Reklama

Česká televízia spustí nový kanál ČT3. Dostupný bude v DVB-T2 aj na satelite

Česká televízia spustí už v najbližší pondelok 23. marca 2020 nový program s názvom ČT3. Podľa vysielateľa je dôvodom jeho štartu predovšetkým snaha pomôcť najohrozenejšej skupine – starším ľuďom, ktorí sú v tejto dobe nútení zostávať doma.
Pokračovanie nižšie:

ČT3 bude vysielať denne od 9:00 do 17:25. Programová ponuka bude zložená z výberu zlatého televízneho fondu, tematických magazínov a základného informačného servisu.

Chceme v tejto ťažkej situácii slúžiť ďalšej veľkej skupine našich divákov. Vysielame už špeciálne vzdelávacie bloky pre školákov a rodičov, a teraz sa zameriavame na najzraniteľnejšie skupinu populácie, ktorá trávi doma najviac času. Na televíznom vysielaní vyrástlo už niekoľko generácií a my vďaka nášmu bohatému archívu môžeme ponúknuť obsah presne šitý na mieru ich potrebám, doplnený navyše o informačný servis a novo vyrábané magazíny s praktickými radami. Chceme priniesť divákom dobrú náladu a evokovať príjemné spomienky,“ vysvetľuje generálny riaditeľ Českej televízie Petr Dvořák a dodáva:“ Zatiaľ pôjde o provizórne vysielanie. Vzhľadom k aktuálnej mimoriadnej situácii sme boli nútení pozastaviť výrobu väčšiny relácií, tak môžeme dočasne finančné prostriedky smerovať na tento program.

ČT3 bude od svojho štartu dostupná z DVB-T2 vysielačov po celej Českej republike. Okrem toho ju nájdu diváci aj na satelite a u vybraných káblových a IPTV operátorov.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. úspech STV3 presvečil aj českých kolegov spustiť kanál ktorý čerpá z „nevyčerpateľného“ archívu českej televízie.
    Palec hore

  2. čt 3 bude skevelý Tv kanál pre seniorov . To je super . Len či tento Tv kanál nebude dočasný z hladiska pandemie koronavirusu .

    Ak tento Tv kanál bude trvácny tak to je fajn , no , ale aj knihy treba čítať .

    čT 3 bolo by fajn keby bol aj zaradený v Plustelke .

    1. Braňo z MT @

      „Česká televize potvrdila, že ČT3 bude na rozdíl například od slovenské Trojky pouze dočasným kanálem, který bude vysílat po celou dobu současné krize. Diváky má udržet v dobré náladě a zároveň dobře informované. Stanice bude k dispozici v DVB-T2 multiplexu České televize ve vysokém rozlišení a v současné době jedná veřejnoprávní médium o jejím zařazení do nabídek operátorů placených služeb – kabel, IPTV a satelit. Očekáváme, že testovací vysílání bude zahájeno ještě před víkendem.“

      Jinak ČT a Češi se opičí RTVS a její Trojce.

  3. Ide o dočasný kanál.. ČT svoj archív dosť prevetráva už na ČT1.

    1. Neskôr, keď urobia koncepciu celého kanála ČT3 (program, ľudia, financie), tak si myslím, že ho spustia ako nový stály kanál.

  4. David @

    Přesně tak, celá ČT je poslední dobu čím dál víc jeden velký archív!

  5. ČT iba ukradla nápad RTVS s tretím programom. Nič viac.

    1. Asi tak „ukradla“, ako voľakedy Samsung „ukradol“ ovocnej firme nápad, že tablet má mať obdĺžnikový tvar. To znamená asi toľko, že riešenia, ktoré sa ponúkajú samé ako samozrejmosť, sa nedajú ukradnúť. Ukradnúť sa dá akurát konkrétna implementácia, čo sa v žiadnom z týchto prípadov nestalo. Takže táraš o veciach, ktorým nerozumieš.

    2. @Bobríček rtvs iba ukradla nápad Maďarskej tv s tretím programom M3. Nič viac.

      …počkať, maďarský tretí kanál M3 sa vysiela len cez net a každý operátor ten kanál vysielal na vlastné náklady na rozdiel od rtvs čo duplicitne vysiela na anténe + na sate pre súkromný skylink

    3. Ale pôvodne bol kanál M3 aj v maďarskom DVB-T zakódovane a asi pred rokom odišiel z DVB-T a je šírený len cez internet.

Komentáre už nie sú povolené.