Reklama

HBO Go prinesie divákom všetky filmy z kolekcie Star Wars

Zopakujte si históriu a ponorte sa do najväčšej filmovej ságy v dejinách
kinematografie. Internetová služba HBO Go sprístupní svojim predplatiteľom postupne všetky snímky série Star Wars, ktoré podľa údajov z vlaňajšieho apríla (to ešte Vzostup Skywalkera nebol na svete), ktoré zhromaždila Guinnessova kniha rekordov, len v kinách zarobilo celkom 9 307 186 202 amerických dolárov. Tomu sa žiadna ďalšia filmová séria nemôže rovnať. A to hovoríme len o zhruba pätnástich percentách zárobku fenomenálnej série: z celkových tržieb Star Wars totiž asi 85 percent tvorí predaj postavičiek, odevov, komiksov, počítačových hier a ďalších predmetov nesúcich motívy z Hviezdnych vojen.
Pokračovanie nižšie:

Od 17. júla 2020 pribudne každý piatok do HBO Go postupne ďalší film. Už dnes to budú prvé tri snímky a taktiež Hviezdne vojny: Vojna klonov a film Solo: Star Wars Story. Celkovo sa môžu tešiť diváci na viac ako 26 hodín filmovej zábavy s tematikou Star Wars.

V piatok 24. júla pribudne do ponuky HBO Go pôvodná trilógia zo 70. a 80. rokov a tiež Rogue One: Star Wars Story, ktorý rekapituluje udalosti filmu z roku 1977 Hviezdne vojny: Epizóda IV – Nová nádej. O deň neskôr sa rozšíri ponuka o prvé dva diely novšej trilógie Star Wars: Sila sa prebúdza a Star Wars: Poslední Jediovia.

Prehliadka Star Wars na HBO Go vyvrcholí 7. augusta 2020 premiérov Star Wars: Vzostup Skywalkera, záverečnej epizódy zo ságy o Skywalkerovi.

Kompletný prehľad

Piatok 17. júla 2020

Hviezdne vojny: Epizóda I – Skrytá hrozba / Star Wars: Episode I – The Phantom Menace (1999)

Dvaja rytieri Jedi, majster Qui-Gon Jinn a jeho mladý chránenec Obi-Wan Kenobi, zachránia mladú kráľovnú Amidalu pred hroziacou inváziou planéty Naboo. Potom stroskotajú na pustej planéte Tatooine. Tam objavia deväťročného otroka Anakina Skywalkera, ktorý vládne neobyčajnou silou. Anakin získa prvenstvo v napínavom závode klzákov a tým aj slobodu, lebo odíde z domova, aby podstúpil výcvik na Jediho. Hrdinovia sa vracajú na Naboo, kde musí Anakin s kráľovnou čeliť masívnej invázii, zatiaľ čo obaja Jediovia bojujú so smrtiacim nepriateľom menom Darth Maul. Invázia je len prvým krokom zlovestného plánu povstalých bojovníkov temnoty,
ktorí si hovoria Sithovia…

Star Wars: Epizoda II – Klonovaní útočia / Star Wars: Episode II – Attack of the Clones (2002)

Desať rokov po invázii na Naboo sa galaxia ocitá na pokraji občianskej vojny. Pod vedením odpadlíka rádu Jediov, grófa Dookua, sa tisíce slnečných sústav pokúšajú odtrhnúť od Galaktickej republiky. Na bývalú kráľovnú planéty Naboo, a teraz senátorku Padmé Amidalu, je spáchaný atentát, ktorý sa však nepodarí. Ako osobného strážcu jej priradia mladého učenca na rytiera Jedi, Anakina Skywalkera. Ten sa do Padmé zamiluje. Zistí však, že jeho duša skrýva aj temnú stranu. Onedlho sú Anakin, Padmé a Obi-Wan Kenobi vtiahnutí do centra separatistického hnutia a stanú sa svedkami začiatku klonových vojen.

Star Wars: Epizóda III – Pomsta Sithov / Star Wars: Episode III – Revenge of the Sith (2005)

Tri roky po vypuknutí klonových vojen vedú ušľachtilí rytieri Jedi obrovskú armádu klonov do galaktickej bitky proti separatistom. Keď zlovestní Sithovia odhalia tisíc rokov staré sprisahania usilujúce o ovládnutie galaxie, Republika sa rozpadne a z jej popola povstane Galaktické impérium. Hrdina rytierov Jedi Anakin Skywalker podľahne pokušeniu temnej strany a stane sa imperátorovým služobníkom, Darthom Vaderom. Jediovia sú zdecimovaní a Obi-Wan Kenobi aj majster Yoda sa musia skrývať. Jedinú nádej galaxii poskytujú Anakinovi vlastní potomkovia. Dvojčatá sa narodili v tajnosti a sú predurčené k tomu, aby sa z nich stali hrdinovia

Hviezdne vojny: Vojna klonov / Star Wars: The Clone Wars (2008)

Star Wars pre najmenších: s výchovou fanúšikov hviezdnej ságy je najlepšie začať čo najskôr! V novej, animovanej kapitole legendárnej vesmírnej ságy spočíva osud galaxie v rukách trojice odvážnych mladých Jediov. V prvej línii medzigalaktického boja medzi dobrom a zlom spoja Obi-Wan Kenobi a Anakin Skywalker svoje sily ako majster Jedi a jeho žiak, aby zabránili spustošeniu Republiky. Tá sa otriasa v základoch vinou stretu separatistickej armády bojových droidov a klonových vojakov v bielom brnení, budúcej armády imperiálnych Stormtrooperov. Mladá Padawan sa pripojí k Anakinovi a Obi-Wanovi v bitke proti Darthovi Sidiousovi,
grófovi Dookuovi a generálovi Grievousovi, ktorí plánujú ovládnuť galaxiu.

Solo: A Star Wars Story (2018)

Naloďte sa na hviezdnu loď Millennium Falcon a vydajte sa do ďalekej galaxie v úplne novom dobrodružstve! Han Solo stretáva v sérii trúfalých eskapád v nebezpečnom zločineckom podsvetí nielen mohutného Chewbacca, svojho budúceho kopilota, ale narazí aj na neslávne známeho hazardného hráča Landa Calrissiana. Na tejto ceste sa z chlapca, ktorý odmalička funguje v pouličných podvodoch, vykopnutého z leteckej akadémie, zrodí jeden z najnepravdepodobnejších hrdinov ságy Star Wars. Režisér Ron Howard, ktorý získal Oscara za drámy Čistá duša a Duel Frost/Nixon, občerstvil svet Hviezdnych vojen okrem iného ďalšími výnimočnými vizuálnymi efektmi.

Piatok 24. júla 2020

Rogue One: A Star Wars Story (2016)

Prvý z novej série samostatných filmov Lucasfilmu. Počas veľkého konfliktu sa sformuje skupina netradičných hrdinov vedených odvážnou Jyn Erso a rebelským špiónom Cassianom Andorom. Majú splniť odvážnu a zdanlivo nemožnú úlohu – ukradnúť plány Hviezdy smrti, najničivejšej zbrane Impéria. Táto kľúčová udalosť dejín Hviezdnych vojen zvedie dokopy obyčajných ľudí, ktorí sa rozhodnú vykonať neobyčajné činy a stať sa súčasťou niečoho väčšieho.

Hviezdne vojny IV – Nová nádej / Star Wars: Episode IV – A New Hope (1977)

A tu sága začína! Najstaršia snímka Star Wars je podľa Medzinárodnej filmovej databázy (IMDb.com) 25. najlepším filmom všetkých čias, čo potvrdzuje fakt, že získal (v rámci žánru dodnes bezprecedentných) šesť Oscarov a štyri ďalšie nominácie k tomu! Farmársky chlapec Luke Skywalker zistí, že použitý robot, ktorého si nedávno zaobstarala jeho rodina, prehráva správu od princeznej Leiy, ktorá prosí o pomoc Obi-Wana Kenobiho. Luke sa s tým obráti na otcovho priateľa Bena Kenobiho a príde na to, že Ben a Obi-Wan sú jedna a tá istá osoba. Kenobi povie Lukovi o bitke povstalcov proti Impériu a duchovnej energii zvanej Sila. Čoskoro sa Luke, Kenobi a žoldnier menom Han Solo rozhodnú spojiť sily, aby Leiu zachránili z najmocnejšej zbrane Impéria zvanej Hviezda smrti, ovládanej diabolským Darthom Vaderom.

Star Wars: Epizóda V – Impérium vracia úder / Star Wars: Episode V – The Empire Strikes Back (1980)

Podľa mnohých fanúšikov je práve tento temný, mnohovrstevnatý príbeh najlepším dielom celej ságy (na IMDb.com si drží štrnástu priečku)! Aj po zničení Hviezdy smrti prenasledujú imperiálne jednotky Povstalcov. Po porážke Povstalcov na mrazivej planéte Hoth sa Luke vydáva na planétu Dagobah, aby podstúpil výcvik u majstra Yodu, ktorý sa tam skrýva od pádu Republiky. V snahe zviesť Luka na Temnú stranu Sily vláka Darth Vader mladého Skywalkera do pasce v Oblačnom meste planéty Bespin. Uprostred zúrivého súboja so svetelnými mečmi proti nepriateľskému Sithovi musí Luke čeliť šokujúcej pravde: diabolský Darth Vader je jeho otec, Anakin Skywalker.

Hviezdne vojny VI – Návrat Jediho / Star Wars: Episode VI – Return of the Jedi (1983)

V epickom zakončení ságy Hviezdnych vojen sa Impérium pripravuje rozdrviť Povstalcov s druhou, ešte silnejšou Hviezdou smrti, zatiaľ čo Povstalci plánujú útok na túto vesmírnu stanicu. Luke Skywalker sa postaví svojmu otcovi Darthovi Vaderovi v poslednom súboji priamo pred samotným Imperátorom. V poslednej sekunde urobí Darth Vader zásadné rozhodnutie – zničí Imperátora a zachráni svojho syna. Impérium je porazené, Sithovia zničení a Anakin Skywalker je týmto vykúpený. Do galaxie sa konečne vracia sloboda.

31. júla 2020

Star Wars: Sila sa prebúdza / Star Wars: Episode VII – The Force Awakens (2015)

Skvelá kombinácia starého a nového: oslava odkazu franšízy, a zároveň nevšedné herecké obsadenie… Tri desaťročia po porážke Dartha Vadera a Impéria prichádza nová hrozba. Z popola ríše povstane Prvý poriadok, proti ktorému stojí generálka Leia Organa a Odboj. Tí sa snažia nájsť nezvestného majstra rádu Jedi Luka Skywalkera. Uprostred ich pátrania sa zrodia noví hrdinovia: na Silu citlivá dievčina Rey z planéty Jakku, vojak Finn, ktorý zbehol z Prvého poriadku, a najlepší pilot Odboja Poe Dameron. Tí musia spojiť sily s Hanom Solom v pátraní po Skywalkerovi i pri plnení svojho poslania – potrebujú zneškodniť základňu Hviezdovrah, superzbraň Prvého poriadku, ktorá sa chystá zničiť Novú republiku i Odboj. Proti hrdinom stoja zloduchovia, ako sú temný bojovník so záhadnou minulosťou Kylo Ren a generál Hux, veliteľ základne Hviezdovrah.

Star Wars: Poslední Jediovia / Star Wars: The Last Jedi (2017)

Práve režisér Rian Johnson sa dokázal dostať ešte hlbšie než sám otec zakladateľ George Lucas, pokiaľ ide o mytológiu Jediov a potenciál celej franšízy. Tento film prináša veľa šokujúcich okamihov (a tiež veľa smiechu)… Prvý poriadok je pri moci. Najvyšší vodca Snoke, ktorý spustošil mierumilovnú Republiku, teraz nasadzuje svoje neľútostné légie v snahe prevziať vojenskú kontrolu nad galaxiou. Iba skupina bojovníkov Odboja pod vedením generálky Leiy Organy sa postaví proti tyranom. Verí, že sa majster Jedi Luke Skywalker vráti… Ale Odboj je odhalený. Kým sa Prvý poriadok rúti k základni rebelov, odvážni hrdinovia sa zúfalo snažia uniknúť.

7. augusta 2020

Star Wars: Vzostup Skywalkera / Star Wars: The Rise of Skywalker (2019)

Zvyšní členovia hnutia Odboja spoja sily v snahe zvrhnúť Prvý poriadok raz a navždy. Každý z nich sa musí potýkať s vlastnými démonmi aj s neblahým dopadom skorších udalostí a naučiť sa prekonať svoje problémy. Jediovia a Sithovia smerujú k finálnemu zúčtovaniu, čím konečne zavŕšia odveké hádky, ktoré sa tiahnu po celé stáročia. V centre všetkého diania stojí mladučká Rey (Daisy Ridley), ktorá kedysi bývala sirotou, a teraz je poslednou zostávajúcou rytierkou rádu Jediov – poslednou nádejou Odboja. Lucasfilm a J. J. Abrams vás opäť berú na dobrodružnú výpravu do ďalekej galaxie a vedzte, že ich zatiaľ posledné dielo nebolo na troch Oscarov (hudba, strih zvuku a samozrejme vizuálne efekty) nominované nadarmo!

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Pre redakciu zee one SD premenujte na schlager deluxe dnes začali visielat zmazte RT ESP SD 11068 skončil. zee one HD premenujte

  2. Ešte to niekoho baví? Toľko technických nezmyslov v jednom seriáli inde nenájdeš. :-]

    1. Ber to ako rozprávku pre veľké deti. A videl som už aj filmy, v ktorých bolo oveľa viac vedeckých a technických nezmyslov na minútu… 🙂

Komentáre už nie sú povolené.