Reklama

Telekom dostal pokutu za propagovanie BBC Earth na Infokanáli v anglickom jazyku

Rada pre vysielanie a retransmisiu (RVR) udelila na svojom poslednom zasadaní, ktoré sa konalo v utorok 26. februára 2020, pokutu spoločnosti Slovak Telekom.
Pokračovanie nižšie:

Podľa regulátora odvysielal operátor na svojom Magio Infokanáli, ešte v júni 2019, celkovo štyrikrát komunikát propagujúci vysielanie dokumentárneho programu BBC Earth v anglickom jazyku, čím nezabezpečil používanie štátneho jazyka v súlade so zákonom č. 270/1995 Z. z. o štátnom jazyku Slovenskej republiky.

Za tento prehrešok musí teraz zaplatiť Telekom pokutu 165 eur. Informovala o tom RVR v tlačovej správe.

Pokuty musia zaplatiť aj TV Markíza a TV JOJ za nesprávne označenie vhodnosti programu.

Až 7-tisíc eur musí zaplatiť prevádzkovateľ TV JOJ za film Smrtonosná pasca: Opäť v akcii, ktorý označil ako nevhodný pre maloletých divákov do 12 rokov napriek tomu, že zobrazoval detailné a naturalistické zobrazenie násilných aktov a expresívne vyjadrovanie, pre ktoré mal byť klasifikovaný ako nevhodný pre maloletých divákov do 15 rokov. RVR už v minulosti uložila vysielateľovi sankciu za odvysielanie tohto programu na TV JOJ a JOJ PLUS, kedy bol tiež označený ako nevhodný pre maloletých divákov do 12 rokov. Pokutu 3-tisíc eur musí zaplatiť Markíza za film Líbáš jako ďábel, ktorý označila ako nevhodný pre maloletých divákov do 12 rokov napriek tomu, že obsahoval vulgárne vyjadrovanie, pre ktoré mal byť klasifikovaný ako nevhodný pre maloletých divákov do 15 rokov.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

    1. Ber to tak, keby im nemal kto bachnut po paprciach, mali by tu z toho Eldorado divokeho zapadu.

      Uz ked Slovaci pepikom platia vyrobu dabingu, tak uz mal byt Earth 100% lokalizovany aj s grafikou a uputavkami.

    1. Si pametám volakedy dávali filmy s českým dabingom a nikomu to nevadilo teraz aj tie krúžky sú otrava ,pitcogramy len to bije do očí a rušia filmy,seriál

  1. Presne na Dajto a Wau popoludní piktogram od 12 rokov. Na jednom kosti kde v priamom prenose podrežú človeka a na druhom človevek s červami vonku. Povedzte mi na čo sú? Nemajú ich nikde v EU ani v Čechách sní v Nemecku. U nás úplne zbytočná vec

Komentáre už nie sú povolené.