Reklama

Šlágr začal kódovať svoje vysielanie na satelite Astra, pre príjem je teraz potrebná karta Skylink

Vysielanie českého hudobného programu Šlágr je od dnešného dňa, na satelite Astra 3B (23,5°E), kódované systémami Irdeto a Viaccess. Prístup k programu tak majú už iba klienti satelitného operátora Skylink. Pre príjem postačuje, aby mali aspoň aktívnu kartu. Stanica je k dispozícii vo všetkých balíčkoch operátora a to ako klientom na Slovensku, tak aj v Českej republike.
Pokračovanie nižšie:

K zakódovaniu programu došlo na základe žiadosti samotného vysielateľa. Zmena sa dotkla najmä všetkých divákov, ktorí prijímali program voľne (FTA) bez prístupovej karty. Tí teraz k programu prístup mať už nebudú. Pre ďalšie sledovanie TV Šlágr, prostredníctvom družice Astra 3B, bude od dnešného dňa totiž potrebná dekódovacia karta Skylink. Rovnako je tomu aj v prípade druhého programu Šlágr 2.

K programu TV Šlágr sú pripojené aktuálne kódovacie systémy Irdeto (CAID: 0624) a Viaccess (CAID: 0500). CAID 0624 využívajú karty Skylink Irdeto a ICE v dekóderoch Irdeto. Naopak k programu nie je pripojený systém Cryptoworks (CAID: 0D96), ktorý využívajú Skylink ICE karty ešte v starších dekóderoch Cryptoworks. Pokiaľ teda má niekto aktívnu ICE kartu Skylink a nefunguje mu Šlágr, je potrebné si overiť či podporuje zariadenie v ktorom je vložená dekódovacia karta systém Irdeto. V prípade, že zariadenie pracuje ešte pod starším systémom Cryptoworks, bude nutné si zaobstarať nové. Dekódovaciu kartu nie je potrebné meniť.

Technické parametre pre príjem Slagr TV:
Družica: Astra 3B (23.5°E)
Frekvencia: 12070 MHz
Polarizácia: H
FEC: 3/4
SR: 27500
Norma: DVB-S
Modulácia: QPSK
Názov: Slagr TV
Provider: M7 Group
Video formát: MPEG4
Kódovanie: 0500 (Viaccess),0624 (Irdeto)

PIDy:
Video PID: 3010
Audio PID: 3020
Audio stopy: 3020 cze (Mpeg)
PCR PID: 3010
PMT PID: 3000
TSID: 3219
ONID: 0003
SID: 13134
TXT: N/A
HbbTV: N/A
DVB a TXT titulky: N/A

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. ten odpad šlager môžu rovno zrušiť je to reklamný hnoj

    1. To také niečo neexistuje v celej dimenzii, aby bol kódovaný a platený teleshoppingový reklamný kanál…

  2. Kto by čumel na reklamnú Peterkavíziu, nepozerateľné, povedala moja babka…

  3. Sú závislí na predaji CD a takto obmedzia svoju dostupnosť… Toto musel vymyslieť riadny mysliteľ, len čo je pravda! Ale žiadna škoda tohto odpadu. Nech do roka skrachujú.

    1. A do článku by bolo vhodné doplniť, že pokiaľ „zariadenie pracuje ešte pod starším systémom Cryptoworks“, nie je vždy nutné kupovať nový prijímač. Mnohé súčasné prijímače (AB Cryptobox, Amiko…) umožňujú prepnutie čítačky s ICE kartou do režimu Irdeto a potom budú funkčné všetky programy – aj s odpojeným CAID 0D96 (TA3, Trojka, Šlágr…)

  4. Ja len lutujem svokru v tomto case krasne sa zachovanie k seniorom ( ja sa na to tiez nedivam )
    No zial skylink nedopadne dobre …

    1. Je vidieť aký je hlupák. Roky dozadu my hovorili aby šiel do radia,takže keď by to vypal v tv tak to mohol nahradiť vysielaním v rádiu.Peterka je cool.

    2. Neboj sa, o pár mesiacov to bude opäť free, lebo im tak poklesne predaj CD, DVD, sledovanosť a predaj reklamy, že to budú môcť zabaliť. Otázka času….

  5. Tak kupříkladu SENZI je kódován od začátku,dále bych očekával návrat kódování TV ÓČKO včetně ÓČKO STAR-u HD distribuce se s tím prý počítá.ÓČKO bylo na ASTRA1kodováno v paketu UPC DIRECT.Prvního května2004při vstupu ČR do EU bylo spuštěno volné vysílání Óčka(předcházela mu videosmyčka ukázek videoklipů)-1.5.2004na1den upravilo logo na modro s evropskounijními hvězdami.V pozemním vysílání zůstávají oba Šlágry zatím volně dostupné spolu se službou HBB.

    1. V pozemním vysílání se rozumí na území České republiky.

    2. Senzi práveže na začiatku išlo dosť dlho FTA v DVB-T.

  6. Radšej keby už konečne pridali programi z dielne Canal +. Pre Beglický trh už sa tomu tak deje,Telesat(M7 Group nadobudnutie spoločnosťou Canal +),konkrétne pridali 8.4 programi:
    Planete + Adventure & Experience, Planète + Crime & Investigation, Seasons, C8, Infosport +…

    1. Ale Belgičania rozumejú po francúzsky. Hádam si nemyslíš, že to budú dabovať pre nás…

  7. Le Žabožrút :Tak nech to dajú aj v anglickom jazyku,alebo aj vo francúzskom,mne je jedno,ale nech už konečne niečo robia s tou ponukou…

    1. To by síce bolo fajn, ale málokto u nás bude pozerať programy vo francúzskom jazyku. Takže sa Canal+ nebude unúvať niečo také pridávať, si myslím. Musel by platiť licencie pre naše územie a zarobil by na tom veľké makové…

Komentáre už nie sú povolené.