Reklama

Skylink sprístupnil zákazníkom Trojku

Všetci predplatitelia satelitnej platformy Skylink, na Slovensku a v Českej republike, majú od dnešného dňa prístup k novému programu Trojka v štandardnom rozlíšení (SD/MPEG-4). Vysielanie stanice je k dispozícii predplatiteľom z kapacity slovenského operátora Towercom, z družice Astra 3B (23,5°E), frekvencie 12 363 MHz.
Pokračovanie nižšie:

Trojka bude súčasťou základného balíka Digital, prístup k programu preto budú mať všetci predplatitelia Skylinku s aktívnou dekódovacou kartou. Pre sledovanie teda bude stačiť mať na karte zaplatený minimálne tzv. Servisný poplatok. Začiatkom roka 2020 sa má navyše program objaviť aj v mobilnej službe Skylink Live TV.

V poradí tretí program RTVS odštartuje oficiálne svoje vysielanie v nedeľu 22. decembra 2019. Programovým základom bude bohatý televízny archív RTVS. Aktuálny program stanice môžete nájsť v našom TV Programe.

Užívatelia prijímacích zariadení Skylink ready so zapnutou funkciou FastScan nájdu Trojku po dnešnej aktualizácii na programovej pozícii číslo 18 (49 pre ČR). Majitelia zariadení bez funkcie FastScan si môžu naladiť Trojku podľa nižšie uvedených parametrov.

Skylink má pripojené k Trojke dva kódovacie systémy – Irdeto (CAID: 0624) a Viaccess (CAID: 0500). Chýba teda systém CryptoWorks (CAID: 0D96), ktorý využívajú hybridné Skylink ICE karty ešte v starších dekóderoch CryptoWorks. Pokiaľ teda nejakému zákazníkovi nebude Trojka fungovať, je potrebné si overiť, či dané prijímacie zariadenie podporuje systém Irdeto. Pokiaľ nie, je nutné si zaobstarať nové zariadenie. Kartu nie je nutné meniť.

Systém CryptoWorks (CAID: 0D96) nemajú aktuálne z ponuky Skylinku pripojené už kódované programy Trojka, Adventure TV, Cartoon Network, Fashion 4K, Insight TV HD, Insight TV UHD, Love Nature HD, Prima KRIMI, SLAGR 2, Seznam.cz HD, Stingray CMusic, Stingray iConcerts HD, TA3 HD a Travelxp HD.

Technické parametre pre príjem programu Trojka :
Družica: Astra 3B (23.5°E)
Frekvencia: 12363 MHz
Polarizácia: V
FEC: 3/4
SR: 29500
Norma: DVB-S2
Modulácia: 8PSK
Názov: Trojka
Provider: Skylink
Video formát: MPEG4
Kódovanie: 0668 (Irdeto),069A (Irdeto),0624 (Irdeto),0500 (Viaccess)

PIDy:
Video PID: 5540
Audio PID: 5521
Audio stopy: 5521 slo (Mpeg),5611 slo (Mpeg)
PCR PID: 5540
PMT PID: 5501
TSID: 3234
ONID: 0003
SID: 4911
TXT: 5621
HbbTV: N/A
DVB a TXT titulky: N/A

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Už je aj v DVBT2 v prvom muxe je v HD a vo verejnoprávnom je v SD.Nie je dôvod kupovať Skylink.

    1. Z kamzika je prvy mux este len DVBT1, takze BA kraj nema teraz dvojku a trojku v HD..

  2. Bodaj by cely Skylink skrachoval!!!
    Programy no CW/ICE uz nedavate!Dalsiu kartu si uz od vas nekupim!!!Uz mam toho dost.Smelinari.To je jedine slovo na tuto firmu.

  3. Super. Ešte by mohli dať do poriadku live tv. Nefunguje poriadne už asi dva mesiace a ešte nie sú schopní ani odpovedať na mail

    1. Skylink Live je dobrá myšlienka…ale je tam dlhodobo nejaký problém v plynulom prehrávaní.

  4. TA3HD aj nová stanica 3 už sú iba kódovane v kódovaní irdeto 0624.Čiže ak máte kartu Skylink Irdeto ICE  caid 0D96 tak program TA3HD a nová stanica 3 nepôjdu pokiaľ nezmeníte nastavenie čítanie karty ICE do irdeto módu.

    Prevediete to tak že vložite kartu ICE do prijímača a vojdete domenu/nastavenie/Cryptoworks a stlačite OK.

    Potom prejdete na položkuTyp a tam navolíte možnosťIrdeto.Následne stlačíte tlačidlo EXIT na DO.

    Potom sa Vám položka v menu/nastavenie zmení z cryptroworks na irdeto a kartu bude čítať v irdeto móde a pôjdu aj nové programy ktoré idú už iba v kódovaní irdeto .
    Ten to Postup je určený pre satelitné prijímače Cryptobox 600 a vyšie.
    Potom Vám pôjdu a stanice ako 3 alebo aj TA3 a ine.

    Ostatný ak majú satelitný prijímač zo vstupom na dekodovací modul treba si zakúpiť Dekodovací modul Skylink rayd do ktorého dáte pôvodnú kartu a potom Vám pôjde aj 3 alebo Satelitný prijímač Skylink rayd.

    1. Ja mam strong sat primac a stacilo tam vlozit kartu a islo vsetko aj programy ktore som nemal v baliku a nemusel som robit toto a este sa aj sam nalady ked je zmena frekvencie

  5. Áno live.tv poriadne nefunguje,na mail nezodpovedajú

    1. S.Live je dátovo náročná služba pre zlý kodek-operátor požaduje 10 mbit stabilnú linku,ale ak ju máte aj tak nemáte vyhraté,niečo je zle.

    2. Nepomôže ani 100 Mbps linka, problém je v serverovni Skylinku.

    3. Neodporúčam SkylinkLive ako hlavnú TV službu v domácnosti-len doplnkovú/občasnú.

  6. Trojka mi nefunguje, co sa stalo? Vidim len ciernu obrazovku…

  7. já som sa informavala tiež mi nejde Trojka dokonca ani Krimi Prima…Môj setobox to proste nepodporuje…čo sa týka Live Skylink..nemám s tým problém…prehrávajú sa filmi archiv ide…občas ide zle alebo nejde načítať ak menia formu stránky alebo pridávajú programy trojka ešte nejde lebo ju tam ešte nepridali…

Komentáre už nie sú povolené.