Reklama

Nemecká RTL bude šíriť aj naďalej svoje programy v SD kvalite na družici Astra voľne

Spoločnosť SES dnes oznámila, že Mediengruppe RTL Deutschland GmbH, jeden z najväčších vysielateľov v Nemecku, obnovil zmluvu so satelitným operátorom SES na distribúciu televízneho obsahu v štandardnom rozlíšení (SD).
Pokračovanie nižšie:

Balíček bezplatných kanálov Mediengruppe RTL Deutschland bude preto aj v najbližších rokoch dostupný cez družice Astra na orbitálnej pozícii 19,2 stupňa východne (19,2°E), z ktorej dodáva operátor SES televízny signál do 118 miliónov európskych domácností. Konkrétne ide o programy RTL, VOX, ntv, NITRO, RTLplus, SUPER RTL, TOGGO plus a RTLZWEI, rovnako ako rad regionálnych programov. Súčasťou dohody je aj nový kanál VOXup, spustený 1. decembra 2019. Vysielanie všetkých programov bude až do roku 2024 dostupné v kompresnom formáte MPEG-2.

Andre Prahl, vedúci distribúcie programov v Mediengruppe RTL Deutschland, k tomu hovorí: „Vďaka novej zmluve si naše bezplatné televízne stanice udržia široký dosah, ktorý satelit poskytuje, a my môžeme našim divákom naďalej ponúkať FTA kanály cez satelit v kvalite SD.

Naša vzájomná dohoda potvrdzuje, že formát SD v Nemecku zostane dôležitou distribučnou platformou aj v dohľadnej budúcnosti,“ hovorí Christoph Mühleib, Managing Director v spoločnosti ASTRA Deutschland GmbH. „S radosťou budeme aj naďalej podporovať Mediengruppe RTL Deutschland pri šírení jej služieb.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Vyberači prachov za spoplatnené reklamné kanály sa majú ešte od nich čo učiť…

  2. Sirenie nemeckeho jazyka a kultury a zadarmo,radsej sa ucte jazyky ako platit kablovky za sprostosti,eter je plny bezplatnych programov a nemci maju najvacsi vyber televizii s kvalitnym programom.

    1. To není proto, aby se šířil německý jazyk a kultura, ale protože milióny Němců žije v různých zemích Evropy a slouží hlavně pro ně. Kromě ČR, Rakouska, Slovenska a Polska německé kanály nesleduje v Evropě skoro nikdo.

    2. Ale najlepšie je na tom, že oni vedia vysielať zo satelitu voľne a zaplatiť to z reklamy, narozdiel od našich reklamných kanálov, ktoré sú zakódované a treba za ne ešte platiť. To je nonsens…

  3. To na Slovensku je iná ryža, tu treba platiť za reklamné kanály…

    1. V CZ také niečo nedovolili, aby spoplatnili DVB-T/2 a aby sa platilo za reklamné kanály a nie je tam ani monopol na celoplošné šírenie signálu.

    1. Na lavór.cz píšu, že skupina Narkóza bola počas minulého roka lídrom na trhu… Máš pravdu, že riešenie je neplatiť, ale je tu príliš veľa tupcov, ktorí bez toho braku neprežijú a platiť budú. Takže je to nereálne riešenie.

  4. Na Astre 19,2 už končí celá Kartina sat 14.2.2020.Dlho nevydržala,ani pol roka,darmo nie každý je ochotný platiť a nie to ešte bohatom Nemecku,ruská menšina nemala záujem platiť 4,99 eur mesačne,tak ako u nás za reklamné podradné stanice tipu Markíza a popritom u nás sú aké platy a aké sú v Nemecku.

    1. Aj tie kanály v Kartina sat boli dosť podradné, cčo som tak pozeral, kým išli chvíľu FTA…

  5. O. T.
    Filmový kanál eoTV bude naďalej vysielať
    Skupina Motorvision prevzala v sobotu 1. februára 2020 bezplatný filmový televízny kanál eoTV, ktorý skončil v insolvencii. Stanica bude naďalej vysielať v nemecky hovoriacich krajinách a to bezplatne.
    Program eoTV začal vysielať v decembri 2015 pod heslom „European Originals TV“ s programovým mixom seriálov a filmov. Vo januári 2019 sa dostal pôvodný prevádzkovateľ stanice, spoločnosť EO Television GmbH, do insolvencie. Bohužiaľ, vlani v júli bola ukončená satelitná distribúcia stanice a satelitné domácnosti od tej doby nemôžu sledovať tento bezplatný filmový kanál v nemčine.
    Nový majiteľ Motorvision Group prevzal okrem iného práva na ochranné známky, programové licencie, technické vybavenie a súčasných zamestnancov EO Television GmbH.
    Sídlo stanice eoTV bude naďalej v Mníchove. V nasledujúcich týždňoch prevádzkovateľ upraví programovú štruktúru kanálu a pridá ďalšie programové „farby“.
    Zdroj: Digital Fernsehen

Komentáre už nie sú povolené.