Reklama

Do DVB-T sa vracia voľne šírený kanál

Ponuka voľne šírených programov v terestriálnom vysielaní sa bude v najbližšom období rozrastať. Okrem nových verejnoprávnych kanálov Trojka a Štvorka sa do celoplošného terestriálneho vysielania vráti TV Osem. Portál SatelitnáTV.sk o tom informoval samotný vysielateľ a potvrdil nám to aj Towercom, ktorý prevádzkuje všetky štyri celoplošné multiplexy.
Pokračovanie nižšie:

TV Osem má vysielať podľa našich informácií v 1. celoplošnom multiplexe (MUX 1) od 1. januára 2020 v štandardnom rozlíšení (SD). Ide o multiplex, ktorý postupne prechádza na nový vysielací štandard DVB-T2. Dokončenie prechodu sa predpokladá v lete 2020, kedy by už mali všetky vysielače vysielať v tomto novom štandarde. Pokrytie multiplexu dosahuje takmer 90 % obyvateľstva.

Distribúciu v terestriálnom vysielaní sa rozhodol obnoviť samotný vysielateľ TV Osem na vlastné náklady. Len vďaka tomu bude program šírený voľne (FTA). Použitý má byť kodek MPEG-4. (H.264) a dátový tok ma dosahovať 2 Mbps.

TV Osem ukončila distribúciu svojho programu v celoplošnom DVB-T v januári 2019. V rovnakom mesiaci začala ešte využívať viaceré miestne DVB-T vysielače, kde však postupne tiež skončila. Diváci tak mohli v poslednom období prijímať program iba prostredníctvom družice Astra 3B (23,5°E), alebo cez vybraných káblových či IPTV operátorov.

Televízia Osem spustila svoje vysielanie v roku 2010. Program je založený na volaniach a SMS správach od divákov televízie.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Super!Veľmi som sa potešila tejto správe a už som nedúfala,že TV OSEM sa ešte vráti do DVB-T.Škoda,že nieje v HD-možno po uprataní STV1-2-3-4 do VP muxu3.

    1. škoda toho cirkusu pre STV3,mohlo to byť všetko v hd v 3muxe a potom mohlo byť aj tv8 hd v 1muxe.

  2. Mňa skôr prekvapilo,že TV8 vôbec v minulosti odišlo z Dvbt.Ale aj tak paráda,ďalšia free stanica v dvbt.

  3. To je teda užasná stanica. Budeme teraz skákat 3metre do výšky.

  4. Ach, zasa tento nezmysel…. Ja nechápem, prečo túto stanicu vymyvajúcu mozog nezakážu….

    Škoda miesta v multiplexe

  5. Krepý Slováci zas a znova tam budú volať a posielať SMS – ky a Ja som si myslel , že Tv 8 skrachovala ked v January 2019 ukončila širenie v DVB – T . To je už len televízia , Hm. Volna telka/Plustelka – začalo to isť čoraz k horšej ponuke Tv programov , škoda . Ak tam Tv 8 bude programová ponuku to naruši . IQ – Slovákov klesá k NULE . Ked bude televizia TV8 v programovej ponuke ta ju vymažem ako som to urobil s Tv Lux , Tv Noe .

    1. BMZ @ :

      Co máš proti TV Noe a TV Lux? Daj sa laskavě dohromady. Další exot co opěvuje Novy a podobně!!!

    2. TV Lux je rovnaký odpad, ako TV8. Noe je kúsok lepšia, ale stále nic moc. Dokopy sa daj ty, Zdenku – kde BMZ písal niečo o Nove? Si si to vycucal z prsta a vyhadzuješ mu na oči svoje vlastné výmysly?

    1. Malo by ísť o športový kanál RTVS, ktorý chcú spustiť presne od olympiády ako voľakedy Trojku.

  6. Namiesto toho aby nejak dostali aspoň Markizu v SD do FTA tak zaraďujú tieto bludy. Chápem, že Markíza sa rozhodla odísť z dvb-t. No keby bol ochotný Towercom zaradiť ju len za čisté náklady tak aspoň by trochu ten terestriál mal zmysel. Ak sa teraz dá sledovať cez hocijaké aplikácia vrátane ich oficiálnej zadarmo tak ten jeden kanál by nemal byť problém šíriť. Veď aj tak oni potrebujú čo najširšiu dostupnosť kvôli sledovanosti. Keď Joj plánuje po prechode na T2 prejsť na HD. Urobiť veľkú kampaň počas prechodu na T2 vyzdvihnúť dostupnosť oproti iným platformam. Zahrať aj na city divákov ako to robia všetky TV prečo ostatný sú dostupný a markíza nie. Prehodnotili by v tej Zahorskej aj dvb-t (2).

    1. Co keby si zacal chodit do roboty bez mzdy a robil by si iba za ciste naklady? Tvojmu zamestavatelovi by to prospelo a malo by to prenho vacsi zmysel ta zamestnavat.

      V prvom rade by som zmenil zmyslanie. Keby Markiza stratila po odchode z DVB-T divakov, tak by to urcite prehodnotila. Co sa ale realne stalo? Vsetky ovecky sa isli zblaznit, ze pridu o Markizu a prechadzali k operatorom a pekne si za nu platia. Pokial to bude takto, nikdy nebudu reklamne kanaly u nas zadarmo. A to iste mozno cakat aj u TA3 a dalsich.

      JOJ bude po prechode na DVB-T2 v HD? Ved uz davno je a tiez si za nu treba priplatit.

    2. Zachráááňte nááám markýýýzu. O kvapôčku azda lepšia ako táto.

    3. Re: Igor

      Niekedy treba robiť aj ústupky aby potom celý produkt mal hodnotu. Terestriál ako platená platforma nedokáže konkurovať satelitu, káblu, iptv kvôli obmedzenej kapacite. Ak poodchadzaju TV z FTA terestriálu tak skončí celý terestriál vrátane platenej služby.

      Keby ľudia dostali to čo sa faktúruje tak by podstatne viac zarobili v každom odvetví. Ja som napísal to, aby fakturovali reálne náklady.

  7. odpad sa vracia to je na grc,takže pokým nepridajú niečo normálne tak s nimi končím.

    1. Aký odpad?Šak sú to ľudia,ktorý žijú okolo teba-to nie sú Marťania.

    2. 444: a presne to je na tom smutné. Že je tu okolo nás plno hlupákov, ktorí sa riadia radami veštíc, jasnovidcov a podobných podvodníkov. A ešte za to platia. Keby nemali volebné právo, aj by mi to bolo jedno.

  8. ja som si zaplatil plustelku a neriešim 😀 základ vrátane markízy dajto ct1 ct2 atď mi za 4,99 na mesiac ide 😀

    1. tiez by som zaplatil si Plustelku, ale za FTA stanicu (na ktoru ma markiza licenciu) platit nebudem ani cent. Ak to vyhodia z Plustelky a daju do speci balicka, tak si Plustelku kupim hned na druhy den.

    2. Pridelenie licencie by mali zo zákona podmieniť FTA voľným vysielaním v DVB-T / T2 cez anténu.

    3. petox: presne tak, a ešte namiesto toho, aby preklopili ČT1 a 2 do HD tam vopchajú túto kolosálnu somarinu TV8.

  9. Zdenek – Vy sa dajte dohromady aj nahromadu . Sukromne Tv , Ja nepozeram . Pozeram trebarz
    najnä Verejnopravne Tv bez reklám medzi filmom , Sportove kanály a Hudobne Tv a
    Prirodopisne Tv .

    1. Vymenuj mi verejnoprávne hudobné a prírodopisné stanice.

    2. BMZ @ :

      Daj sa láskavo dokopy pretože evidentne vôbec nevieš čo vysiela TV Noe s TV Lux keď tu trepeš dve na tri a ešte vlastne to že tieto stanice vysielajú reklamu.

      Čo si tak tieto stanice niekedy aj pozrieť?

    3. BMZ-keď pochopíš o čom je NOE a LUX ,potom sem niečo užitočné napíš.

    4. Odpoviem za neho – TV Lux je obyčajná vymývačka mozgov, videl som na nej pár „dokumentov“ o inkvizícii, turínskom plátne a križiackych výpravách a môžem povedať, že toľko klamstiev a hlúpostí som naposledy videl na IN TV, kým neskapala, našťastie. Najväčšie sklamanie bolo, že to bolo z produkcie EWTN, mal som o tých Nemcoch vyššiu mienku. A zvyšok nestojí ani za reč, okrem filmu Bitka pri Viedni, ktorý jediný sa aspoň trochu dal pozerať samé „diskusie“ bez oponentov, slaboduché prihrievanie vlastnej ideologickej polievočky, koncerty prihlúplych „ó Ježiš“ kapiel, poučovanie ako pre nesvojprávnych a podobné nudné kraviny. Jediná fakt dobrá relácia na tej stanici bola séria prednášok M. Dojčára o histórii islamu.

    1. Myslí tým ten hnus TV8. Aj keď tie telenovely sú tiež dementné, to každopádne.

  10. Keď budeš sledovať Noe a Lux potom sa už môžeš verejne vyjadriť o kvalite programu.

  11. STV-TV8-LUX-normálne stanice,kde sa dá niečo pozerať.NIE ten komerčný odpad,kde sa furt vraždia a bijú.

    1. každý má proste iný názor, ja napríklad nepozerám TV8, nič tam pre mňa nie je zaujímavé

    2. RTVS sa ešte dá, ale TV Lux je blbosť a TV8 je totálny hnus. Preto NIE. A keď ti prekážajú vraždy, násilie a podobne, radšej ani neber do rúk Bibliu, najmä Knihu sudcov, Knihu Jozue a mnohé ďalšie a ak sa ti ježia chlpy aj z explicitnej erotiky, vyhni sa najmä knihe Pieseň piesní (takisto regulérna súčasť Biblie – katolíckej, evanjelickej, pravoslávnej aj tanachu) 😉

    3. Tak pozeraj dokumentárne a vzdelávacie programy a nie toto! Neviem čo je podľa teba zlé na RTVS . Trocha reality nezaškodí narozdiel od hnusu ako je tv8 .
      Podľa mňa pre teba bude nezávadné sledovať iba MŇAU TV . Kopec ľudí nadáva že je to zbytočná TV a všetko dáva z YouTube . Áno dáva ! Pre zlepšenie nálady veľa nestačí a práve toto je dobré pre psychiku napríklad starších ľudí .

    4. Marduk ospravedlňujem sa . Zlé som prečítal tvoj komentár ️

  12. Šírenie televízie ktorá vysiela takéto bludy, úmyselne klame a zavádza ľudí by malo byť trestné podľa nejakého zákona o tv šmejdoch. Ale keď sú ľudia sprostí, nech tam volajú a platia

    1. Bohužiaľ im tým šmejdom stačí to drobné percento osprostelých ľudí a majú zarobené . Najviac je smutné že to zaradia a dokonca z podporou štátu . Keď zlodejina tak riadna . Hanba

  13. Vy tu ale riesite problemy..hahaha
    Miesto sledovania telky,chodte radsej na prechadzku..
    A telku pouzivajte len na spestrenie zivota..
    A majte sa radi..

    1. To asi každý pozerá tv len ako spestrenie života . Jedine ten čo má času ako naši dôchodcovia . A to je smutné že práve toto pozerajú.

  14. To ako vážne sa niektorí tešia z návratu TV8 ? Väčší hnoj som ešte nezažil . Nechápem vôbec zmysel tejto teleshopingovej televízie .

    1. Moja reč! Blbosť prekvitá… Ale nejako mi nejde do hlavy, ako si tá „televízia“ dokáže zarobiť na poplatky za šírenie v DVB-T… Nech rátam ako rátam, aj keby im tam volali idioti 24/7, tak sa nenazbiera ani na SD v MPEG-4, lebo polovicu berie telef. operátor, treba platiť bosorky, kameramana, odviesť DPH, ešte si platia distribúciu na satelite a ďalšie položky… Možno ale majú ďalšie bosorky off-camera, aspoň tucet, ale to sa nedozviem, volať tam rozhodne nebudem.

  15. Nepáči sa my naša Sk TV opakujúce sa programy staré napr,Odložený prípad Mentalista a tie súdy idú aj na 2 3 programoch na nervy hádanie a viac krát opakovane programy ktoré nešli 2 až 3 ale X krát Prosím Vás dajte niečo novšie my platíme nie za programy sto krát opakujúce s pozdravom

  16. No a kde zmizlo STV2 HD v PlusTelke? Dali namiesto STV2 HD STV3 a STV2 HD zmizlo!

    1. Hoci sa na tomto webe o tom stále píše, rád vysvetlím. Kvôli kapacite museli z verejnoprávneho multiplexu odstrániť Dvojku HD aby sa tam zmestila Trojka. Čiže tam zostala Jednotka HD, Jednotka, Dvojka, Trojka. Dvojka HD a Trojka HD sú v multiplexe 1 (iba DVB-T2).

  17. Presne tak nezmizla je v prvom muxe treba mať dvb t2, a čo sa týka markízy má byť voľne keď nie mali jej zobrat licenciu veď V CR je nova zadarmo

Komentáre už nie sú povolené.