Reklama

Televízia TA3 začala kódovať svoje vysielanie na satelite Astra 3B (23,5°E)

Vysielanie slovenského spravodajského kanálu TA3 vo vysokom rozlíšení (HD) je od dnešného dňa, na satelite Astra 3B (23,5°E), kódované systémami Irdeto a Viaccess. Prístup k programu tak majú už iba klienti satelitného operátora Skylink od balíčka Digital. Stačí teda, aby mali aktívnu kartu minimálne so zaplateným tzv. servisným poplatkom. Stanica je k dispozícii ako klientom na Slovensku, tak aj v Českej republike.
Pokračovanie nižšie:

TA3 je prvá spravodajská televízia, ktorá na slovenskom trhu pôsobí od septembra 2001. Na orbitálnej pozícii 23,5°E je k dispozícii od roku 2005. K jej zakódovaniu tak dochádza na Astre po 14-tich rokoch voľného šírenia. Voľné vysielanie programu pokračuje aj naďalej už len v DVB-T, kde je dostupná divákom od roku 2013 v SD kvalite.

K programu TA3 HD sú pripojené, na družici Astra 3B (23,5°E), aktuálne dva kódovacie systémy Irdeto (CAIDy: 0624 a 0668) a jeden Viaccess (CAID: 0500). CAID 0624 využívajú karty Skylink Irdeto a ICE v dekóderoch Irdeto. Druhý pripojený systém Irdeto (CAID: 0668) využívajú karty Plustelka. Počas našich testov však program nebolo možné s kartou Plustelka dekódovať. Naopak k programu nie je pripojený systém Cryptoworks (CAID: 0D96), ktorý využívajú Skylink ICE karty ešte v starších dekóderoch Cryptoworks. Pokiaľ teda má niekto ICE kartu Skylink a nefunguje mu TA3 HD, je potrebné si overiť či podporuje zariadenie v ktorom je vložená dekódovacia karta systém Irdeto. V prípade, že zariadenie pracuje ešte pod starším systémom Cryptoworks, je nutné si zaobstarať nové. Dekódovaciu kartu nie je potrebné meniť.

Technické parametre pre príjem TA3 HD :
Družica: Astra 3B (23.5°E)
Frekvencia: 12363 MHz
Polarizácia: V
FEC: 3/4
SR: 29500
Norma: DVB-S2
Modulácia: 8PSK
Názov: TA3 HD
Provider: Towercom
Video formát: MPEG4
Kódovanie: 0668 (Irdeto),0624 (Irdeto),0500 (Viaccess)

PIDy:
Video PID: 5014
Audio PID: 5024
Audio stopy: 5024 slo (Mpeg)
PCR PID: 5014
PMT PID: 5004
TSID: 3234
ONID: 0003
SID: 4904
TXT: N/A
HbbTV: N/A
DVB a TXT titulky: N/A

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. nech si celú zmanipulovanú neobjektívnu TRT3 strčia do psej matere

    1. presne tak od rána do večera len Igor a Rišom a ich tlačovky.Už mám tiež toho dosť.

  2. Aj s tým kto ju vlastní takej ČT 24 nesiahajú ani po členky

    1. presne si to vystihol – goebelsovskej propagande čt24 nesiahajú ani po členky

    2. ikiv: goebbelsovskú propagandu tu predvádzaš jedine ty, mumaj vymastený. A TA3 evidentne nadržiava nie Igorovi a Rišovi, ale JUDr. Kapitánovi a v poslednom čase aj Šteňaťu.

  3. Tak ako som ich niekedy sledoval,tak už teraz ma nebaví sledovat tlačovky opozičnikov,ktory ešte nič nevytvorili a ani nič nevytvoria okrem nenávisti a zloby v spoločnosti.Nech sa TA3 nad tym zamysli akym smerom sa uberat.

    1. Z programov TA3 sem-tam motoring, aj to len „na pol oka/ucha.“

    2. Jozef: ty si tak krásne prostoduchý a ľahko manipulovateľný ovčan, človek nevie, či sa má z teba smiať, alebo plakať. Vzhľadom na to, že aj také indivíduá majú volebné právo, skôr plakať.

  4. Ta3 môžu sledovať aj bezplatne cez aplikáciu Sledovanietv.

    1. Mne TA3 ani po novom nastavení tiež v posledných dňoch nešla, skúsila som Tvoju radu, aj link uvedený Braňom nižšie a tam to v poriadku funguje . Veľká vďaka Vám obom ♥♥

  5. Som prekvapený, čo tým TA3 sleduje? Dávam za pravdu, že nie je objektíva a správa z USA sú nám na prd! Voľakedy nám vadilo, že keď sovietsky kolchoznik zlomil hrable a už to bolo v našich správach, teraz je to rovnaké z USA! Hamba, nepoučili sme sa?

    1. Nielen TaTri, i ostatné spravodajské stanice, či relácie sa im pchajú do *****. Je to vo väčšej miere ako predtým, ako si prevrátili svoje kabáty.

    2. Vy dvaja ste asi prileteli z inej galaxie… Keď sa vám zdá, že TA3 so svojím protežovaním proruského JUDr. Kapitána sa pchá do niekam práve USA, tak žijete v nejakej čudesnej alternatívnej realite.

  6. dúfam že sa nenapchajú do plustelky aby tam žrali bitrate a aby som za to MUSEL platiť presne ako za us-bruselské propagandistické stoky narkóza aj s jej klonmi

    1. Áno, pre teba tam napchajú RT, hlavnespravy, aeronet, slobodný vysierač, prop.sk a iné nazi, putlerovské a konšpiračné zvratky, aby boli kotlebovoliči ako ty šťastní.

  7. Máme aj iné tv stanice a na TA3 zabudnem. Časom mi nebude chýbať, ale TA 3 budú chýbať diváci.

  8. Ta3 už len samá reklama pokazili sa a vôbec mi nebudú chýbať.

    1. Vážení priatelia, cely čas vysielania TA3 som sa čudoval, ako môže vysielať free. Tak tu prosím nekydajte také príspevky slušne povedané…

    2. No veď v DVB-T stále vysielajú free. Aj na nete. Okrem toho, na Astre 3B vysielajú z kapacity Towercomu, takže je dosť čudné, že si túto stanicu takto „privlastnil“ Slizlink. Ale žiadna škoda, aj tak nestála za vela. Ako Kmotríkova hlásna trúba Slopenskej náhodnej srandy bola dotovaná majiteľom, takže tu je odpoveď, ako dokázala vysielať free tak dlho…

  9. Prečo mi nejde TA3 keď mám kartu Skylink IRDETO a zaplatený servisný poplatok
    na prijímači Amiko HD 8260+ ?

    1. Máš to vysvetlené v článku. Ja som ten istý prípad. Aj som tam volal, aj som im povedal, že na nich podám TO, oni sa len smejú. Vraj si mám kúpiť nejaký iný prijímač. (cca 50€) Čo sa tu dá na to povedať? Prečo sa takto postihnutí ľudia už raz nenas.ú, a čo na to obchodná inšpekcia a čo na takéto nekalé obchodné praktiky?

    2. Horse_power nepomozes si. Je to len strata casu a nervov so schrankovou firmov v luxembursku. Ak si kupoval kartu a zaplatil poplatok, suhlasil si s ich podmienkami. V podmienkach maju jasne napisane, ze kartu mas vyuzivat iba v certifikovanych prijimacoch Irdeto alebo moduloch. Ak ti TA3 nejde, zjavne si to nesplnil. Bud budes kaslat na cely Skylink a prejdes inam, alebo si budes musiet kupit novy box alebo modul.

    3. Práve Amiko HD8260+ má UNI čítačku, takže by v nej mali ísť aj Irdeto karty, pokiaľ to nie je karta M7 (ale napríklad taká HD8265+ s alternatívnym FW podporuje aj M7). Skús sa pohrať s nastavením…

    4. Ja sa dokonca teším! Rovnako ako plateniu za www.SME. s pod…… Ubudne kvantum čitateľov (divákov), ktorým by mohli vymývať mozgy!

    5. Vymeň v nastaveniach CCAM za OSCAM a máš to vybavené.

  10. Myslím, že mi je to vlastne úplne jedno, žijem v CZ, mal som cezhraničný prístup k SK staniciam, presťahoval som sa, teraz nemám, ale po zablokovaní Markízy a jej staníc, mi to ani nevadí, ani nechýba, chápem, že SK trh je o polovicu menší, ako v CZ, ale pozerať reklamu každých pár minút je o ničom a ešte za to priplácať. Tak na to si musia najsť niekoho iného a to sa týka aj v CZ. Anejaké TA3, keď budem chcieť, mám apku al noťas.

  11. Funguje TA3 na kartách respektíve moduloch Plustelka?

  12. Zaujimal by ma zamer zablokovat TA3 takto kratko pred volbami majitel asi potrebuje aby sa velmi vela ludi nedostavalo k informaciam najma ludia ktory su starsi a nerobia na internete kazdopadne ho pozdravujeme a odkazujeme ze nebudete nam chybat my uz nazor mame davno spraveny 30rokov ani nepotrebujeme vasu televiziu kde kazdych 15min ide reklama na postel za 7000e sereme na Vas aspon mame klud.

  13. Myslel som dekódovanie HD z družice Astra3B s programami RTVS.

  14. Doma aj na pracovisku ako kulisa beží TA3 s tým, že operatívne zbadáme zaujímavú aktualitu v správach. Bude mi ľúto, že kulisa nebeží a nebude bežať ak za ňu mám zaplatiť. No a čo.

  15. Hlavne sa k ľudom nedostanu tie „liberalne“ grcy, čo plodí posledné mesiace TA3. Na Maiča sa mi už bridí pozerať a na Kisku duplom.
    Vďaka Vám TA3 !!!!!

    1. TA3 a liberálna? Musím sa smiať… Nerobia si tam v tej telke dobre svoju robotu, keď sa tá ich propagácia Slopenskej názornej straky zdá byť vám nazi vypatlancom liberálna… 😀

  16. STÁLE NÁS LEN OSIERAJÚ A MY PLATÍME – ASI SA VYKAŠLAŤ NA SKYLINK I I CELÚ TV – LEBO STOJÍ S PREPÁČENÍ ZA HOVNO – SAMÝ PRIMITIVIZMUS A KLAM.

  17. A načo kodovať? Ved to nikto nepozeerá ani na voľnom vysielaní.

    1. U nás na Slovensku,budú onedlho aj monoskop kódovať a pýtať zato peniaze.

Komentáre už nie sú povolené.