Reklama

TV Osem vysiela opäť voľne v celoplošnom DVB-T

Slovenská TV Osem, ktorá sa vo svojom vysielaní zameriava hlavne na vedomostné súťaže a veštenie, dnes obnovila distribúciu svojho programu prostredníctvom prvého celoplošného multiplexu (MUX1).
Pokračovanie nižšie:

Podľa zistení portálu SatelitnáTV.sk je program šírený voľne cez všetky vysielače prvého multiplexu po celom Slovensku. Program si tak môžu od dnešného dňa naladiť ako diváci, ktorí prijímajú ešte multiplex v štandarde DVB-T, tak aj DVB-T2.

Vysielanie stanice je dostupné voľne (FTA) v štandardnom rozlíšení (SD/MPEG-4). Video bitrate dosahoval počas našich testov približne 1,33 Mbps. K programu je pripojená jedna audio stopa v kompresnom formáte MPEG.

Súčasťou 1. multiplexu, ktorý už vysiela v štandarde DVB-T2, je tak aktuálne deväť televíznych staníc TV8, Dvojka HD, Trojka HD, TV LUX HD, ČT1, ČT2, JOJ Cinema HD, Sport 1, Sport 2 HD a 12 rádií (Devin, Junior, Litera, PatriaFM, PatriaRD, Pyramida, Radio_FM, ReginaBA, ReginaBB, ReginaKE, Slovakia, Slovensko). Diváci, ktorí prijímajú ešte multiplex v štandarde DVB-T, môžu prijímať dočasne iba programy TV8, TV LUX, ČT1, ČT2, JOJ Cinema HD, Sport 1 a Sport 2 HD. Viac staníc budú mať k dispozícii až po prechode daného vysielača na DVB-T2, najneskôr do leta 2020.

Zoznam všetkých celoplošných a miestnych DVB-T/T2 vysielačov môžete nájsť už tradične v sekcii Vysielače.

Okrem terestriálnych vysielačov môžu TV Osem prijímať diváci ešte aj prostredníctvom družice Astra 3B (23,5°E), kde je šírená voľne v HD kvalite. Pre príjem postačuje akýkoľvek digitálny satelitný prijímač s podporou štandardu DVB-S2. Nachádza sa aj v ponukách vybraných káblových a IPTV operátorov, ako aj v satelitných platformách Magio Sat a DIGI TV, ktoré využívajú pozíciu 0,8°W.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Miesto pre :2 HD sa v 1. multiplexe DVB-T nenašlo ale pre TV 8, aj keď len v SD, áno.

    1. Treba sa sťažovať v RTVS, lebo sa do dalo vyriešiť úplne inak. Toto čo spravili, nechápe viacero ľudí.

      Keď už spomínaš miesto v MUX1 DVB-T, tak to naozaj nie je. TV8 s cca 2 mbps tam natrepali, ale HD so 7 mbps sa tam nezmestí. To by museli výrazne znížiť dat. tok programov Plustelky.

  2. Dnes skylink premenoval stv 1 a 2hd televizor mi stanice prehodil na pozicie hlboko v zozname oznacil ich len ako jednotka a dvojka bez pripony hd hladal som hd verzie tie nikde potom som zistil ze jednotka a dvojka su vlastne hd .Tak skylink to zmeni prehadzuje nic neupozorni strasne,este ze mam aj antenu

    1. Nie dnes, ale asi pred týždňom boli premenované – spolu so zaradením Trojky na 23,5E. Nebol to Skylink, ale ten TP patrí Towercomu a prehodil to televízor, zrejme ich bral ako nové programy, tak ich hodil na koniec zoznamu. Iné prijímače ich nechali na pôvodných pozíciách.

    2. mne to prehodiloaal az dnes vcera som to mal este na pozicii 1 a 2 ako som si to bol usporiadal uz davnejsie

    3. a nemam prijimac ale tv sony a ten to sam robi ked je zmena

    4. No veď toto som napísal. V TV máš zabudovaný sat. prijímač (tuner), iné prijímače (či už zabudované alebo samostatné boxy) to môžu robiť inak.

  3. Towercom ide cestou Skylinku. Otvorene pohŕda zákazníkmi Plustelky aj ostatnými divákmi, v spolupáchateľstve s vedením RTVS tuneluje peniaze divákov, ktorí nimi financujú verejnoprávny telerozhlas a teraz ešte spolupracuje so šmejdmi z TV8 na oblbovaní ľudí. TV8 si totiž na šírenie v celoplošnom MUXe zarobiť nedokáže, takže tam zrejme funguje nejaká dotačná schéma. A ČT 1 a 2 v HD v MUX1 (DVB-T2) sa zákazníci Plustelky nedočkajú, ani Primy Zoom a Max, či nejakých iných aspoň trochu kvalitných staníc.

    1. Aká konšpirácia? Skús si to prepočítať, za tie telefonáty a smiešnych pár reklám im nevyjde ani na poplatky za vysielanie v DVB-T, a ešte musia platiť kopu ďalších nákladov, vrátane Astry 3B. Z čoho potom žijú? A že sa tunelujú peniaze RTVS, ergo peniaze od ľudí (koncesionárske poplatky), to je snáď zrejmé, nie? O čom inom je šírenie Dvojky HD a Trojky HD v MUX1, ak nie o tunelovaní?

    2. Veď sú tu kontrolné orgány ako NKÚ – Najvyšší kontrolný úrad, protimonopólny úrad a ďalšie inštitúcie, ktoré by to mali kontrolovať.

  4. ano je divne ze tv8 ma na volne vysielanie v dvb-t a markiza aspon sd nie markiza hanba slovenska ze si za tie blbosti pyta peniaze ved ma prijmy z reklamy bodaj by prehrali tie zmenky a museli platit

    1. Hej, zaslúžili by si to, no potom by vyhrali iní lumpi, takže je to skoro jedno.

  5. Teraz som aktualizoval v telke VolnuTelku /Plustelku a v Martine mi Tv 8 nenaladilo , no a ani „Netreba“.
    Je to veru hnus velebnosti máte pravdu curbes , no ale Slováci tam budu volať , čo už .

    1. Je to v celej sieti DVB-T aj DVB-T2. Použili SID predchádzajúceho kanálu, ktorý si v zozname mal a preto ti nenašlo nič nového. Podľa všetkého je to SID bývalého info kanálu v mux1. Skús si prejsť celý zoznam naladených staníc a uvidíš.

    2. Mám rozšírenú Plustelku vyslac Nové Mesto nad Váhom a slávnu tv 8 ide je to zbytecna slanice jak kdybi nebola Tewerkomu zaplatili a nebere na divakou ohled

  6. Hm , Krepý Slováci tam do tej Tv 8 budu volať a volať a volať .

  7. Urad v Bratislave nabuchaný Vychodoslovákmi kym dá rozne povolenia ci s toho alebo s toho vysielaču može trebarz Towercom alebo Avis vysielať s vysokým vykonom alebo ak odklepnu neaku Kvalitnu TV tak to potrvá . Hm , H m , Hm .
    Tato veta sa netýka len Tv 8 – Mám kamarátov v Banskej Bystrici a hovoria , že maju problemy s primom rôznych TV od Volna Telka/Plustelka a keby dostali povolenie z Uradu na širenie signalu Tv či Towercom alebo Avis tak bolo by fajn , keby sa širil signal z Vysielača Suchá Hora tak by bol lepši signal , to si myslím Ja .

  8. MARTIN je v pokryti mux 1 35k alebo 44k ale asi na antenu a nie izbove prditka

  9. sucha hora nepojde nemaju to myslim skoordinovane skrz ze tento vysielac ma velke presahy do madarska

    1. Presne tak, Suchá hora by mala rovnaký problém, ako Kráľova hoľa – svietila by až do Rumunska a Chorvátska a pritom by obce na Slovensku medzi kopcami nepokryla – zostali by v tieni.

  10. miiro – Ja mám Pasívnu Vonkajšiu Antenu ISKRA P -20 FZ horizontal , vertikal a namontovanu teda upevnenu na ráme okna .

    Možno že este nepustil signál na dokrývači na Knižnici Matici Slovenskej na Hostihore v MT alebo na Vysielači Krížava .

    Hm , Hm .

  11. Hrôza a des toto naše slovenské dvb-t najhoršie z celej Európy normálne by som bol za ho radšej zrušiť ako vo Švajčiarsku

    1. Len že Švajčiari vyžierajú nemcov,majú vyše 200 FTA programov na satelite od nich a mi máme čo,všetko v kóde.

    2. Tých nemeckých programov je v skutočnosti asi 65, keď odrátame rôzne teleshoppingy, duplicitné a regionálne verzie toho istého, promo/demo kanály a iné nezmysly. Ale inak má nick ‚lietadlo‘ pravdu. DVB-T nerušiť, z pohľadu diváka je to stále lacné, jednoduché a užitočné riešenie príjmu.

    3. no lacné ako lacné, keď pýtali od Angeliky toľko miliónov, že radšej sa pratala kade ľahšie z DVB-T… a pritom Angelika má najväčšie zisky…

    4. m m: preto som napísal, že Z POHĽADU DIVÁKA lacné. Koľko to stojí televízie a aké sú náklady na infraštruktúru, to je už iná vec.

  12. Angelika je nenažraná , preto ju po odchode z DVB-T už nemám a ani nechcem mať , na Jojke si pozriem jedinú reláciu , a to Nové bývanie , nič viac.
    Sledujem RTVS a cez smart STB Antiku Čt, History, Natgeo a pod.

    1. suhlas, skor ci neskor sa vsetko vycisti, mozno bude iba jeden multiplex a vsetko ostatne zhltne internetovy pristup.
      je dobre byt smart resp. clever ?

    2. Brumty@absolútny súhlas.Ja tiež sledujem len RTVS a ČT1+ČT2 cez smart TV app SledovanieTV zadarmo.5 kvalitných staníc,žiadny komerčný odpad prešpikovaný reklamou.

    3. ad PeterPP
      …no neviem, Sledovanie TV app na smart TV dá STV1,2,3, TA3, NasaTV, TV8, ale CT1 a CT2 je už platené, alebo sa mýlim?

  13. Pokrytie signálom jednotlivých muxov je stále špatné a prechodom na DVB-T2 sa stále zhoršuje.

    1. Pravda je taká, že skutočné pokrytie MUXu 1 a 4 je dosť chabé…

  14. Ladil som a nenašlo. A neviem či to vôbec niekto bude kukať, tie ich veštecké….ja to určite kukať nebudem.

  15. odbornici a kto z vas vie kde sa stratilo z CT1 a CT2 HBBTv vysielanie?

    1. mám a pozerám skoro každý deň, TV LG, pripojenie od veľkého ISP, nie wifi alebo 4G

    2. Aj tu v Ziari nad Hronom sa pri CT1 a CT2 zahadne stratilo HbbTv. Pri Markize a JOJ vsak HbbTv funguje pekne. Signal prijimam zo Sitna.

    1. Radsi Mel dať Prima Zoom poradne dokumenty ne tv 8 nula ale prachy sú práchy platiaci ďiivak nemá nárok Když má oblok na sever tak nemuze mit satelit hlavne že máme Joj a Joj Hd

  16. aké celoplošné vysielanie multiplex1 ked vysiela iba na polovici slovenska neklamte ludí.

Komentáre už nie sú povolené.