Reklama

Teleko preladí DAB+ vysielač v Olomouci

Český telekomunikačný operátor Teleko zmení vysielací kanál na svojom DAB+ vysielači v Olomouci. K zmene by malo dôjsť v priebehu dnešného dňa, kedy sa preladí DAB+ vysielač zo súčasného kanála 12B (225,648 MHz) na nový 10B (211,648 MHz). Poslucháči si tak budú musieť preladiť svoje rádiá.
Pokračovanie nižšie:

Okrem zmeny vysielacieho kanála dôjde aj k zmene vyžarovacieho diagramu. Zlepšiť by sa tak mal príjem aj v smere na Slovensko. „Touto zmenou sa zlepší pokrytie Olomoucka v smeroch východ, juh a západ. Nový vysielací kanál má totiž koordinovaný výhodnejší vyžarovací diagram do týchto azimutov,“ uviedol operátor.

Vysielací výkon vysielača sa podľa platných povolení nezmení. Z nového kanála bude šíriť DAB+ vysielač signál aj naďalej s maximálnym povoleným výkonom 1 kW.

V Českej republike môžu aktuálne prijímať poslucháči celkovo štyri DAB+ multiplexy od troch operátorov, okrem Teleko tam prevádzkujú DAB+ vysielače ešte operátori RTI cz a ČRa. Kompletný zoznam DAB+ vysielačov, aj s programovou ponukou, môžete nájsť už tradične v sekcii Vysielače.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Na Kysuciach na kopci Žiar hrá lepšie 10B,ako bolo na 12B.V inich častiach kopca ide naladiť aj na 10B AVIS,ako aj Poľský lokálny mux.Dnes okolo 14h som naladil na 10C towercom mux, predpokladám že by to mohol byť Zobor?O 15h bol mux na 10C vypnutý.Signál na 10C bol silnejší,ako mal v minulosti AVIS.

  2. Vďaka Juraj za informáciu. Pokiaľ viem, 10C má na Slovensku pridelený iba Zobor. Vysielal z nej dva roky Avis do 2.7.2018. To by bola dobrá správa pre Nitru a okolie. Teraz som na dovolenke v Tatrách, inak by som cez víkend šiel pozrieť či nepribudli DAB antény.

    1. Kamarat mi uz poslal fotky. Na budove lanovky su znovu anteny.

Komentáre už nie sú povolené.