Reklama

DIGI Sport je tu už 10 rokov

Dnes je to presne 10 rokov, čo svoju históriu začal písať súkromný televízny športový kanál s názvom DIGI Sport. Bola to sobota 14. augusta 2010, kedy si k mikrofónu sadajú Viktor Blažek a Marek Svátek, na televíznej obrazovke je zápas Premier League Tottenham Hotspur – Manchester City a v pravom hornom rohu sa po prvý raz objavilo logo televízie DIGI Sport.
Pokračovanie nižšie:

O športové prenosy bol záujem a preto o tri roky neskôr (8. augusta 2013) spustil svoje vysielanie druhý kanál DIGI Sport 2 a o pár dní na to (20. augusta 2013) aj dva špeciálne kanály DIGI Liga Majstrov 1 a DIGI Liga Majstrov 2, ktoré vysielali len počas prenosov Ligy majstrov UEFA. Športové kanály DIGI Sport sa postupne rozvíjali a preto v roku 2014 došlo k ďalším zmenám, kedy dva špeciálne kanály zanikli a odštartovali plnohodnotné programy DIGI Sport 3 a DIGI Sport 4, ako aj vtedy ešte občasný DIGI Sport 5. Počet ponúkaných prenosov však stále narastal a z toho dôvodu v roku 2018 boli spustené aj občasné internetové programy DIGI Sport 6 až DIGI Sport 10.

Zatiaľ k posledným zmenám v rodine kanálov DIGI Sport došlo v minulom roku, kedy zanikli programy DIGI Sport 4 (9. augusta 2019), DIGI Sport 5 (31. decembra 2019) a DIGI Sport 10 (31. decembra 2019) a odštartoval špeciálny kanál Premier Sport (9. augusta 2019). Od roku 2020 vysielajú pod značkou DIGI Sport už iba tri celodenné programy DIGI Sport 1 až 3 a štyri občasné DIGI Sport 6 až 9. Netreba však tiež zabúdať, že Premier Sport tiež prevádzkuje DIGI Slovakia.

Počas svojej doterajšej existencie ponúkli programy DIGI Sport mimoriadne bohatú ponuku športov, za všetky spomeňme len futbal, hokej, basketbal, volejbal, hádzanú, atletiku, bojové športy, motorizmus, dostihy, malý futbal, mužský a ženský tenis. V priamych prenosoch priniesol okolo 30-tisíc športových súbojov z vyše stovky súťaží a televízne vysielanie obohatil o tisícky hodín magazínov, relácií či štúdií so zaujímavými hosťami.

V začiatkoch vysielala televízia DIGI SPORT zhruba 50 priamych prenosov za mesiac,“ zaspomínal si generálny riaditeľ DIGI Slovakia Marcel Šatanek a pridal aj porovnanie so súčasným stavom: „Dnes sme v situácii, kedy tím zvláda, musím povedať bez preháňania, štyri najlepšie svetové futbalové súťaže a spolu s nimi aj ďalší špičkový obsah. V tých najsilnejších mesiacoch je to 350 až 400 premiérových obsahov a premiérových zápasov. To je z hľadiska kvantitatívneho úplne iná liga.

Ruka v ruke s rozvojom televízie DIGI Sport sa vyvíjal aj tím, ktorý pre vás, našich divákov, vysielanie pripravuje. „Nesmierne ma teší, akým spôsobom celý tím napreduje a posúva sa každým ďalším rokom na úplne inú úroveň. Za všetko hovorí fakt, že je v rámci nielen slovenského, ale aj českého televízneho trhu považovaný za etalón toho, ako sa má vlastne šport „robiť“, ako sa má komentovať a ako sa má moderovať,“ pochválil „svojich“ Šatanek.

Svojich divákov sme zabávali tým najlepším svetovým futbalom i tenisom, nechýbalo množstvo ďalších športov a, samozrejme, hoci zatiaľ nechcem prezrádzať, máme ešte niekoľko ďalších „kandidátov“, ktorými by sme chceli našu programovú ponuku rozšíriť a zabávať ňou športových priaznivcov aj v ďalších rokoch,“ prezradil Šatanek, ktorý zároveň pridal aj jedno prianie: „DIGI SPORT je v podstate na prahu puberty a ak by som mal použiť metaforu a pripodobnil to ľudskému veku, zaželal by som tejto televízii presne toľko, ak nie ešte viac entuziazmu a elánu, ako doteraz. Prajem si, aby tím, ktorý za ňou stojí, naozaj pokračoval v tom, čo mu ide tak dobre. A tým je veľké odhodlanie, veľká kreativita a veľká profesionalita. Za postavením DIGI SPORT je doslova kopec ľudí, veď len za mikrofónom sa vystriedalo okolo sedem desiatok komentátorov a k nim treba pripočítať desiatky ďalších na iných pozíciách a s inými úlohami, ktorí ťahajú spoločným smerom, a preto by som si veľmi želal, aby tento tím zostal pokope a mal ešte veľa príležitostí pracovať na ďalších, veľmi zaujímavých projektoch.

V sezóne 2020/21 sa môžete na DIGI SPORT a PREMIER SPORT tešiť napríklad na:
– španielsku LaLigu
– prvú a druhú nemeckú Bundesligu a nemecký Superpohár
– taliansku Serie A
– anglický FA Cup
– anglický Community Shield
– anglickú Premier League
– anglickú EFL Championship
– škótsku Premiership

Všetky programy DIGI Sport , ako aj Premier Sport, môžu sledovať exkluzívne klienti služieb Magio TV, Magio Sat, Magio GO, DIGI TV, DIGI GO a Telly. Premier Sport je navyše dostupný aj k predplatiteľom Orange TV či českej O2 TV.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Okrem Futbalu nič. Velice slabé. Ja Futbal napr. vôbec nesledujem.
    Ešte aj Tenis pustili preč…

Komentáre už nie sú povolené.