Reklama

DVB-T: Filmový a seriálový kanál dočasne voľne u našich južných susedov

V najbližších týždňoch bude možné prijímať voľne (FTA) z maďarských terestriálnych vysielačov viacero platených programov. K prebiehajúcej ochutnávke detského programu Disney Channel, ktorý je dočasne odkódovaný od februára 2020, pribudli začiatkom marca ďalšie dve stanice.
Pokračovanie nižšie:

Diváci, ktorí prijímajú programy prostredníctvom antény z maďarský DVB-T/T2 vysielačov, môžu preto sledovať v rámci ochutnávky nielen Disney Channel (MUX D) ale aj FILM4 (MUX D) a Prime (MUX C).

Podľa dostupných informácií bude filmový kanál FILM4 k dispozícii voľne do 30. marca a seriálový kanál Prime do 15. marca, podobne ako Disney Channel.

Všetky tri stanice sú štandardne súčasťou platformy MinDig TV Extra. Po ukončení ochutnávok budú preto zakódované systémom Conax a sprístupnené iba predplatiteľom.

Kompletný zoznam staníc, šírených nielen v maďarskom DVB-T, aj spolu so zoznamom vysielačov, môžete nájsť v sekcii Vysielače.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Vi len píšete o zahraničných kalaloch a muxov a domácich kanáloch a muxov sa nestarate,u nás chytáme len mux2 a mux 3 už 20 rokov sa nič nezmenilo sme tu ako 100 roky za opicami,a to je lokalita Šemša, Hodkovce, Nováčany Rudník Jasov Poproč Medzev Štós kúpele Smolník Hámre atakdalej

    1. Ty Einstein, tento web je len spravodajstvo o TV a príbuzných témach, redakcia nezodpovedá za pokrytie územia signálom. Keď sa chceš sťažovať, napíš Towercomu! A najprv si daj opraviť pravopisné chyby a sloh niekomu, kto vychodil aspoň 5. ročník ZŠ, lebo mi tie hrúbky vypálili sietnicu…

    2. DVB-T je v prevádzke ešte len 10 rokov, nie 20 rokov. Na to, aby sa niečo zmenilo by sa musel zrušiť MONOPOL na celoplošné prevádzkovanie TV a FM vysielania, aby vznikol konkurenčný trh ako je tomu v ČR, kde je viacero celoplošných prevádzkovateľov pre šírenie signálu a nie MONOPOL ako za socializmu.

  2. Ked uz tu spominate Towercom, tak v poslednom obdobi udajne doslova otravuje ludi s Plustelka boxmi na obrazovke hlaska, ze im konci o par dni predplatne Plustelky. Nebol by to problem, keby sa to neopakovalo cca kazdu hodinu.

    1. Už som si to všimla aj ja už je to otravné.Ja som už Plustelku zavrhla tie mazanice na niektorých programoch a ešte aj platiť za takú kvalitu obrazu,sú aj iné možnosti príjmu a lacnejšie.

  3. digitalna tv -DVB-T vysiela na slovensku od roku -2008.

  4. Ak chceme byť presný, riadne vysielanie DVB-T na Slovensku nie je ešte ani 10 rokov, bude až na jeseň 2020. Ak berieme do úvahy prechodový multiplex, tak v decembri 2019 bolo 10 rokov od spustenia. To, čo sa vysielalo postupne od roku 2004 bolo testovacie / skúšobné / experimentálne vysielanie DVB-T zo 7 vysielačov. Pokusné vysielanie DVB-T prebehlo v 1999 z Kamzíka.

    Vysielače pre prechodový DVB-T multiplex (väčšinou K61 – 69) boli spúšťané od decembra 2009.

    Riadne vysielanie DVB-T (verejnoprávny multiplex, druhý multiplex) začalo v novembri 2010 v lokalitách Veľký Krtíš (Modrý Kameň), Medzev, Krompachy… (Prvý analógový vysielač/prevádzač bol vypnutý v Medzeve – Lastovičí vrch v októbri 2010).

    Pokusné digitálne televízne vysielanie bolo na Slovensku spustené v roku 1999 z TVS Kamzík na 50. kanáli UHF počas medzinárodnej výstavy Intermedia. Slovenská republika sa tak stala prvou z okolitých krajín, ktorá tento spôsob programu vyskúšala.

    Experimentálne digitálne vysielanie DVB-T (testovacie) bolo spustené 28.10.2004 na K44 v Košiciach [Červený Breh], 20.12.2004 na K59 vo Zvolene [Malá Stráž], 27.12.2004 na K59 v Banskej Bystrici [Laskomer], 16.11.2005 na K66 v Bratislave [Technopol], 22.12.2005 na K66 v Bratislave [Kamzík], 08.02.2006 na K44 v Prešove [Monoblok] a 01.03.2006 na K66 v Malackách. Vysielanie však nesprevádzala žiadna informačná kampaň a záujem divákov o príjem DVB-T bol minimálny.

    kosice.korzar.sme.sk/c/5610467/medzevu-vypli-signal-ostal-bez-stv-aj-markizy.html

    kosice.korzar.sme.sk/c/5611529/stv-slubuje-multiplex-v-medzeve-do-desiatich-dni.html

    zive.aktuality.sk/clanok/47335/analogove-tv-vysielanie-sa-zacina-vypinat/

    1. Pripájam sa k aplauzu, pekný chronologický prehľad.

  5. Cellé DVB-T vysielanie v takejto prevádzke je o NIČOM ! Skrátka na hovno…

Komentáre už nie sú povolené.