojka HD, Trojka HD, TV LUX HD, CT1, CT2, JOJ Cinema HD, Sport 1, Sport 2 HD) a dvanásť rozhlasových staníc (Devin, Junior, Litera, PatriaFM, PatriaRD, Pyramida, Radio_FM, ReginaBA, ReginaBB, ReginaKE, Slovakia, Slovensko).

Po spustení nového vysielača šíri aktuálne prvý multiplex celkovo 25 DVB-T2 vysielačov po celej krajine. Ich aktuálny zoznam môžete nájsť v sekcii Vysielače.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Toto by bolo super aj pre okolie Bytče (alebo aspoň zosilniť signál). Mux 1 intenzita a kvalita signálu 0%. Pred preladením všetko frčalo.

    1. Máš už DVB-T2? Lebo pozerám na mapu a tam máš hneď okolo tri vysielače na 47. kanáli. Čadca, Považská Bystrica a Žilina.

    2. Mám DVB-T2, s vysielačom Krížava nebol problém v minulosti. Po preladení mux1 nič ostatné intenzita aj kvalita super.

    3. Kolárovice hneď vedľa Bytče všetky Muxy bez najmenších problémov. Akurát som si bol istý, že na k26 budem mať ČT MUX, namiesto toho ani ťuk.

    4. Český K26 je kapitola sama o sebe, omieľa sa to na všetkých relavantných fórach … sú proste miesta, a aj na území čiach a moravy, kde to jednoducho nefunguje. Dokonca mám skúsenosť, že pri „zlepšenom“ počasí sa k nám dostal aj signál zo vzdialenejšieho vysielača a nastala jednoducho „tma“. Inak v kopcoch sa dosť často stáva, že signál z najbližšieho vysielača nie je aj najsilnejší a výsledok je lotéria, či si s tým tuner poradí alebo nie.

  2. Prvý mux je tu v okolí PE už konečne OK ale čo prvý mux ktorý je na hranici kvality a intenzity signálu a má výpadky.Ten kedy spustia z Ostrého vrchu???

  3. Dobry den

    Mam otázku: Ide niekomu naladit ceske dvb-t v PE skusal som a nejde to , na Velkej okruznej dakujem za info

  4. na okružnej to musí isť bez problémov,na ktorom poschodí bývaš?
    kde máš anténu umiestnenú? na izbovú ti to nepôjde ale na vonkajšiu aktívnu ,alebo pasívnu zvedenú do zosilovača áno

    1. Ahoj Peto, sice som to este neskusal ale ktorzy vysielac by som mal chytat.

  5. Ahoj Peto

    Na 3 – od Prievanu co su nalavo tie cinziaky skusal som to cey DVT finder nasmerovat a nic , antena od strany Prievanu – antena Emos EM-20G/Z. Ďakujem za radu

  6. antenu nasmeruj smer Hradište alebo Bánovce.Smerovača sa nedrž ta appka pre mobili nič moc.A tiež musiš vedieť ako pri finderi držať mobil, inak ti ukazuje smer na figu

    1. Niekedy išla z vysielača Uhrovec – Hradište z toho 60 m súkromného stožiara analógová STV 2 (K28) a JOJka (K38). Aj teraz by mohli dať na Hradište regionálny DVB-T mux.

  7. Vysielač

    Uhrovec – Hradište – Ploštiny – vodojem (hore anténny systém pre STV 2 a JOJ, dole parabola pre príjem trasy – modulácie zo satelitu Astra 3B a vedľa menší pôvodný stožiar BTS GSM Orange):

    Foto vysielač Hradište: power.szm.com/odstavky.files/image018.jpg

    Mapa: sk.mapy.cz/zakladni?x=18.3675353&y=48.6857854&z=19&base=ophoto&source=osm&id=1015717912

    Z tohto vysielača vysielala JOJ v rokoch 2003 – 2011 a STV 2 v rokoch 2004 – 2011.

    1. Mohol by towercom spraviť mux4 a plustelka viac na tom vysielači v Hradišti – Ploštiny. vodojem.

    2. skratek by mohol dať na Hradište – Ploštiny. vodojem MUX MIESTNY regionálny

  8. A dá sa chytiť v Uhrovci a okolí aj štvrtý mux? Lebo ak Ostrý vrch šíri muxy 1, 2 a 3 a ak sa ten štvrtý nedá chytiť z iného vysielača, mux 1 nemá opodstatnenie vysielať, ak rátam, že vysiela aj 5 platených programov

    1. Ale Detva – Javor bola pred preladením podobne, ako Ostrý vrch teraz. Už našťastie šíri všetky štyri.

  9. Mily Towercom, a kedy konecne spustis Plustelku Viac z Bralovej skaly? Slub bol Q1/2020 no doteraz nic 🙁

    1. Keďže je v Bojniciach tak neviem neviem.. Ale treba ich neustále bombardovať a otravovať aj na iných miestach, lebo si myslia, že o to nie je záujem..

    2. Viete niekto, že kde sa preložil vysielač Rádia Vlna z TVP Prievidza – Bojnice?:

      plustelka.sk/neplanovane-prerusenie-vysielania-vysielacom-stredisku-prievidza/

Komentáre už nie sú povolené.