Reklama

Prvý multiplex z vysielača Námestovo – Magurka dnes prejde na DVB-T2

Operátor Towercom dnes preklopí prvý celoplošný multiplex z vysielača Námestovo – Magurka do štandardu DVB-T2. Ide pritom o neplánovanú zmenu, vzhľadom k tomu, že pôvodne mal vysielač prejsť na nový štandard až 24. marca 2020. Zvyšné multiplexy budú preladené podľa zverejneného plánu.
Pokračovanie nižšie:

Diváci, ktorí prijímajú programy z dotknutého vysielača, tak budú musieť mať pre príjem 1. celoplošného multiplexu už iba zariadenia s podporou štandardu DVB-T2. Vďaka tomu získajú navyše k doterajším programom rozhlasové stanice RTVS a TV Lux, Dvojka a Trojka budú už v HD kvalite (HD/MPEG.-4). Ak sa teda stane, že programy z prvého multiplexu po preladení zariadenie nenaladí, je potrebné si overiť, či podporuje štandard DVB-T2. Vysielací kanál sa nemení, zostáva na 44. kanáli (658 MHz). Odporúča sa však preskenovať manuálne daný kanál, aby sa naladili nové rozhlasové a TV stanice.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Uz to ide na 44 k DVB-T2 ,uz to je spustene Dvojka HD Trojka HD LUX HD a radia

    1. Spusti odznova automatické ladenie. A ak nepomôže nalaď ručne – manuálne 26. kanál a daj vyhľadávať OK

  2. A prečo nie sú v plánoch prelaďovania pri 24. 3. 2020 Námestovo – Magurka uvedené aj DVB-T vysielače / opakovače TVP Zázrivá a TVP Stará Bystrica? Alebo už tieto dva nie sú napojené na Magurku?

    1. Tie sa prelaďujú v apríli. Veď tam sú úplne iné kanály, tak aké napojenie?

    2. Tu sa v článku píše, že počas poškodenia hlavného AS na Magurke orkánom pred 5 rokmi prestali vysielať aj DVB-T prevádzače TVP Zázrivá a TVP Stará Bystrica, ktoré boli napojené na Magurku (pravdepodobne brali vstupný signál – niečo asi na spôsob pôvodných analógových vykrývačov)

      Na vysielač (Magurka) boli napojené aj prevádzače TVP Zázrivá a TVP Stará Bystrica. Tie sú rovnako mimo prevádzky.:

      zive.aktuality.sk/clanok/103667/dvb-t-vysielac-v-namestove-bol-poskodeny-towercom-pripravuje-nahradu/

  3. Soudruzi z Towertrollu asi někde udělali chybu a něco se (s něčím) rušilo (miešalo) s Úložiskom… a nech si nezabudnú dať MEGA odmeny a zvýšiť platy ! ! ! Čisté zúfalstvo…

    1. Tých „odborníkov“ by sa mali spýtať ako v jednej rovnakej SFN sieti môžu jeden rovnaký kanál preladiť 11.3. na DVB-T2 a druhý rovnaký kanál v rovnakej SFN sieti nechať v DVB-T až do naplánovaného dátumu zmeny 24.3. Viete si predstaviť akoby mohli dva týždne v SFN sieti vysielať na K44 z Úložiska MUX 1 v DVB-T2 a na rovnakom K44 MUX 1 v DVB-T z Magurky (dva rozdielne štandardy). Také niečo je možné len v banánových republikách, tí ktorí také niečo naplánovali by mali letieť 3 kozmickou rýchlosťou, vrátiť sa do školy a vrátiť tituly, ak nejaké majú „odborníci“.

  4. no ono to troly vymysleli tak, že 4.MUX nespustia 😉 lebo by sklink na Orave skončil 😉

    1. V Stropkove zase ide z vysielača Baňa MUX4 a naopak MUX1 tam spustený nie je a nikde ani nie je v plánoch… Tragikomédia.

  5. istí „odborníci“ v jednej Banánovej republike pri zavádzaní DVB-T namontovali naopak anténny systém na jednom DVB-T vysielači a rušili cca 700 km vzdialené talianské vysielače.

Komentáre už nie sú povolené.