Reklama

Towercom prelaďuje vysielač Lučenec – Blatný vrch

Telekomunikačný operátor Towercom dnes preladí takmer všetky celoplošné multiplexy na vysielači Lučenec – Blatný vrch. Okrem toho dôjde aj k zmene vysielacích kanálov na televíznom prevádzači Utekáč. Diváci, ktorí prijímajú programy z uvedeného vysielača, si tak budú musieť preladiť svoje prijímacie zariadenia.
Pokračovanie nižšie:

Prvý multiplex bude preladený na Blatnom vrchu na 32. kanál (562 MHz), druhý multiplex na 21. kanál (474 MHz) a štvrtý multiplex na 27. kanál (522 MHz). Tretí multiplex zostáva na pôvodnom 33. kanáli (570 MHz).

Počas prelaďovania budú vypnuté všetky dotknuté vysielače. K ich zapnutiu môže dôjsť najneskôr až vo večerných hodinách. Divákom preto odporúčame, aby si preladili svoje zariadenia až večer.

Okrem prelaďovania bude tiež preklopený prvý multiplex zo staršej normy DVB-T na novšiu DVB-T2. Vďaka tomu získajú diváci navyše k doterajším programom rozhlasové stanice RTVS a programy TV Lux, Dvojka a Trojka už budú dostupné v HD kvalite (HD/MPEG.-4). Ak sa teda stane, že programy z prvého multiplexu po preladení zariadenie nenaladí, je potrebné si overiť, či podporuje štandard DVB-T2.

Aktuálny zoznam DVB-T/T2 a DAB+ vysielačov môžete nájsť v sekcii Vysielače, ktorú pravidelne aktualizujeme.

Prehľad zmien

VysielačZmena kanálov
Lučenec (Blatný vrch)MUX1 zo 49. na 32. kanál
MUX2 zo 60. na 21. kanál
MUX3 bez zmeny (33)
MUX4 z 32. na 27. kanál
UtekáčMUX2 z 27. na 21. kanál
MUX3 z 54. na 42. kanál
MUX1 a MUX4 nie sú dostupné

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Vysielač Detva v Detve sa bude preladovať 28.5.2020 .

    Mux 1 : 49 / 32 – Pôvodný / Nový Tv kanál

    Mux 2 : 60 / 21

    Mux 3 : 33 / 33

    Mux 4 : x / 27

    Treba si to najisť na internetovej stranke cezantenu .sk

  2. Vysielač Detva v Detve je postavený na kôte Javor , katastrálne územie Divín na pomedzí Budinna lazy .Áno termín je 28.5.2020.

  3. Signál sa zlepšil.Všetky muxy 100%.Okrem avisu ten 60% lokalita Halič antena Iskra switsc 60cm.

    1. a prijímaš v Haliči aj maďarské multiplexy a z akého vysielača? Salgótarján – Karancs alebo Kékes?

      Salgótarján – Karancs: fmdx.hu/transmitters-hng-salgotarjan-karancs.htm

      Kékes: fmdx.hu/transmitters-hng-kekes.htm

      frekvencia.hu/dvb-t-hng.htm

  4. Chytam aj Karancs aj kékes .Antenu mám vertikálne keby som ju otočila horizontálne tak by za silného vetra alebo dažďa na karancs nekockavelo ale nie vždy,kekes je stabilnejši ale antenu mám viac nasmerovanú na Hornu slatinku na Avis.

    1. niekedy ak budeš pri anténe tak ju vyskúšaj nahnúť 45° nabok – budeš prijímať aj horizontálne aj vertikálne a možno sa zlepší signál.

    2. Niekedy stačí pootočiť aj o 10°, nemusí to byť o 45.

    3. @m m pomohlo!Trochu som ju pootočila a naozaj signál sa zlepšil.

    1. Kanál nemôže byť v žiadnom kodeku, kodeky sa vzťahujú na jednotlivé programy v multiplexe, teda presnejšie povedané na video a audio streamy danej programovej služby.

  5. kanál 27, ktorý bol predtým na 49 vôbec neide čo s tým ? Kanál 33 predtým išiel na 100 % raz ide potom vypadne zase neide, ide na 15 %. Dal som na kanál 42 tam ide ako ide . Kanál 21 predtým išiel 100 % teraz neide.

    1. Všetko vymaž a daj odznova automatické ladenie, ak nepomôže, tak daj individuálne – ručné ladenie – navoľ K21 a stlač OK vyhľadávanie, potom opakuj aj na ďalších… K27, K32, K33.

Komentáre už nie sú povolené.