Reklama

Skylink 7 má za sebou prvý rok vysielania

Zákazníci Skylinku majú už rok k dispozícii televízny kanál s názvom Skylink 7. Zatiaľ jediný vlastný program operátora, ku ktorému majú prístup všetci klienti, oslávil v týchto dňoch svoje prvé narodeniny. Program odštartoval oficiálne vysielanie 7. februára 2019, vysiela pod luxemburskou licenciou a prináša programy z ponuky jednotlivých platených staníc. Okrem toho sa v ponuke objavujú aj exkluzívne seriály.
Pokračovanie nižšie:

Už v novembri 2019 vedelo o novom programe 75 percent zákazníkov Skylinku a 25 percent z nich ho sledovalo pravidelne. Stanica za rok existencie odvysielala cez 580 relácií a získava si stále viac spokojných divákov,“ uviedol operátor.

Podľa prevádzkovateľa sa tešia obľube exkluzívne uvádzané seriály Domáce ihrisko o vzostupe futbalového klubu pod vedením novej trénerky, a komediálny seriál Vitajte vo Švédsku. Stanica ale zaujala aj tých divákov, ktorí okrem seriálov oceňujú aj filmovú tvorbu, dokumenty, športové záznamy alebo koncerty vážnej a populárnej hudby.

Skylink 7 môžu sledovať klienti nielen prostredníctvom družice Astra 3B (23,5°E), ale aj cez internetovú službu Skylink Live TV. Vďaka mobilnej službe je programy k dispozícii aj predplatiteľom sesterskej platformy freeSAT.

Technické parametre pre príjem Skylink 7 :
Družica: Astra 3B (23.5°E)
Frekvencia: 12344 MHz
Polarizácia: H
FEC: 2/3
SR: 29900
Norma: DVB-S2
Modulácia: 8PSK
Názov: Skylink 7
Provider: Skylink
Video formát: MPEG4
Kódovanie: 0D96 (Cryptoworks),0624 (Irdeto),0500 (Viaccess)

PIDy:
Video PID: 2110
Audio PID: 2120
Audio stopy: 2120 cze (Mpeg)
PCR PID: 2110
PMT PID: 2100
TSID: 3233
0NID: 0003
SID: 8011
TXT: N/A
HbbTV: N/A
DVB a TXT titulky: N/A

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

    1. Tak to HBO a obidva cinemaxy v HD má už aj Antik SAT. Skylink má HBO+Cinemax za 10,90€. Antik ak sa platí základ + doobjedná HBO (nedá sa samostatne), tak to vyjdena 10,39€. Teda viac za menej. Treba len CONAX modul a pretočiť anténu na 16 stupňov východne. Film+ je za 7,90€ kým v Skylink za 9,90€. HBO + Film+ balík + základ vyjde v Skylink na 20,80€ a v Antik za 17,30€.Rozdiel je 3,50€. Navyše Antik má aj viac športových programov (okrem eurosportov aj sport1 a sport2 kým skylink len eurosporty a arena sport, Antik má aj arena sport 2, kým skylink len ten prvý) a to samozrejme porovnávam balík obsahujúci film+, HBO a základ. Ale treba pozrieť aj na ostatné filmové a tež dokumentárne a detké programy, že ktoré sú v ktorom balíku samozrejme, ale ak ide o HBO a Film+, tak jednoznačne je Antik SAT lepší ako Skylink. A pri HBO je tiež rozdiel 0,51€ a pri balíku s film plus a tiež hbo je až ako som spomínal 3,50€! A to ešte som spomenul len cenu a nie to, že v Antik SAT je aj Cinemax 2 a všetky HBO-čka a Cinemaxy sú v HD, kým v Skylink nie. Akurát na Film+ je potebný prijímač s podporou H.265/HEVC, nakoľko MPEG-4 nestačí, ale pre základ a HBO stačí aj MPEG-4. A navyše aj Skylink by časom prechádzal na HEVC a niektorým nejde v UNI (a nemajú CI slot) napríklad TA3 a Trojka RTVS, tak výmena prijímača je tak či tak nutná, tak sa rovno kúpi prijímač s CI rozhraním a HEVC/H.265 a môže sa dať Antik a na Skylink sa dá už konečne vykašľať! Skylink vyradil 3 MTV stanice a nechal len základnú, ktorá ide v lepšej nameckej verzii FTA, teda na Antik SAT že nie je až tak nevadí, VH1 tam je a VH1Classic má tiež FTA náhrady napríklad u poliakov na 13E. V Syklink sú len programy, ktoré ešte sú výhodou oproti Antik SAT iConcerts a Nova sporty, čo Antik SAT zatiaľ nemá. Možno ešte nejaké dokumentárne, ale filmové má asi aj lepšie Antik SAT, nakoľko má všetky alebo takmer všetky Filmboxy, kým Skylink nie.

    1. Krok 1: prijímač:
      možnosť A: Prijímač SKYLINK READY – je potrebná výmena prijímača, Antik SAT vysiela v kódovaní CONAX, nie IRDETO.
      možnosť B: Prijímač s UNI bez modulu – Je potrebné vyskúšať kompatibilitu prijímača s antik sat kartou, pokiaľ funguje, je všetko OK, pokiaľ nie, možno bude len potrebné preinštalovať prijímač ab podporoval CONAX kódovanie, v opačnom prípade výmena prijímača
      podmožnosť A: Prijímač podporuje H.265/HEVC – Všetko OK ak spolupracuje aj s kartou
      podmožnosť B: Prijímač nepodporuje H.265/HEVC, ale podporuje MPEG-4 – väčšina programov by mala fungovať, pre platené balíčky sa odporúča výmena na prijímač s podporou HEVC/H.265
      možnosť C: Prijímač s UNI s CA CI slotom pre modul – Ak karta antik sat nefunguje v UNI je možné (a potrebné) dokúpiť CONAX modul a vložiť ho do prijímača.
      Podmožnosti A/B rovnako ako vyšše (HEVC)
      Krok 2: anténa:
      Veľkosť antény sa odporúča aspoň 80cm, optimálne 90, ale 80 stačí. Pri menšej anténe (60cm) to môže byť nedostatočné. Signál je možné vyskúšať aj na súčasnom prijímači a súčasnej anténe. Treba zadať DVB-S2 MPEG-4 transpodér pre Antik sat a otočiť anténu na 16E (západne od Skylink Astra 23), ak bude signál a programy sa naladia – OK, na otestovanie kvality (či nevypadáva sa dá použiť ČT24 – ide FTA teda voľne).
      Podmožnosť: Ak máte motor, tak stačí zvoliť Eutelsat 16E a použiť USALS alebo DiSEqC1.2 (pri DiSEqC1.2 sa pozícia musí najprv manuálne nastaviť).
      Podmožnosť 2: Bez motora manuálne otáčať na 16E teda na západ a prípadne aj posunúť výšku mierne nadol (oproti Skylink 23.5E). S motorom je to jednoduchšie.

    2. Aký máš prijímač – značka? Typ?
      Akú máš anténu? 60cm? 80cm? 85cm? 90cm?

    3. @#Goulddigger #EG4 chcem sa opýtať v základnom balíčku Antik sat sú programy Prima krimi a Max?

    4. RE: Prima MAX a Prima KRIMI:
      Oficiálne tam nie sú a rovnako oficiálne nie sú ani v Skylinku. To, že v Antik SAT alebo v Skylinku je možné ich sledovať je len preto, že Prima to ZATIAĽ toleruje. A to z dôvodu, že operátori to majú podmienené zaradením hlavného kanálu Prima PLUS pre slovensko. Naopak hlavnú českú Primu museli vyradiť. Prima to pôvodne plánovala ponechať nejaký čas asi ten rok, ale zatiaľ to ešte nechali. Nova naopak chcela všetky české stanice pre Slovensko zrušiť – aj tie menšie a nahradiť ich kanálom Nova International. Tieto menšie stanice Prima TV tak teda môžu kedykoľvek skončiť ako v ponuke Antik SAT, tak aj v slovenskej ponuke Skylink. Skylink navyše musel ukončiť poskytovanie českého balíčka (Nova kanály a hlavná Prima) na 1 karte so Slovenským, na žiadosť českých televízii Nova a Prima. Navyše mať Skylink kartu registrovanú na česko je pre územie slovenska V ROZPORE S PODMIENKAMI SKYLINK – teda NELEGÁLNE! Navyše pri českej registrácii nepôjde Markíza a JOJ. Teda myslím, že Antik SAT je teraz ideálna zmena po zvyšovaní cien v Skylink. Ak bude Antik musieť vyadiť menšie Primy, bude tak rovnako musieť urobiť aj Skylink!

    5. Presne tak, ako píše Goulddigger. Čiže zhrnuté: sú tam, neoficiálne, Antik ich radšej ani neuvádza v zozname programov, môže sa stať, že skončia, ale v tom prípade skončia u všetkých operátorov na Slovensku.

    6. ANTIK sa ? S ich mizernym bitratom ďakujem pekne,ani zadarmo,,ale hlavne že Slovak vidí v logu HD

  1. Fero
    Môžeš čakať na svatého dindy… Skylink po preberaní M7 valí dolu vodou… Nič také sa nestane, musia šetriť a zvyšovať ceny.

  2. Bolo by lepšie davat anglicku futbalovu ligu.

  3. Su aplikacie ktore ti v mobile otvoria tieto programy a nepotrebuješ satelit a mas to zadarmo len za hbo treba platit

    1. RE
      A sú tieto aplikácie legálne, platia ich výrobcovia TV spoločnostiam? A koho baví sledovať TV relácie cez mobil? Mladých? Stačí mala obrazovka mobilu na seriály? Asi nie. Ja preferujem radšej TV na sledovanie video obsahu pred PC, či mobilom. Aj keď mám radšej non-video obsah, v tomto prípade preferujem asi mobil (prípadne PC) alebo internetové rádio (ešte nemám, kúpim si asi čoskoro). A PC tiež na zapájanie sa do diskusií. Čo sa týka non-video obsahu, tak ste si možno všimli, že som fanúšik Ellie Goulding. Tak jednoznačne používam napríklad Spotify a to internetové rádio by malo podporovať aj Spotify connect samozrejme. A na klasické albumy (CD – mám aj tie alebo aj Vinyl platne – tie plánujem zatiaľ ešte iba) využívam väčšinou CD magnetofón (gramofón na Vinyl). Alebo MP3 import z CD albumov a potom interný prehrávač (pre extra tracks čo nie su na spotify)…

  4. Chcem ukončiť skylink končí ku 26.2.predplatné a už nechcem platiť ďalej lebo tv pozerám len cez víkend a chcel by som ten antik sat mám iba 80 parabolu ,prijímač Amiko mini 265 hevc ten by bol dobrý lebo má conax čitačku len tá parabola či bude dostatočne veľká.Ktorý na Eutelsate16A (16.0°E) tp je s najslabším signálom podľa ktorého nastaviť.Bývam v okr.Lučenec.

    1. RE
      Mal by byť signál aj na 80cm. Ja mám asi 80-85cm a naladil som v pohode. Ide bez problémov ČT24 (je voľné). Mám motor, mohol som to už dávno odskúšať. Nemám ešte kartu, keď kúpim, odskúšam aj ostatné TV na ostatných TP. 80 by teda mala stačiť…

    2. Keď prídem cez víkend tak naladím Čt24 keď ide voľne ako to pôjde.

    3. @Juraj
      Akú máš anténu? Napíš potom, ako to išlo. U mňa na 80 (alebo 85, neviem presne) to išlo.

    4. @#Goulddigger #EG4
      Anténu mám ofsetku asi 10 ročnú má asi 80 cm lebo je na streche .

    5. @Juraj LC
      A máš aj motor, či? S motorom sa to asi trošku jednoduchšie nastavuje (ak je motor správne nastavený na USALS, ale aj DiSEqC1.2 je jednoduchšie ako manuálne otáčanie antény).

    6. Je tam motor ale som ho aspon 5 rokov neotočil parabolu ani na jednu a ani na druhú stranu bola nastavená astra 23.5 Skylink som to neriešil predtým som mal Humax 5100s irdeto tak na tom som točil motorom na 13 hodbird.Ten je u svokry taký nezmar stroj len dialkové má tretie.

    7. Tak som odskúšal motor s parabolou.Dal som reset motora lebo sa nechcel pohnúť ani na jednu ani na druhú stranu.Potom som horko ťažko naladil na Antik sat Čt 24 keď aj pršalo obraz v pohode.Ešte si rozmyslim či kupim kartu lebo kamarát mi poslal Čt kartu bez poplatkov na Astru23,5 a skúšal som Horizon tv dal som na mesiac na skúšku to sa mi páči najlepsie dobrá apka dobre sa to ovláda.A mám aj terestriálne programy.

  5. Ta aplikacia je legalna lebo je vo vyvoji a tak je na skusku a da sa dat aj do androidboxu.

    1. A to bude čo za službu, je to od niektorého z operátorov? Odkiaľ majú streamy? Majú práva na TV stanice alebo nie? Na internete sa dajú nájsť „neoficiálne“ streamy, ktoré môžu byť v aplikácii ale tie streamy sú len nájdené na internete, ale sú legálne? Väčšinou ich niekto vysiela alebo sú od reálnych operátorov „ukradnuté“ a podobne. Je tam teda garancia, že to bude fungovať? A že bude fungovať všetko tak ako teraz? Asi nie. Ja by som sa na niečo také nespoliehal. Radšej AntikSAT za 0,99€ a Antik TV GO (mobilná TV) k tomu v cene služby.

  6. Poskytuje ju jeden z operatorov a bude fungovat dlhodibo uz mi ide viac ako 5 rokov.

    1. Keď je to legálne, tak prečo robíš také tajnosti? A ešte k tomu v anonymnej diskusii…

Komentáre už nie sú povolené.