Reklama

Skončila internetová služba Zapni.TV

V stredu 15. júla 2020 ukončila poskytovať služby internetová televízna služba Zapni.TV. Prevádzkovateľ sa k takémuto kroku rozhodol z dôvodu silnej konkurencie či stálemu navyšovaniu nákladov.
Pokračovanie nižšie:

Dôvodov k ukončeniu, ktorému sme sa snažili vyhnúť bezmála posledný rok, je celý rad – predovšetkým stále komplikovanejšia legislatíva, silná konkurencia na trhu, dlhodobo minimálna marža s ktorými všetky IPTV služby pracujú, ale aj stále rastúce náklady,“ informoval klientov prevádzkovateľ služby.

Zapni.TV ponúkala svojim klientom viacero programových balíkov. Niektoré programy však bolo možné sledovať iba na vybraných zariadeniach. Dôvodom mali byť licenčné podmienky. Klienti mohli službu využívať na vybraných Smart televízoroch, ako aj ďalších zariadeniach priacujúcich pod systémom Android.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. „dlhodobo minimálna marža s ktorými všetky IPTV služby pracujú, ale aj stále rastúce náklady“
    Oproti satelitným platformám majú tretinové náklady a ceny na rovnakej, často aj vyššej úrovni.

    1. To máš pravdu, ale satelitné služby tu boli oveľa skôr, takže majú vďaka zotrvačnosti trhu oveľa viac zákazníkov a malú maržu vykrývajú veľkým obratom. Prípadne patria veľkým hráčom, ktorí si môžu dovoliť počkať, kým sa im nazbiera dosť zákazníkov (Orange). Navyše konkurencia (aj potenciálna) je u satelitných platforiem menšia, zatiaľ čo OTT službu si môže rozbehnúť každý, kto má trochu chochmesu a podnikavosti. Veľa OTT služieb atomizuje trhový segment a neberú klientov ani tak satelitným operátorom (tí majú vyšší podiel konzervatívnych abonentov), ako skôr sebe navzájom (kanibalizácia). A ostatne, aj v segmente satelitnej TV nastáva konsolidácia – Freesat už patrí Skylinku, Skylink hneď na to kúpili Francúzi, Magio a Digi sú už dávno agregované pod Telekomom, Flix skončil nadobro… A aj satelitní operátori musia tlačiť náklady dole, napríklad spomínanými fúziami, Antik zase zdieľa s Orange na relatívne lacnom Eutelsate 16A, čo sa dá, zvyšok programov má často v HEVC, aby šetril náklady na satelitnú distribúciu (to je ten lepší prístup) a šetriť sa dá aj osie*aním klientov v prípade Skylinku (horší prístup)…

  2. Skôr, či neskôr aj ďalšie tak skončia… otázka času… odsúdené na neúspech…

    1. Nie na neúspech, ale menšie služby zaniknú alebo budú kúpené niekoľkými veľkými hráčmi. Prípadne sa niektorí satelitní operátori čiastočne presunú na OTT / IPTV a v satelitnej distribúcii zostane o niečo chudobnejšia ponuka (šetrenie!) pre tých, ktorí nemajú flatrate broadband net… Skylink Live, Magio Go a ďalšie podobné služby sú príkladom.

Komentáre už nie sú povolené.