Reklama

ANTIK pridal do svojej IPTV program v UHD kvalite s českým audiom

Do ponuky digitálnej televízie Tango TV, ktorú prevádzkuje ANTIK Telecom vo svojej vlastnej optickej sieti, pribudol v týchto dňoch už desiaty program v UHD kvalite. Najnovšou novinkou je nový dokumentárny kanál Love Nature 4K s českou audio stopou.
Pokračovanie nižšie:

Love Nature 4K prevádzkujú spoločnosti Blue Ant Media a Smithsonian Networks. Diváci nájdu vo vysielaní dokumentárne programy so zameraním na prírodu.

Program je zaradený do Prémiového balíka v celom optickom pokrytí Antiku, pričom do konca januára je zadarmo aj v Základnom balíku dostupnom pre všetkých TV klientov operátora.

Love Nature 4K doniesol na Slovensko skutočne neobvyklú kvalitu obrazu,“ netají sa spokojnosťou Vlastimil Lakatoš, produktový manažér TV služieb Antik Telecom. „Farebné prevedenie a prírodné detaily na stále dostupnejších obrazovkách s veľkými uhlopriečkami sú neskutočne krásne.

Stanicu Love Nature 4K šíri operátor v kodeku HEVC s obrazovým rozlíšením 3840×2160 pixelov a s 50-timi snímkami za sekundu. Dátový tok dosahuje 17 Mbps.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Pekne,dá sa to.SD balast mal byť dávno vyradený-nie ako v DVB-T návrat k SD mazanicám.

  2. Buďme radi, že aspoň SD mazanice v tomto SD štáte ešte fungujú. Dnes 16,45-16,55 bol vypnutý Kamzík, mux 2 a 3, bez predchádzajúceho oznamu Towercomu.

  3. Škoda že nie je Antik v Bratislave, optika s internetom a telkou od nich by bola zrejme lepšia ponuka ako zdochýňajúci skylink s sd kanálmi a stále klesajúcou ponukou.

    1. V BA máš optiku od UPC, to je tiež slušná ponuka, pokiaľ sa dobre pamätám, či nie? A ani optika od Pomaranča a Slovanetu by nemala byť od veci…

    2. v BA na urcitych miestach je optika od Antiku.
      https://techbox.dennikn.sk/antik-telecom-bude-uz-aj-v-bratislave/

      dostupnost sa da overit na stranke antiku

  4. Antik môžeš mať po celom Slovenku cez satelit Antiksat.
    Je lepši jak skylink a s nižšou cenou.

    1. Slizlink je ešte stále za 4€, od marca 5,80. Antik sat je od 1€.

    2. A čo tým zmätočným vyjadrením chcel Juraj povedať?

    3. Len to, že ani Antik neudrží tú cenu navždy za 1€ ako skylink navždy zadarmo Pidjin !

    4. Juraj: No konečne je to zrozumiteľné… Ale to je jasné, že tá cena nebude 1€ naveky, večné sú iba diamanty 🙂 Každý sem-tam zdraží, ale koľko rokov už drží Antik sat cenu 1€ za základný balík? 5 alebo 6? Zatiaľ čo Slizlink za posledných 8 rokov zdvihol ceny so železnou pravidelnosťou každý jeden rok… A ešte nevieme, či to už zmenou serpo na balík Mini skončilo, alebo sa o rok môžeme zase tešiť na zdražovanie! Antik ani nikdy nesľuboval niečo navždy ako Slizlink, a predsa je Antik cenovo oveľa-oveľa stabilnejší! Okrem toho si Slizlink účtuje nehorázny registračný poplatok a Antik nie, karty M7 sa nedajú použiť v uni čítačkách (a hrozí zapnutie uniblocku aj na starších kartách a tým pádom diváci, ktorí nechcú Skylink ready čertmi fikované žďorpy, budú musieť kupovať CA moduly) – a u Antiku s tým nie je problém, Antik stanice pridáva – Slizlink naopak vyraďuje… Takže je dosť biedna útecha pre zákazníkov Slizlinku, že aj Antik sat raz zvýši ceny. 😉 Kto aj po dnešku zotrváva u Slizlinku a platí si základnú ponuku, ten buď od nich dostal zaujímavú retenčnú ponuku, alebo je duševne znevýhodnený, zúfalo neinformovaný, alebo strašne ľahostajný… Prípadne masochista. 😀

  5. Poradte.
    Mam 9 rocnu plazmu Panasonic Viera + Satelitny primac TachniSat Digit HD8-SX a mam Skylink. Chcem prejst na Antik.
    Staci vymenit zakupenu Antisat kartu namiesto Skylink karty a pode mi to?
    Alebo treba aj natocit satelit-parabolu na urcitu polohu? Poradte. Dakujem.

    1. Áno, parabolu treba pootočiť asi o 7,5 stupňa na západ, máličko znížiť jej eleváciu a prípadne kúsok pootočiť LNB (konvertor na rahne paraboly) okolo pozdĺžnej osi. Presné parametre, ako ju nastaviť, sa dajú nájsť napríklad na dishpointer.com a podobne (stačí tam zadať presnú geografickú polohu paraboly podľa mapy). Ale keďže sa v problematike zjavne nevyznáš, radšej si na to zavolaj šikovného suseda, známeho, príbuzného, skrátka niekoho, kto to už niekedy robil. Ideálny by bol technik s meracím prístrojom, ale ten si aj niečo naúčtuje, na druhej strane by to mal spraviť najlepšie, presne a spoľahlivo. ALE: parabola musí byť veľká aspoň 80cm, ideálne 90-100cm. Ak máš 60cm lavór od toho Skylinku, bude treba kúpiť novú (trebárs SAB, FTE, Corab – 20-30€). LNB môže zostať pôvodný. Prijímač (nie primac :-P) bude fungovať aj s Antik kartou – stačí ju strčiť do čítačky v prijímači – neviem, či tá Skylink karta bola v čítačke, či v CA module, ale ten prijímač by mal spolupracovať s oboma kartami vo svojej vstavanej čítačke, takže pre Antik sat žiadny modul kupovať netreba. Ďalšie ALE: Tvoj prijímač nepodporuje kodek HEVC (h.265), takže nie všetky programy pôjdu – z nejakých tuším 29 staníc základnej ponuky Antik sat (za 0,99€/mesačne) nepôjdu 4, a to tieto: ČT :D/ČT art, CS Mystery (bývalé Kino svět), TV Noe a Arena sport 2. Bude na nich počuť zvuk, ale obrazovka bude čierna. Zvyšné stanice okrem týchto štyroch pôjdu normálne. Ale aby fungovali úplne všetky programy, na to by bolo potrebné kúpiť nový prijímač s podporou HEVC.

Komentáre už nie sú povolené.