Reklama

TV Romana s testami v DVB-T

Slovenská televízia Romana vstupuje do DVB-T. Podľa informácií portálu SatelitnáTV.sk bude program šíriť väčšina miestnych DVB-T vysielačov, ktoré prevádzkuje telekomunikačný operátor AVIS. Nový program si tak bude môcť naladiť od dnešného dňa väčšina slovenských divákov, ktorí majú možnosť prijímať miestne multiplexy AVISu.
Pokračovanie nižšie:

TV Romana sa zameriava vo vysielaní najmä na rómsku menšinu. Prevádzkovateľom televízie je spoločnosť Slov Media Group so sídlom v Bratislave, ktorá stojí aj za regionálnymi kanálmi TV Severka a TV Vega.

Stanica v poslednom období rozširuje svoju dostupnosť. Do svojich ponúk ju pridali v uplynulých týždňoch aj viacerí IPTV a OTT operátori. K dispozícii je aj na družici Hispasat 30W-5 (30°W), kde šíri program voľne slovenský operátor Pantelio.

Počas našich testov vysielala TV Romana v DVB-T v štandardnom rozlíšení (SD/MPEG-2). Video bitrate dosahoval približne 4 Mbps. Program je dostupný celkovo z 28 miestnych DVB-T vysielačov po celom Slovensku. V tejto chvíli však ide len o testovacie vysielanie.

Kompletný zoznam celoplošných a miestnych DVB-T/T2 vysielačov môžete nájsť v sekcii Vysielače.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Ach začo nás trestáš to už radšej vypnite celé DVBT,T2

  2. Nech hrom uderí do tých vysielačov ked nemaju čo vysielat.

  3. A koľko dní to tam vydrží? Do prvej fakktúry? Tých staníc tam už bolo…

    1. Presne to isté mi napadlo, keď som videl, že tú stanicu má v portfóliu rovnaká firma, ako TV Vegu. Nezaplatia, vypnú ich… „Dávám bolševikovi měsíc, maximálně tři.“ 😀

    1. No som zvedavý ako dllllho to vydržíš pozerať 🙂

    2. TV Araňa. Šport správy – Liga v zbere železa a rúbaní dreva.

    3. @L17: asi ti chýba TV, kde bude liga v chlastaní a preskakovaní vatry zvrchovanosti.

Komentáre už nie sú povolené.