Reklama

Kresťanské Rádio Mária vstúpilo do DAB+ na Slovensku

Od dnešného dňa je možné prijímať prostredníctvom digitálneho rozhlasového vysielania Rádio Mária. Kresťanská rozhlasová stanica vstúpila do DAB+ multiplexu Towercomu, ktorý je k dispozícii aktuálne z piatich DAB+ vysielačov na území Slovenska.
Pokračovanie nižšie:

Kresťanskú rozhlasovú stanicu, ktorá doteraz vysielala iba prostredníctvom internetu, si môžu vďaka DAB+ naladiť už aj poslucháči s digitálnymi rozhlasovými prijímačmi. Stačí, aby boli v dosahu signálu DAB+ a vlastnili digitálne rádia s podporou DAB+. Kompletný zoznam vysielačov môžete nájsť v sekcii Vysielače, kde sa zobrazuje aj ich presná poloha na mape. V blízkej dobe sa navyše očakáva aj spustenie vysielača Nitra – Zobor.

Počas našich testov bolo šírené Rádio Mária v kodeku HE-AAC v1 a dátovým tokom 72 kbit/s. Okrem pridania nového rádia tiež došlo aj k ďalším zmenám. Podľa zistení portálu SatelitnáTV.sk majú k dispozícii slideshow už všetky stanice verejnoprávneho vysielateľa RTVS. Logo rádia sa tak zobrazuje nielen na Rádiu Slovensko či Rádiu_FM, ale už aj u Rádia Devín, Rádia Junior, Rádia Litera a Rádia Patria.

V multiplexe operátora Towercom je aktuálne šírených 13 rozhlasových staníc, z toho dve sú špeciálne testovacie pozície RTVS (Radio_FM1 a Radio FM2).

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Sveté Rádio na oblbovanie mozgov .

    Kedy bude zaradené v DAB + trebarz New Model Rádio , Rádio Pyramída .

  2. Som zvedavý, že koľko dní vydržia na vysielačoch TWC. Mohli dať aj kurzy v stávkových…

    1. Najlepšie je urobiť svetuškárske rádio a žobrať prachy od ľudí… také typické svetuškárske…

    2. @Miki Mouse: Vydrží dlho! Keď ide o tlačenie propagandy do hláv oviec a stavby luxusných objektov pre farárov a mníšky, katoliban má zrazu peňazí dosť (len keď treba na údržbu a opravy kostolov, zrazu je nedostatok, natŕčajú ruky, aby štát prispel – veď sú to historické a kultúrne pamiatky). Najvtipnejšie na tom celom je, ako sa katolibanci neustále cítia ukrivdení a utláčaní (napríklad taký europosranec Škripek, Záborská a plejáda ďalších) – pritom majú len v pozemnom vysielaní najmenej 2 kresťanské televízie, mnohé regionálky často vysielajú náboženské relácie, v RTVS vysielajú omše, prenosy z pútí aj kresťanské magazíny, no a toto je už myslím štvrté či piate (?) kresťanské rádio, dostupné na Slovensku v slovenčine alebo češtine. Ale ok, keď na to majú, nech si vysielajú – ale nech sa viac neopovážia drankať chechtáky od štátu! Alebo pozemky od miest a obcí za symbolické euro!
      P.S. Ak by niekto chcel rýpať, tak dopredu vravím, že je mi jasný rozdiel medzi pojmami „kresťanský“ a „katolícky“. Ale vzhľadom na vplyv katolíckej cirkvi u nás ide v praxi takmer o synonymá.

  3. Mám rádio Sencor Dab + Fm _PLL Srd 6600 Javorina mlčí, stačí Rádio Lumen

  4. Poniektorí tu nepoznajú „ä“ alebo ani „Ä“. 🙁
    Mimochodom i Ľudevít Štúr sa so spoludruhmi oslovovali ‚súdruh‘, teda skôr než to poniektorí prevzali. 😉
    Kto nechce nepočúva, čo mu nepasuje, môže si prepnúť gombíkom na prijímači. 😐

  5. Veľmi sa tomu teším, že Rádio Mária bude vysielať aj v DAB+.

  6. Najhoršie je, keď začnú s tými bludmi vymývať mozgy deťom už od mala, úplne im zničia osobnosť…

  7. Pyramída 32 – 64Kbit/s – to radšej nech nič do DAB nepridávajú

  8. Dnes cez WiFi rádio -rádio Slovensko krásnych 256 kbps,nádhera.Žiadne DAB+ nepotrebujeme.

    1. Ale potrebujeme. Už sa tu x-krát rozoberalo, prečo.

Komentáre už nie sú povolené.