Reklama

ANTIK rozšíril ponuky TV služieb o Trojku. Bude aj na satelite? [aktualizované]

Takmer všetci klienti košického operátora ANTIK Telecom budú mať prístup k programu Trojka od začiatku vysielania. Operátor pridal v týchto dňoch nový verejnoprávny kanál od RTVS do svojich TV služieb Tango TV a Antik TV. V oboch prípadoch je novinka súčasťou Základného balíka.
Pokračovanie nižšie:

Prístup k programu budú mať aj klienti satelitnej služby ANTIK Sat, ktorí využívajú hybridné boxy priamo od operátora. „Trojka v HD kvalite sa už nachádza v hybridnej IPTV časti satelitnej služby, ktorú tvorí drvivá väčšina našich zákazníkov,“ uviedol pre portál SatelitnáTV.sk Vlastimil Lakatoš, vedúci TV manažmentu Antik Telecom.

Predplatitelia ANTIK Sat, ktorí využívajú samostatné dekódovacie karty vo vlastných zariadeniach, k programu zatiaľ prístup mať nebudú. Operátor síce plánuje sprístupniť Trojku aj na družici Eutelsat 16A (16°E), nebude to ale od štartu vysielania.

Aktualizované: K Trojke nakoniec budú mať prístup od jej štartu aj klienti so samostatnou dekódovacou kartou ANTIK Sat. Operátor sa nakoniec narýchlo dohodol na zdielaní programu s konkurenčnou platformou Orange TV. Vysielanie Trojky je tak dostupné predplatiteľom ANTIK Satu z frekvencie 12 606 MHz v štandardnom rozlíšení (SD/MPEG-4). HD verziu tak majú k dispozícii iba klienti hybridných boxov priamo od operátora.

Trojka odštartuje oficiálne v nedeľu 22. decembra o 6:00 a programovým základom bude bohatý televízny archív RTVS. Stanica bude prioritne zameraná na ľudí nad 60 rokov, ktorí sú významnou časťou diváckeho publika a preferujú domácu a archívnu tvorbu. Aktuálny program stanice je dostupný v našom TV Programe.

Technické parametre pre príjem programu Trojka:
Družica: Eutelsat 16A (16.0°E)
Frekvencia: 12606 MHz
Polarizácia: H
FEC: 3/4
SR: 30000
Norma: DVB-S2
Modulácia: QPSK
Názov: Trojka
Provider: Orange TV
Video formát: MPEG4
Kódovanie: 0609 (Irdeto),0B00 (Conax)

PIDy:
Video PID: 3301
Audio PID: 3302
Audio stopy: 3302 slo (Mpeg)
PCR PID: 3301
PMT PID: 3300
TSID: 17033
ONID: 0366
SID: 4523
TXT: N/A
HbbTV: N/A
DVB a TXT titulky: N/A

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

    1. Mohli by sa dohodnúť s Orange sat, tí už majú na Eutelsate 16E Trojku, aj keď iba v SD. Niektoré programy už zdieľajú, pripojiť kódovací systém nie je problém.

    2. Ten tp. kde je Trojka od Orangeu tak je myslim jednen z najslabsich. Takze radsej nech sa nedohodnu.

  1. A prečo sa operátor Antik nedohodne s konkurenčnou platformou Orange TV aj na zdielaní nedávno zaradených šiestich programov: Prima Plus HD, Nova International HD, Fishing and Hunting, Mňam TV, Arena Sport 2 a Leo TV/Extasy ktoré sú dávnejšie v ponuke Orange SAT na 16,0*E? Je logické tieto všetky stanice šíriť na tej rovnakej pozícii dva razy a kapacitu následne radšej nevyužiť na úplne iné stanice ktoré na tejto pozícii ešte nikto nešíri? Takisto je nelogické z rovnaké pozície šíriť pre SK trh dva razy programy od HBO. Na ušetrenej kapacite by hneď bolo miesto na Trojku v HD súčasne pre Orange aj Antik.

    1. Tak na to dokaze odpovedat asi len ANTIK, preco ma taketo dovody na sirenie rovnakych stanic na dalsich kapacitach…..

  2. Dusan @ :

    Aj by som si ich spýtal ale na ich kontakt na webu sa nedá nikdy reálne dovolať a iba sa stále čaká v poradí a nakoniec po dlhšej dobe spadne hovor.

    1. Podla mna by na tom kontakte aj tak ziadnu relevantnu odpoved nedali. Ked mali problem s pomerom stran na transponderi uvxyz (vsetky stanice h265), tak som im pisal na email. Vymenili sme si asi 5 komunikacii, vyriesilo sa to. Pomer stran sa vratil do normalu. Navyse som dostal moj predplateny balik na 6 dalsich mesiacov zdarma :-). Takze pristup z ich strany fajn. Na temu multicryptu a vzdielania stanic sa asi s podporou urcenou pre verejnost bavit nebude dat. To by chcelo kontakt na niekoho, kto zastresuje technicke oddelenie divizie AntikSAT. Ale to by chcelo lepsie kontakty v Antiku, ktore ja nemam…

Komentáre už nie sú povolené.