Reklama

Pozrite sa, aké platené programy budú šírené voľne v apríli v DVB-T/T2

Towercom pripravil promo vysielanie pre divákov, ktorí prijímajú programy prostredníctvom antény, aj v apríli. Na špeciálnej promo pozícii v druhom celoplošnom multiplexe sa vystriedajú tento mesiac až tri stanice.
Pokračovanie nižšie:

Najskôr sprístupní operátor seriálový kanál Epic Drama a potom Viasat Nature a Viasat Explore. Všetky uvedené programy budú šírené voľne aj na svojich pôvodných pozíciách. Epic Drama je tak dostupný aktuálne voľne aj v HD kvalite zo všetkých vysielačov multiplexu Plustelka Viac.

Okrem toho počas celého apríla budú k dispozícii voľne aj programy Jojko a Film+, ktoré sú bežne súčasťou platenej ponuky terestriálnej platformy Plustelka. Sledovať ich tak budu môcť v najbližších týždňoch všetci diváci, ktorí majú signál 4. celoplošného multiplexu. Pre príjem sa samozrejme už vyžaduje zariadenie s podporou štandardu DVB-T2.

Kompletný zoznam staníc šírených nielen v DVB-T, aj spolu so zoznamom vysielačov, môžete nájsť v sekcii Vysielače.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Super 🙂 a konečne po 10 rokoch aj pre Oravu. Chválim technikov TW, pretože po testoch na Orave je signál perfektný, na vonkajšiu pasívnu anténu výborný aj v dolinách a zatienenych oblastiach.

    1. A MUX 4 na k29 už ide v Námestove z Magurky z hlavného anténneho systému alebo stále len z malej antény AVISu ?

    2. Na orave sa nedá v chytiť 4 multiplex, aspoň nie v tvrdošíne.

    3. Ide to z hlavného vysielacieho systému, výkony sú také že na Orave to ide vážne aj na tie nepodarené izbové antény, zatiaľ mi pri montáži stačila pasívna mala anténa, ak máte zosilňovače, dajte ich preč 🙂

    1. ono je pravda, ze v dobe rychleho internetu a streamovacich sluzieb je to o nicom… Ja osobne som si to nikdy nepredplatil kvoli Markize…nikdy predtym (ked bola v DVB-T) som to nesledoval ale platit za to? to je velmi zly vtip.

    2. @petox: pokiaľ ma pamäť neklame, Mrdkízu máš v základnej ponuke u každého slovenského operátora (iba v balíčkoch určených pre ČR nie). Takže ak máš platenú ponuku, takmer v každom prípade si platíš aj za Mrdkízu. Chňa chňa chňa.

  2. Plustelka na slovensku okolo50.percentne pokrytie signalu.

    1. Bude to o dosť viac. Možno 80%. Aj keď to Towercomu trvalo, teda…

  3. Nemám sa na koho obrátiť. Tak aspoň takto. Na Záhorí konkrétne v Plaveckom Petri sme chytali na a anténu 6 slovenských kanálov a 8 českých. Od januára stv1,2,3. Poraďte čo sa stalo?

  4. Dobrý deň

    Chcel by som len toľko že by firma Towercom mohla zosilniť signál na sídlisku Zlatý potok Zvolen lebo je sídlisko v jame a ako povedal nám servisných techník u nás sa signál nedá chytiť jedine keď dáme anténu na strechu paneláku ale nedá sa musí byť
    povolenie od správcu bytovky.
    Pokiaľ nebude ochota riešiť tento problém s posilnením signálu nebudeme môcť chytať signál firmy Towercom . Pokiaľ bol vysielač bližšie k Zvolenu nebol problém ako urobili nový ktorý je za Banskou Bystricou tak je signál slabý nie všade sídlisko Sekier má dobrý signál ale Zlatý potok má slabý a nie káždy môže si dať anténu na strechu paneláku.

    1. Nechcem byť zlý, ale čo je oveľa jednoduchšie, rýchlejšie a lacnejšie – vybaviť so správcom anténu na streche, alebo vybavovať povolenia a postaviť dokrývač?

    2. Keby DVB-T / T2 vysielalo tak ako za doby analógu z vysielača Suchá hora Skalka, tak by ste nemali problém so signálom. Ale na Suchú horu boli skoordinované veľmi slabé výkony s obmedzeniami. Ale aj tak si myslím, že DVB-T / T2 mali spustiť aj zo Suchej hory, hoci s obmedzeniami.

    3. Keď nechce správca povoliť vybudovanie spoločnej antény na streche obráťte sa na Regulačný úrad (ex-Telekomunikačný úrad), prípadne na Radu pre vysielanie a retransmisiu, RTVS, stavebný úrad alebo na niektoré kompetetnté ministerstvá (Ministerstvo dopravy?), aby vám povedali, že čo máte robiť – ako postupovať, lebo zo zákona by ste mali mať prístup k signálu verejnoprávnych médií (RTVS). A kedže na fasádach v obytných domov nie je dovolené umiestňovať individuálne antény (zateplenie, vizuálny smog – architektonické hľadisko, bezpečnostné hľadisko – možnosť spadnutia antén, satelitov atď.), na streche musí byť zabezpečená STA – spoločná televízna anténa na ktorú sa môžu pripojiť všetci nájomníci / vlastníci v obytnom dome. Zo zákona máte nárok na prístup k signálu. Tam, kde sa nemôžu zriaďovať individuálne antény (na fasádach, oknách, balkónoch), musí byť zabezpečená STA na streche. Kvôli tomu sa za socializmu zriaďovali na strechách STA-čky a bolo zakázané mať individuálne antény na oknách, balkónoch, fasadách. Treba to riešiť, zisovať info, aké máte možnosti zo zákona a dopracujete sa k výsledku.

    4. Suchá hora má ten istý problém, ako Kráľova hoľa. Svieti (svietila by) až do Rumunska, ale doliny na Slovensku nedokáže pokryť. Treba mať na pamäti, že tieto vysielače boli pôvodne určené pre VHF pásmo, ale UHF si skôr vyžaduje hustejšiu sieť vysielačov s nižšími výkonmi – asi ako BTS mobilných operátorov. A správca sa zodpovedá spoločenstvu vlastníkov, tí mu môžu dať príkazom, aby zabezpečil STA. Ibaže by to väčšine bolo šumafuk, lebo majú napríklad kábel…

    5. Padnuty satelit z balkona som este nevidel. To ako vyzera?

    6. Spadnutý satelit sídlisko Košice nad jazerom – video:

      mojevideo.sk/video/1d8c8/spadnuty_satelit_kosice_nad_jazerom.html

    1. Jasné, veď je tam slabé rozlíšenie… Je to stále veľa za tie stanice, pre mňa by vôbec športové kanály nemuseli byť.. chcelo by to viac dokumentov…ale to je podľa mňa

    2. @Jan: moja reč, tiež som za dokumenty (a filmy a seriály). A ČT preklopiť do HD. K tomu Film+ – nejde len o to, že je v SD rozlíšení – on ešte aj trhá a občas úplne vypadne. A nie je to zlým signálom, lebo ostatné stanice v tom istom multiplexe toto nerobia.

  5. áno platené vysielate volne ale na akom územý slovenska 1. a 4.multiplex je asi na 60 percentách slovenska???

Komentáre už nie sú povolené.