Reklama

Chorvátsky DAB+ multiplex opustili ďalšie dve rozhlasové stanice

V posledných týždňoch ukončili šírenie v chorvátskom celoplošnom DAB+ multiplexe, ktorý sa identifikuje v rozhlasových prijímačoch ako OIV Croatia DAB+, až tri rádiá. Okrem už spomínanej rozhlasovej stanici Vallis Aurea, nemôžu poslucháči aktuálne prijímať už ani Radio Banovina a City Radio. Aktuálne tak jediný chorvátsky DAB+ multiplex šíri už iba 7 rozhlasových staníc a jeden dátový kanál (EPG).
Pokračovanie nižšie:

Digitálne rozhlasové vysielanie je v Chorvátsku dostupné od 20. novembra 2017. V čase štartu šíril multiplex až 16 rozhlasových staníc. Po približne dvoch rokoch je ponuka o viac ako polovicu chudobnejšia.

Chorvátsky DAB+ multiplex šíri aktuálny päť DAB+ vysielačov, počas zlepšených prijímových podmienok je možné signál zachytiť aj na Slovensku. Ide hlavne o vysielač Sljeme, ktorý vysiela na kanáli 9C (206.352 MHz). Kompletnú ponuku DAB+ multiplexu aj so zoznamom vysielačov môžete nájsť v sekcii Vysielače.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. ..no to je fakt dolezite , ze Chorvatsky DAB+ opustili dve stanice.
    Mne sa zda ,ze aj v Kongu Brazavil vypli nejake stanice.
    Tiez v Trinidad Tobago.

    1. OiOi*Nauč sa gramatiku a potom sa vyjadruj,ale vecne k téme.Mňa tiež nezaujímajú tvoje drísty.

    2. Ale no no no Ľudovít Štúr.
      Nuti ta niekto komentovat komentatorov?

  2. Treba písať o našom DAB alebo CZ DAB to nás hlavne zaujíma

    1. OiOi–ak nemáš nič prínosné pre túto tému,zdrž sa infantilných komentárov a neponižuj sa.

  3. Mňa to napríklad zaujíma. Keď som bol vlani v Chorvátsku v Baške Vode počúval som DAB+ multiplex vysielaný z vysielača Vidova Gora na ostrove Brač. Obľúbil som si aj stanicu Vallis Aurea, ktorú teraz počúvam na internetovom rádii. Som fanúšikom DAB vysielania, preto si beriem so sebou moje Sony rádijko vždy keď cestujem po svete. Preto ďakujem za každú informáciu o vysielaní nielen u nás.

  4. No DAB+ prichádza neskoro-nie je záujem.Internet ho degraduje tak ako aj DVB-T.

    1. To nie je tak celkom pravda. Ak má ešte stále zmysel FM vysielanie, má zmyselaaj DAB+. Že komerčné rádiá nemajú o DAB záujem, má iné dôvody – je to z ich strany špekulácia, aby udržali status quo vo veci rozdelenia reklamného trhu.

    2. Alebo si z koláča z toho trhu chcú ešte viac odhryznúť. Hlavne pri televíziách komerčných spoločností to platí, majú plno staníc a nestačí im, tak vymýšľajú všelijaké plus/mínus stanice (dá sa jedna s nulovým posunom nahrať a neskôr pozrieť, lenže potom tak sa im máli reklamná minutáž). Tie s časovým – minimálnym – posunom na takom rozlohou malom území ako je SR alebo ČR je len pre znásobenie času pre dookola sa opakujúce reklamy. Štáty s viacerými časovými pásmami to využívajú i kvôli obyvateľom.

Komentáre už nie sú povolené.