Reklama

Antenna Hungária testuje v DVB-T nový kódovací systém

Spoločnosť Antenna Hungária, ktorá prevádzkuje v Maďarsku sieť všetkých celoplošných terestriálnych DVB-T multiplexov, spustila v týchto dňoch technické testy nového kódovacieho systému. Ku všetkým kódovaným programom bol z toho dôvodu pripojený nový kódovací systém Conax s CAID 0BC1.
Pokračovanie nižšie:

Aktuálne sú ku všetkým kódovaným programom pripojené dva kódovacie systémy Conax (CAIDy: 0B00 a 0BC1). Po pripojení druhého systému možno očakávať, že prevádzkovateľ tamojšej platformy MinDig TV Extra prinesie na trh nové zariadenia.

Spomeňme, že v budúcom roku majú v pláne naši susedia aj prechod na DVB-T2 z dôvodu uvoľňovania pásma 700 MHz. V novom štandarde by mali vysielať však iba vysielače s platenou ponukou. Divákom, ktorí prijímajú aktuálne iba bezplatnú ponuku, bude tak aj naďalej postačovať zariadenie s podporou štandardu DVB-T/H.264.

Po prechode na DVB-T2 chce MinDig TV Extra výrazne rozšíriť platenú ponuku. Umožní to väčšia kapacita multiplexov a nasadenie nového kodeku H.265/HEVC. Klienti sa môžu tešiť preto aj na viac programov v HD kvalite.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Mindig tv extra prinesie na trh nové zariadenia- ZADARMO !!!

    1. Zadarmo? Si zabudol napisat, ze iba pre predplatitelov. Takze, ake zadarmo? Toto by mal byt predsa standard, to len u nas vyuziva jeden nemenovany operator hlupost ludi, ale ked si to nechaju a neprejdu inam.

    2. Re: iko
      Keď si niekto platenú ponuku nezaplatí, prečo by mal dostať zadarmo zariadenie na jej príjem? A načo by mu bolo?

    3. Ferenc,
      píšu: „MinDig TV Extra prinesie na TRH nové zariadenia.“ — Semmilyen INGYEN – žiadne zadarmo sa tam nepíše.

      „Po prechode na DVB-T2 chce MinDig TV Extra výrazne rozšíriť platenú ponuku. Umožní to väčšia kapacita multiplexov a nasadenie nového kodeku H.265/HEVC. Klienti sa môžu tešiť preto aj na viac programov v HD kvalite.“ — Asi i cenu „rozšíria“, aby sa mohlo vysielať viac reklám!!!

    1. OoOo
      MinDig TV Extra szolgáltatás előfizetői eszközparkja a DVB-T2 HEVC technológiára történő átállással 2020 első féléve során teljesen megújul, korszerű és kisebb áramfogyasztású dekóderek kerülnek kihelyezésre, melynek költségeit (dekóder, logisztika, stb.) az AH állja.
      Zo stránky mindig TV extra. Čiže všetky náklady, t. J. Nové zariadenie s možnosťou pouzitia pre internet, plus náklady na dodanie hradí AH čiže Antenna lHungaria.

    2. František,
      tak to beriem späť, ospravedlňujem sa Ti. Škodaže si to sem neuviedol, keď to nebolo uvedené – napísané v článku. No tá odpoveď na Alex-a prevažne platí, hlavne nech sníva.

      P. S. Platí i to, že i ďalšie stanice neprinesú väčšinou nič nové, len zväčšia priestor na reklamy. Inak, keď prepnem počas reklamy, tak na sesterskej stanici skoro vždy v tom čase ide tiež reklama. Podobná alebo totožná. Platiť tieto reklamné stanice nechcem,ani nemienim. U nás, ani u susedov. Kto chce, nech si ich platí a pozerá.

  2. Je ozaj nepochopiteľné, že programy s neskutočným množstvom reklám sú kódované a ešte viac nepochopiteľné je, že si to ludia radi zaplatia, aby to mohli pozerať, ako u nás.

Komentáre už nie sú povolené.