Reklama

RTVS dnes predstavila Trojku, bude v DVB-T aj na satelite

RTVS dnes na tlačovej konferencii predstavila svoj nový program Trojka, ktorý má v pláne spustiť tesne pred vianočnými sviatkami. Trojka odštartuje oficiálne v nedeľu 22. decembra o 6:00 a programovým základom bude bohatý televízny archív. Podľa vysielateľa obsahuje archív RTVS za vyše polstoročie všetky žánre – od dokumentov, cez dramatické, hudobné a zábavné programy až po publicistiku a vzdelávanie. V budúcnosti sa vysielanie Trojky rozšíri aj o archívnu zahraničnú tvorbu.
Pokračovanie nižšie:

Trojka je prioritne zameraná na ľudí nad 60 rokov, ktorí sú významnou časťou diváckeho publika a preferujú domácu a archívnu tvorbu. Táto veková skupina tvorí viac ako štvrtinu divákov v cieľovej skupine 12+. Okrem toho, podľa výsledkov meraní, sledujú televíziu v priemere šesť hodín denne, čo je voči priemeru univerzálneho diváka (12+) o dve hodiny denne viac.

Spúšťame okruh pre duchom i telom sviežich pamätníkov a boli by sme veľmi radi, keby to vnímali ako vianočný darček, ktorý im bude robiť radosť celý rok. Tešíme sa z toho, že prinesieme o kúsok viac radosti všetkým ľuďom do sviatočných domácností,“ uviedol generálny riaditeľ RTVS Jaroslav Rezník. Ako poznamenal, RTVS chce týmto nielen pamätníkom, ale aj mladším divákom ukázať skvelé tvorivé a umelecké výkony, ktoré sa na televíznych obrazovkách objavovali v predchádzajúcich rokoch. „Verím, že to bude divákom prinášať radosť, lebo cez Trojku si môžu zaspomínať na časy nedávno minulé. Želám tretiemu programovému okruhu RTVS, aby nám prinášal radosť, poučenie a aby nás robil cez úctu k práci predchádzajúcim generáciám lepšími ľuďmi.

Logo nového programu Trojka.

Trojka bude vysielať denne 24 hodín v dvoch rotáciách. Blok od 6:00 do 12:00 sa bude následne reprízovať od 24:00. Večerný blok od 18:00 do 24:00 uvidia diváci v repríze na druhý deň od 12:00 do 18:00. „Obsah sme vyberali veľmi citlivo tak, aby bol vhodný aj na popoludnie. Celé vysielanie bude odrážať hlavné motto okruhu – S Trojkou nikdy nezostarneš,“ priblížil televízny programový riaditeľ Marek Ťapák.

Podľa šéfdramaturgičky Trojky Judity Gembickej sa pri kreovaní programovej štruktúry pozeralo predovšetkým na cieľového diváka. Trojka preto bude pohodová, oddychová a bude prezentovať to najlepšie, čo sa vytvorilo v Československej a neskôr v Slovenskej televízii. „Zamerali sme sa hlavne na kvalitný obsah, aby bol komunikatívny k dnešnému človeku a aj k mladšej generácii,“ dodala Judita Gembická. Dopoludňajší blok bude od budúceho roku po vianočných sviatkoch pozostávať z varenia, zábavy a hudby. Podvečerný bude tvoriť dramatika a rôzna dokumentárna tvorba. Do pondelkového večerného hlavného vysielacieho času sa vrátia legendárne Bratislavské pondelky, v utorky sa diváci môžu tešiť na detektívky, kriminálne či špionážne seriály. V stredu to bude zábavná publicistika ako Liga pasáž Borisa Filana, Dávne stretnutia na želanie, Chodili sme spolu, Okná vesmíru dokorán či Mojich sedem divov. Štvrtky a nedele večer Trojka prinesie televízne seriály, ktoré vyrobila Československá a neskôr Slovenská televízia, začína sa Stratami a nálezmi. Piatky budú zamerané na hudbu, ako napríklad Kaviareň Slávia a soboty zase na zábavu z televízneho archívu. „Našli sme výborné tituly, ktoré môžeme divákovi ponúknuť, od 70. rokov až po začiatok milénia. Myslím si, že diváci sa na nich radi pozrú,“ povedala Judita Gembická.

Program však nebude pozostávať len z archívnej tvorby. Každý deň bude Trojka paralelne vysielať hlavné večerné televízne spravodajstvo a Sekcia športu pripraví skrátené športové spravodajstvo.

Trojka bude distribuovaná rovnakými platformami ako ostatné televízne okruhy RTVS. Vysielanie bude teda dostupné v DVB-T, na satelite Astra 3B (23,5°E), ako aj u vybraných káblových a IPTV operátorov.

Promo vysielanie spustí Trojka v období medzí 16. a 19. decembrom 2019. V peeringovom centre SIX bude k dispozícii pre všetkých operátorov SD aj HD verzia. V DVB-T bude šírený program v SD kvalite v rámci tretieho celoplošného multiplexu. Dostupné bude aj teletextové vysielanie, vrátane skrytých tituliek a hlasového komentovania pre nevidiacich.

Program na prvý deň vysielania Trojky:

Nedeľa 22.12.2019

ČasProgram
06:00Slovensko Advent
Peter Nagy z Auly Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre. Benefičný koncert venovaný organizáciám, ktoré menia Slovensko k lepšiemu. (Slovenská republika 2017) (Repríza)
07:05Vyznanie pútnika
Dokumentárny film o prof. Karolovi Plickovi, zberateľovi folklóru a ľudových piesní. Réžia: Martin Slivka (Slovenská republika 1983) (Repríza) čb
08:00Babička to zariadi (1/3)
Iba malý domček Pôvodný televízny seriál o živote rodiny v sedemdesiatych rokoch minulého storočia. Réžia: Karol Strážnický Účinkujú: Eva Krížiková, Ivan Krivosudský, Pavol Mikulík (Československo 1973) (Repríza) čb
08:30Nad pamäťou histórie
Televízny dokument o najvzácnejších kultúrnych umeleckých pamiatkach na Slovensku od stredoveku po dnešok. (Slovenská republika 1997) (Repríza)
09:05Husári
Televízna inscenácia divadelnej hry Pierrea-Aristida Breála Réžia: Karol Spišák Účinkujú: Stanislav Dančiak, Jozef Kroner, Martin Gregor, Božidara Turzonovova (Slovenská republika 1966) (Repríza) čb
10:25Zimný slnovrat na kopaniciach
Dokumentárny film o vianočných zvykoch pod Veľkou Javorinou. (Slovenská republika 1986) (Repríza)
10:55Malé biblické príbehy
Boh stvoril svet Animované príbehy Starého zákona. (Slovenská republika 1995) (Repríza)
11:00Namiesto pamätí
Moje Kysuce Jozef Kroner číta svoje poviedky. (Slovenská republika 1984) (Repríza)
11:15Vôňa medovníkov
Dokument o výrobe medovníkov na Slovensku. (Slovenská republika 1990) (Repríza)
11:40Chvíľa pre pesničku
Spieva Waldemar Matuška, Oľga Blechová – Matušková a hrá skupina KTO. (Československo 1984) (Repríza)
12:00Moje obľúbené omyly
Spomienky Borisa Filana a jeho hostí na televízne Vianoce. Účinkujú: Boris Filan, Jitka Molavcová, Pavol Hammel, Václav Patejdl, Katka Karovičová, Peter Topoľský, Janko Lehotský, Marika Gombitová. (Slovenská republika 1992) (Repríza)
12:40Svetové dedičstvo UNESCO na Slovensku
Spišský hrad Dokumentárny film o jednom z najkrajších slovenských hradov. (Slovenská republika 2015) (Repríza)
12:55Stratený list
Veseloha rumunského klasika o priebehu príprav na voľbu poslanca do parlamentu. Réžia: Peter Mikulík Účinkujú: František Dibarbora, Eva Krížiková, Martin Gregor, Jozef Kroner a ďalší (Slovenská republika 1965) (Repríza) čb
14:15Pozvanie do kraja Dobšinského povestí
Rozprávanie o gemerskom kraji, jeho piesňach, krásach a povestiach. (Československo 1984) (Repríza)
14:55Slovensko Advent
Pocta Svetozárovi Stračinovi Adventný koncert, venovaný výnimočnému skladateľovi a jeho tvorbe. Účinkuje Symfonický orchester Slovenského rozhlasu a jeho hostia. (Slovenská republika 2016) (Repríza)
16:35Svetobežník
Izrael Dokument nielen o svätých miestach krajiny, v ktorej sa odohrali mnohé historické udalosti. Réžia: Oto Vyhlídal (Slovenská republika 1994) (Repríza)
16:50Chalupárium alebo Keď v meste padla…
Zábavný program s Michalom Dočolomanským a jeho hosťami. Účinkujú: Michal Dočolomanský, Tibor Huszár, Jozef Adamička, František Hrúzik, Milan Waldner, Ivan Vojtek, Štúdiová skupina Eugena Botoša. (Slovenská republika 2003) (Repríza)
17:30Radosť zo života
Albín Brunovský Návšteva v ateliéri uznávaného výtvarníka. Réžia: Miriam Petráňová (Slovenská republika 2008) (Repríza)
17:55Do-re-mi
Hudobný film o rozmarných zápletkách. Réžia: Martin Hoffmeister Účinkujú: Marián Labuda, Jana Nagyová, Pavol Hammel, Peter Lipa (Slovenská republika 1986) (Repríza)
18:40Chvíľa pre pesničku
Hrajú a spievajú Marián Varga, Pavol Hammel, Fedor Frešo a Collegium Musicum. (Slovenská republika 1981) (Repríza)
18:50Vystrúhať znovu dreveného koníka detstva
Verše Vladimíra Kompánka. (Slovenská republika 1973) (Repríza)
19:00Správy RTVS
(Slovenská republika 2019)
20:00Straty a nálezy
Rudo Prvá časť 5-dielneho seriálu. Príbeh mladého začínajúceho lekára Petra Oberuča. Réžia: Stanislav Párnický Účinkujú: Milan Kňažko, Slávka Budínová, Juraj Kukura, Sylvia Turbová, Magda Vášáryová, Ladislav Chudík, Jana Plichtová a ďalší (Slovenská republika 1975) (Repríza)
21:05Pesničky na zimu
Hudobno-zábavné pásmo o zime s poprednými slovenskými interpretmi. Účinkujú: Jana Kociánová, Zora Kolínska, Eva Sepešiová, Karol Duchoň, Pavol Hammel. (Slovenská republika 1973) (Repríza) čb
21:25Škola žien
Televízna inscenácia Moliérovej komédie. Nestarnúci príbeh lásky, podozrievania, podvádzania a nečakaného rozuzlenia o žiarlivom pánovi Arnolfovi a mladej zamilovanej Agnese. Réžia: Pavol Haspra Účinkujú: Loepold Haverl, Kamila Magálová, Milan Kňažko, Juraj Slezáček, Zuzana Kronerová a ďalší (Českos…
22:40Pán Chudík
Televízne postavy Ladislava Chudíka v rokoch 1963 – 1975. (Slovenská republika 2009) (Repríza)
23:05W. A. Mozart Symfónia č. 41 „Jupiterská“
Záznam koncertu Cappelly Istropolitany. Účinkujú: Cappella Istropolitana, diriguje Libor Pešek (Slovenská republika 1995) (Repríza)
23:45O čom je život podľa…
Filmová esej o hodnotách života očami kňaza Jána Sucháňa. (Slovenská republika 1999) (Repríza)

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Napokon sa umúdrili a dali ju do verejnoprávneho muxu..tak, tak, tak je to správne, páni a súdruhovia. Ešte tam napchať po nevyhnutných extrakciách aj rádiá z MUX 1 a bude to jednotka s hviezdičkou…

    1. Ano, dali ju do verejnopravneho, ale pokial je pravda to co pisu inde tak odtial kvoli tomu odstrania Dvojku HD a to je totalny … priekak.

    2. Ano je to tak nebude už dvojka HD neni miesto bude tam jednotka HD,Dvojka SD,Trojka SD
      vivat DVBT

    3. Juraj Červenák @ :

      Ťápeš capiny že by tam u normy DVB-T 264 nebylo misto na tři HD stanice aj případně na nějaké SD.
      V České republice ČT v bývalé RS 7 šířila ČT 1 HD, ČT 2 HD, ČT sport HD s dvojprogramem ČT :D/ČT Art a jestě tam bylo místo na Kino Svět s Retro Musik a dvě moravskoslezské rádia Rádio Čas s Rádio Čas Rock.
      Tři HD stanice by tam bez problému dostali a tu Jednotku s Dvojkou SD v normě MPEG-2 okamžitě vypnout a nebo u nich nastavit datový tok po 1 Mbit/s pokud by je tam ponechali. Ten kdo se po devíti rokách není schopen rozloučit s totálně zastaralým settoboxem atd. tak ať se na Jednotku s Dvojkou divá s minimálním datovým rokem a má to klidně samou kostku nebo puzzle!!!

    4. Mne osobne je to jedno DVBT nepoužívam dávno vravím aby sa zrušil

    5. Nechápem prečo konečne nevyradia SD verzie Jednotky a Dvojky (MPEG2) …
      Haló, píše sa rok 2019, pomaly 2020 a už 90% domácnosti má TV s podporou MPEG4

      Ak by vyradili SD verzie Jednotky a Dvojky, tak kľudne by tam mohla ostať Jednotka HD, Dvojka HD a Trojka HD ….

      Proste banánová republika

    6. @Zdenek: MUX 3 nevysiela v DVB-T2 – H.264, vysiela len v DVB-T – MPEG-2 / MPEG 4, preto sa tam nezmestí viac staníc.

    7. Podla mna je sucast socialneho balicka Smeru. Ludia nemusia kupovat ziadne STBoxy a ostane im viac na potraviny.

  2. Složení slovenských multiplexů po zařazení Trojky
    Multiplex 1: JOJ Cinema HD, TV Lux, Sport 1, Sport 2, ČT 1, ČT 2, Dvojka HD (?), Trojka HD (?)
    Multiplex 2: beze změny
    Multiplex 3: Jednotka, Jednotka HD, Dvojka, Dvojka HD, Trojka (SD MPEG-2)

    1. Multiplex 3:
      Jednotka SD (MPEG-2),
      Jednotka HD (MPEG-4),
      Dvojka SD (MPEG-2),
      Trojka SD (MPEG-2).
      Žiaľ, takto to má byť..

    2. IVOzNR @ :

      Všetko sa dá ešte zmeniť pokiaľ niekto toho trotla z RTVS ktorý o tom nevie vôbec nič a rozhoduje o tom niekto riadne poučí a vysvetlí mu to keď je úplne mimo realitu.

      Prečo Towercomu platiť dva razy keď stačí iba raz keď to bude iba v Muxu 3.

  3. A toto vymyslel který exot z RTVS dat Trojku v SD a ne v HD do VPN Muxu 3?!!! SD verze Jednotky a Dvojky zrušit a v Muxu šířit jen HD verze Jednotka až Trojka v normě DVB-T 264 a ne v normě DVB-T2 264 nebo DVB-T2 265 aby to mělo co nejvíce diváků mimo těch co mají už jen totálně zastaralý šrot pouze pro DVB-T MPEG-2. Televize s DVB-T 264 MPEG-4 byly v prodeji určitě už 8 roků nazpět!!!
    Těch pár jedinců co mají ještě pouze MPEG-2 ať si laskavě koupí novou TV nebo settopbox když už aj TV Lux přechází z MPEG-2 dokonce do DVB-T2 264 a ne třeba DVB-T MPEG-4 na které jsou diváci nejvíc vybavení oproti DVB-T2 264 nebo 265!

    Nechtělo by RTVS vypnout digitál a obnovit vysílání v původním analogu.

  4. Zdenek
    Moja reč, niekedy človeku naozaj zostáva rozum stáť a potom sa ani nedivím, že si zo Slovákov robíte u vás v ČR srandu. 🙁

    1. Arsenal @ :

      Ja si ze Slováku nedělám srandu ale hlavně z Čechů protože jsou pěkní exoti. Češi taky nemuseli hned nasadit u DVB-T2 kodek 265 jen protože to mají Němci jejich hlavní vzor. Mohli u DVB-T2 nechat zatím kodek 264 jako Rakúsko a vy Slováci a do 265 překlopit třeba až za čtyři roky až divákům budou dosluhovat TV s DVB-T2 jen 264 které si ještě před třemi roky teprve koupily když se pořád mluvilo o tom že v České republice bude pro HD norma DVB-T2 s kodekem 264 a pak sa ta všecko ze dne na den naraz změnilo a všichni co si tyto TV nově koupili byly pěkně podvedeni!!!

  5. Vo verejnoprávnom MUXe mala ostať iba Jednotka HD, Dvojka HD a Trojka HD .. v krajnom prípade Jednotka HD, Dvojka HD a Trojka v SD (MPEG4) … V druhom prípade by sa zmestil aj RTVS Šport v HD … bežne tak vysielajú 3-4 HD MPEG4 programy v DVB-T napr. v Maďarsku

    Jednotku SD a Dvojku SD v zastaranom MPEG2 treba nekompromisne vyradiť … Píše sa rok 2019, pomaly 2020 a väčšina domácnosti disponuje s TV, ktorá má podporu MPEG4

    1. Tie madarske HD stanice maju rozlisenie 1440x1080i, teda nie su full HD.

  6. 5er95 @ :

    Tak to dopadá když na technice ohledně distribuce signálu není patřičný odborník ale jakýsi cap tam dělá zahradníka. Vy Slováci mosíte toho exota odborníka z RTVS uhánět a ne Moravák kterého pošle někam a v duchu si bude říkat že nějaký d.b.l z Moravy mu přece nebude radit co a jak.

  7. Konečne normálna stanica a ešte zadarmo v DVB-T,super!

  8. Klement TN
    Ale v SD, to je na smiech.
    Zdenek
    Ja viem, že si nerobíš srandu, ale pripadá mi to, že je to totálny amaterizmus zo strany RTVS. Čo iné na to povedať. Len ma mrzí, že sami slováci si podkopávajú autoritu. Niekedy naozaj neviem čo si mám o tomto národe myslieť a to doslovne.

    1. Nemysli si nic, ono se to časem vstřebá. To takovej Zdeněk, ten snědl Šalamounovo hovno a vše ví nejlépe. Žádný vzor ale chytrý krok, proč se koukat dozadu , když to jde i dopředu. S kodekem H265 se počítalo ty troubo, když už se zkušebně vysílalo. Kodek 264 je už na dnešní dobu starý a proč už nevysílat rovnou v HEVC a už se nemusí aspoň 10 let nic měnit!!!

    2. Arsenal @ :

      Jedine vy Slováci teraz a čo najskôr tlačiť na techniky RTVS aby sa láskavo spamätali a všetky programy RTVS boli v Muxe 3 v HD, Jednotku a Dvojku v SD vyradili a pokiaľ by tam ostali tak iba s datovým bitrate iba po 1 Mbit/s pre tých čo majú stále iba MPEG-2. Kto sa v dnešnej dobe nechce zbaviť MPEG-2 tak ať pozerá samé kocky a lebo nič!!! Televízory s MPEG-2 v dnešnej dobe na konci životnosti a takisto CRT televízory ku ktorým boli settopboxy MPEG-2. Kvôli pár takým takéto „caviky a čoromoro“?!

    3. Ako chces z SD rozlisenia spravit HD?
      Tak ako z cierno-bieleho filmu farebny?

  9. Zdenek
    Ja skor narážam na Astru 23,5° nie na pozemák.
    Naozaj som rátal z tým, že na sate bude v HD.

    1. Tam neni miesto kim nevypnú power tv a očko star časom určite dajú HD

    2. Po vypnutý star stačí zvýšit fec od 3/4 na 5/6 potom

    3. Arsenal @ :

      Ta Trojka má byť na SAT 23,5*E naozaj v SD? Pokiaľ je toto pravda tak to už absolútne nechápem a v tomto prípade tu Trojku radšej vôbec.

    4. Na 12 363 MHz je teraz cca 8 Mbps volneho miesta + este sa zvysi odchodom Ocka Star.

    5. Este som zabudol na Power TV, ten ale zaberá cca 700 kbps.

  10. Cz – Sk @ :

    Přechytralý Čehúne zklidni hormon a navážej se laskavě do někoho jiného!!! Nikdo se tě na nic neptal a raději se nauč česky. Čech a neumí to vůbec česky, velký paradox je ten že na Moravě a ve Slezsku se mluví lépe česky než v Čechách.

    No vy Čecháčci z Čech jste „vokapánek“ chytřejší „viď“? No my Moraváci jsme blb.jší jak vy Češi a opačně ne tak líní a vychytralí jak vy.

    Nebýt Čechů co vidí jen sami sebe a jejich povahy, tak by se Československo nikdy nerozdělilo!!!

    1. Ty troubo jeden, pořád se opakuješ jak papoušek a jak už jsem psal, nauč se dějiny. Ty si musel vychodit zvláštní a nebo speciální školu protože nevíš nic a jen tlacháš hlouposti. Nevím co máš v hlavě ale asi nic , protože píšeš pořád dokola své bláboly. Ty uražíš své krajany a děláš Moravě ostudu. Ty se raději podívej do zrcadla, a víš co uvidíš???
      Mícháš sem hrušky s jablky a přitom jen plkáš hovadiny. Já znám Moraváky moc dobře ale ty do ty skupiny prostě nepatříš. Si jiný !!!

  11. Keď už tvoria nový kanál, tak aspoň ho mohli naplniť niečím novým a nie stou reprízou nejakej tridsaťročnej relácie

    1. Simon@ táto stanica nie je pre teba.Ešte si na to nedozrel.

    2. Musim dat za pravdu Simonovi. Na tieto stariny dozriet? Zhlupnut, to si asi chcel povedat. Vacsina tych programov nebola dobra ani s prihliadnutim na dobu, kedy vznikli. Jediny dovod pozerat to je spomienkovy optimizmus.

    3. Rizek@ak chceš zhlúpnuť vrele ti odporúčam JOJ…

    4. A preto nepozeram ani Hnoj, Nekrozu a dalsie take stoky. S vynimkou nejakeho filmu sem-tam…

  12. Juraj Červenák
    Miesto je, ale Power TV tam beží úplne zbytočne keďže je tam tma.
    Obávam sa, že je to o peniazoch.

    1. Power TV stále vysiela-je to špičkový hudobný kanál,narozdiel od Óčka.To že máš tmu je chybou operátora.

  13. Zdenek
    Presne tak, iba v SD a zatial iba na kartách RTVS, časom asi aj na Skylinku.

    1. Arsenal @ :

      Aj keď mám Digital Slovensko od Skylinku tak sa obavám toho že až bude Trojka u Skylinku tak Jarin k nej nepridá aj CryptoWorks(d96) a budem bez nej ako teraz bez TA3. Kabel UPC ČR určite nepridá Trojka HD ani v SD pretože Česi majú bližšie k Nemcom než ku Slovákom. CA modul mám zámerne kvôli tomu že Irdeto modul nezvadá dualdecrypt aj keď podľa výrobca má.

  14. Arsenal @ :

    Mám aj kartu RTVS ale prestala mi premávať a nemôžem ju dlhšiu dobu rozchodiť. Inak mám aj SK DVB-T a niekde aj modul na Plustelku a teraz ho nemôžem nájsť. Určite som ho niekomu požičal na vyskúšanie keď tam išlo ešte Senzi bez platenia a on mi ho už nevrátil naspäť a teraz mi tvrdí že to nie tak.

  15. Tak týmto krokom že není schopná RTVS vypnut SD mazanice jednotky a dvojky zahlobyla už aj ona kliniec do RAKVY DVB-T na Slovensku. Keby som mohol radšej by som platil koncesionárske poplatky Českej televiziii.

  16. Nezabávame Vás balastom, keď sa dejú dôležité veci.

  17. Ked uz ma byt v prevádzke RTVS 3 táto nová televizia od 22.12.2019 tak už mala byt len v HD aj u iných operatorov a vo Volna Telka /Plustelka – DVB T2 v HD a v kodeku HEVC 265 . Ako verejnopravna Tv by ak bude presunutá z MUX 3 do MUX 1 (ak to dakedy bude tak) , prednost pred komerčnymi telkami zhladiska kapacity a aj verejnopravna CT1 a CT2 by mala byt v HD – kvalite .
    programy RTVS 2 a 3 maju byt len v SD kvalite – škoda .
    Programy RTVS v SD – kvalite uz by nemuseli byt a mali by byt len v HD – kvalite .
    Televizie RTVS , ktore maju vzniknút dávam im 1 rok maximálne 2 roky , ale rád sa budem myliť .
    Dufam , že dakedy Mux 1 az 4 budu na Slovensku v DVB _ T2 – H265 HEVC .

  18. Ked bude Trojka vysielat 24 hodin denne, preco nemoze aj Dvojka? Reprizy z denneho a prime time vysielania by sa zisli.

  19. Ak pridajú do 1.mux.Dvojku HD a Trojku HD,tak podľa mňa nebude miesto,ak nepreklopia HD verziu,buď sport 2,alebo Joj Cinema,naspäť na sd verziu,ja tipujem, že to bude sport 2.Lebo ináč sa tam nezmestia,alebo nejaký program plustelky zrušia.

    1. mustafa @ :

      Presne tak a ešte ak MUX 1 preklopia z DVB-T do DVB-T2 ešte H264 a nie H265 tak aj tak veľa divákov čo majú TV iba s DVB-T H264/MPEG 4 a nie už pre DVB-T2 nenaladí tu Dvojku HD s Trojka HD. Hlavne že sa písalo že ten kto z DVB-T prijíma iba RTVS s Jojky s TA 3 si nebude musieť meniť zaradenie (tých čo majú stále iba MPEG 2 do toho nerátam pretože to už je naozaj do kontajnera). Naviac a za ďalšie MUX 1 má oproti MUXu 1 o veľa horšie pokrytie a ešte sa bude prelaďovať na iný TV kanál a bude aj potreba úprava antény pokiaľ je potreba zosilňovač z dôvodu slabého signálu a podobne. RTVS DVB-T totálne dotentuje a veľa bude musieť od neho odísť pokiaľ budú chcieť mať naďalej RTVS v HD. To má RTVS naozaj toľko peňazí že mieni Towercomu platiť za prevádzku dvoch Multiplexov?!

  20. zet @ :
    A já som snad písal že MUX 3 vysiela v DVB-T2 H.264 a že nevysiela len v DVB-T MPEG-2 u SD a MPEG 4 u HD? Vieš vôbec čítať a pochopiť písaný text?

    Láskavo si ešte raz prečítaj čo som písal 6. 12. 2019 o 15:08 a o 14:02! Ešte raz, písal som o DVB-T MPEG 4/H264 + MPEG 2 a vôbec nie o DVB-T2 H264 pretože toto je naozaj veľký rozdiel.

    V súčasnom MUXu 3 pri parametrov „Šírka pásma 8 MHz, Modulácia QAM 64, Pomer kódu 2/3, Zabezpečovací interval 1/4, Mód prenosu 8k (DVB-T) a Offset 0“ je „Čistá prenosová rýchlosť 19,91 Mbit/s.

    Za ďalšie nie vôbec pravda že by sa do súčasného MUXu 3 nevošla Jednotka HD, Dvojka HD s Trojka HD a prípadne aj ta súčasná Jednotka SD s Dvojka SD v MPEG 2 pokiaľ by mali datový tok iba po 1 Mbit/s. Pokiaľ má niekto ešte v dnešnej dobe má starý šrot TV nebo settopbox iba s MPEG 2 a nemieni si konečne dokúpiť nový settopbox už pro DVB-T2 265/HEVC +/- 30 Euro tak ať láskavo pozerá SD v MPEG 2 a to kľudne samá kocka a puzzle!!!

  21. A presne kvôli tomuto bude DVB-T aj v budúcnosti také aké je teraz. MPEG-2 už je zastaralé a stále ho používame. Mohli aspoň Dvojku v MPEG-2 odstrániť aby si už ľudia konečne kúpili boxy.

    1. Sim @ :

      Presne tak MPEG-2 je v dnešnej dobe už najvyšší čas konečne vypnúť pre RTVS v SD pokiaľ 90% divákov už má prístroje pre obyčejné DVB-T s kodekom H.264 ktoré je schopné prijímať aj HD pri tom DVB-T. Pokiaľ by sa do MPEG-4 kopletne preklopil aj MUX 2 s Jojkama a TA3 tak by tam mohol byť kľudne aj ten TV Lux v HD kvalite pri DVB-T pre pôvodný televízor a nie v MUX 1 norma DVB-T2 s nutnou výmenou prístroja. Ty čo nechcú Plustelku by tak mohli kľudne zostať iba pri pôvodnom DVB-T.

    1. NIE ! Pretože na MUX5 nebolo výberové konanie. Jedná sa len o samostatné miestne multiplexy, ktoré náhodou širia rovnakú programovú ponuku. Takisto len čistou náhodou ich prevádzkuje na „vlastných“ alebo „prenajatých“ frekvenciách jeden prevádzkovateľ. A úplnou náhodou je jeho majoritným vlastníkom prevádzkovateľ štyroch celoplošných multiplexov.

    2. Horatio Caine@ práve si vymenoval dôvody,prečo by to mal byť Mux5

  22. po prezentacii „3“ konstatujem: vitajte v „socializme“ 30+ rokov spat, to je pokrok!
    za toto sme pred 30-timi rokmi nestrngali klucmi!!!
    otazka: sona a alena budu nazivo, alebo ich A.I. o 30+ rokov omladi?
    nevstupis 2x do tej istej rieky… v slovenskej socialistickej dzamahyrii to ale neplati 🙁
    P.S. CATV operatori sa velmi „tesia“, lebo pred vianocami iste nemaju co na praci, aby sa nenudili, posielaju jardovi masiarovi kvety a cmuk, cmuk…

    1. Asi tak. Ale čo sa čudujeme, povzbudzovanie socialistického sentimentu u jednoduchších ovčanov hrá do kariet boľševikom vo vládnej koalícii. Aspoň že s omladením Hany Rapantovej nebude mať AI až tak veľa roboty… 🙂

  23. To celé DVB-T 2 je na smiech prečo to Nemá Slovak Telekom? Možno by to bolo lepšie ako teraz za Towercom?. DVB-T 2 zrušiť aj DVB-T Tak ako to majú vo Švajčiarsku.Tam to zrušili a nechali len IPTV a SAT TV.
    Som zvedavý čo bude vysielať STV 4 nechcú sa spojiť so Slovak Telekom??. Ohľadom práv?Na ligy?

  24. Keď vám to tak vadí, nepozerajte to a vyberte si z ponuky nekonečných programov niečo iné….

  25. miguel channel
    Ked nezaradia Štvorku v HD tak sú to neskutoční burani. Snáď majú dosř súdnosti a rozumu aby im došlo, že na športový kanál v SD mazanici im nebude nikto zvedavý, ale na SK je všetko možné viz. Trojka v SD.

Komentáre už nie sú povolené.