Reklama

Šlágr TV mení na Astre technické parametre pre príjem, prelaďte si

Televízny kanál Šlágr TV sa presúva, na družici Astra 3B (23,5°E), na novú frekvenciu. Pre divákov to znamená, že si budú musieť naladiť program z nových technických parametrov. Zmena sa dotkne všetkých, ktorí prijímajú program z orbitálnej pozície 23,5°E, vrátane klientov satelitnej platformy Skylink. Výnimkou budú majitelia zariadení s funkciou FastScan, u ktorých sa zmena už prejavila pri poslednej aktualizácii zoznamu FastScan v tomto týždni.
Pokračovanie nižšie:


Hudobný televízny kanál s prvkami teleshopingu, ktorý sa zameriava prevažne vo vysielaní na česko-slovenskú ľudovú a dychovú hudbu, si môžu diváci naladiť z novej frekvencie 12 070 MHz. Z doterajších technických parametrov, frekvencie 12 363 MHz, bude totiž šírenie ukončené. Šlágr TV sa tak presúva zo súčasnej kapacity slovenského operátora Towercom na transpondér luxemburskej spoločnosti M7 Group.

Šlágr TV vysiela aj na novej frekvencii v štandardnom rozlíšení (SD) a kompresnom formáte MPEG-4. Program je aj naďalej šírený nekódovane (FTA) s rozlíšením 720 x 576.

Technické parametre pre príjem Slagr TV:
Družica: Astra 3B (23.5°E)
Frekvencia: 12070 MHz
Polarizácia: H
FEC: 3/4
SR: 27500
Norma: DVB-S
Modulácia: QPSK
Názov: Slagr TV
Provider: M7 Group
Video formát: MPEG4
Kódovanie: FTA

PIDy:
Video PID: 3010
Audio PID: 3020
Audio stopy: 3020 cze (Mpeg)
PCR PID: 3010
PMT PID: 3000
TSID: 3219
ONID: 0003
SID: 13134
TXT: N/A
HbbTV: N/A
DVB a TXT titulky: N/A

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Šlágr 2 teraz vysiela dočasne to isté čo Šlágr. Šlágr informoval na fb, že ľudia majú prepnúť na Šlágr 2, lebo Šlagr TV končí vysielať na súčasnej frekvencii 1.1.2020. Niektorí to preladiť nestihnú a navyše sú sviatky, preto to vymysleli takto.

    1. Rozumiem. Iba mi to napadlo lebo niekde som zachytil ze ma byt na Slovensku Slagr TV 2 dostupna. Mne je to jedno lebo to nepozeram.

  2. Český teleshopingový totální odpad od Peterky co furt bečí jak malé děcko kterému na pískovišti zeberou kyblíček a lopatičku. Včil už to na Skylinku jen zakódovat když z teho od nového roku udělal placenou televizu. Teleshoping jako placená televiza to je světová rarita a je to na zápis do Guinessovy knihy rekordů!!!

    1. Pochybujem, že to zakódujú. Sledujú to hlavne dôchodcovia a tí sa nepohrnú do platenia Slizlinku kvôli tejto brečke… Ale znížením dostupnosti stanice by prišli o časť príjmov z predaja CD, čiže by si zaťali poriadne do kolena. Dôchodcovia sú ochotní platiť za tovar (CD), ale nie za služby, boja sa podpisovať zmluvy. Na druhej strane, Skylink už narobil toľko hlúpostí, že celkom vylúčiť sa nedá ani to, že sa dohodne s vysielateľom na zakódovaní.

  3. Na Astre 3B sa dá chytiť poľská verejnoprávna TVP Polonia,už pred sviatkami som ju chytil a stále ide.

    1. Potvrdzujem, najprv som si myslel, že je to prenosový kanál, ktorý za pár hodín skončí, ale ide už pár dní. Ale signál je dosť slabý na tejto frekvencii…

  4. Pokial mate nove satelitne boxy z fastscan slebo skylinkready nic robit nemusite, sam si upravy parametre.
    Naladi vsetko ako ma byt za par minut.

Komentáre už nie sú povolené.