Reklama

Towercom sprístupnil službu otta na satelite Astra 3B, vďaka HbbTV

Na družici Astra 3B (23,5°E), frekvencii 12 363 MHz, sa dnes objavil nový kanál s názvom „Otta – interaktivna sluzba“. Ide o dátový kanál bez pripojených audio a video PID-ov, na ktorom je aktívne iba HbbTV vysielanie. Na podporovaných zariadeniach sa po stlačení červeného tlačidla objaví divákom na obrazovke služba otta, ktorú prevádzkuje slovenský operátor Towercom. Rovnaký dátový kanál je k dispozícii aj v druhom celoplošnom DVB-T multiplexe.
Pokračovanie nižšie:

Sprístupnením HbbTV vysielania, na družici Astra 3B, tak budú môcť službu otestovať a využívať aj diváci, ktorí prijímajú programy z pozície 23,5°E, vrátane klientov satelitného operátora Skylink. Stačí, aby mali zariadenie s podporou HbbTV a naladili si kanál s názvom „Otta – interaktivna sluzba“.

Videopožičovňa otta ponúka približne 500 filmových titulov domácej aj zahraničnej produkcie, kvalitné európske filmy ako aj obľúbenú slovenskú a českú klasiku. K dispozícii je navyše aj živé vysielanie a archív vybraných televíznych kanálov (Markíza, TV JOJ, PLUS, WAU, Prima Cool, Jednotka a Dvojka). Štandardná cena služby je 4,99 € mesačne. K jednému užívateľskému kontu je možné priradiť až 5 používateľov, ktorí môžu službu využívať na maximálne desiatich zariadeniach.

Otta

Technické parametre pre príjem Otta – interaktivna sluzba:
Družica: Astra 3B (23.5°E)
Frekvencia: 12363 MHz
Polarizácia: V
FEC: 3/4
SR: 29500
Norma: DVB-S2
Modulácia: 8PSK
Názov: Otta – interaktivna sluzba
Provider: Towercom
Kódovanie: FTA

PIDy:
Video PID: –
Audio PID: –
Audio stopy: N/A
PCR PID: 8191
PMT PID: 5508
TSID: 3234
ONID: 0003
SID: 4918
TXT: N/A
HbbTV: Áno
DVB a TXT titulky: N/A

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. kludne ten AIT pid mohli dat na nejaky kanal a nemuseli zasierat programovu ponuku 🙁 😀

    1. Teoreticky mohli, pochybujem ale, ze by im to nejaky vysielatel povolil. Ak ano, tak urcite by to nebolo zadarmo. Toto je asi najlepsie riesenie pre nich. Este aby neobnovili Volnu telku/Plustelku cez satelit. 🙂

  2. Je to prelomový krok.Mne osobne ten archív v DVB-T moc nefungoval.OTTA filmy išli v pohode.

    1. Súhlasím,ani mne to nešlo cez anténu korektne na smart tv a mám hbbtv 1.5-ide to vôbec niekom bez problémov?…myslím ten archív

  3. Ako technicky ide archív zo satelitu?
    Či musím mať k tomu internet?

Komentáre už nie sú povolené.