Reklama

Telekom: Počet zákazníkov TV služieb sa vyšplhal na nové maximum

Počet zákazníkov digitálnej TV od Skupiny Slovak Telekom (ST) dosiahol koncom septembra tohto roka 627-tisíc. Podľa operátora ide o nové maximum, ktoré sa podarilo spoločne platformám Magio TV, Magio GO, Magio Sat a DIGI TV dosiahnuť.
Pokračovanie nižšie:

Ak porovnáme čísla z predchádzajúcich mesiacov, tak v tomto roku zatiaľ TV služby ST získali 10-tisíc nových predplatiteľov, teda v priemere viac ako tisíc na jeden mesiac.

Za zmienku stojí aj pokrytie optickou sieťou, ktoré prekročilo v treťom štvrťroku 2019 nový míľnik a dosiahlo 617 tisíc domácností. Zároveň Telekom rozšíril aj pokrytie VDSL sieťou na 664 tisíc domácnosti.

Za prvých deväť mesiacov roka 2019 dosiahla Skupina Slovak Telekom mierny rast v oboch hlavných finančných ukazovateľoch. Konsolidované výnosy dosiahli 574,1 milióna eur a prevádzkový zisk EBITDA 248,7 milióna EUR.

Z dcérskych spoločností medziročne najviac rástol PosAm (o 7 percent) na 22,69 milióna EUR. Výnosy DIGI Slovakia stúpli o dve percentá na 29,6 milióna EUR a výnosy Zoznam a Zoznam Mobile dosiahli za deväť mesiacov 5,7 milióna EUR.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Tak Telekom príjemne prekvapil a konečne uvolnil dlho očakávanú „Smart“ aplikáciu MagioGO pre Smart TV Samsung.

  2. To je zaujímavé, že tu v článku sa zaraďuje aj DIGI medzi služieb Telekomu. Keď asi pred rokom u nás zavádzali optiku aj pre Telekom, na otázku, či v nej budú poskytovať aj služby DIGI TV, som dostal odpoveď, že DIGI je iná firma a nemá nič spoločné s optickým rozvodom Telekomu, aj keď patrí pod Telekom.

  3. Tak potom dotyčná osoba nemala správne info. Pracujem v telekome ako technik a stanice digi 1-5 sú dostupné aj na magio tv či metalika optika alebo satelit. Ak si dáte magio tak máte aj digi 😉

    1. DIGI má vlastnú kanceláriu. Nie je možné vybaviť DIGI v kanceláriách Telekomu a naopak.

Komentáre už nie sú povolené.