Reklama

Ďalší vysielateľ sa rozhodol ukončiť voľné šírenie svojho programu v DVB-T

Voľne šírených programov v slovenskom DVB-T bude opäť menej. Podľa informácií portálu SatelitnáTV.sk dnes odpojí, operátor AVIS, zo všetkých svojich DVB-T vysielačov hudobný program s prvkami teleshoppingu Šlágr TV. K odpojeniu dôjde na základe rozhodnutia samotného vysielateľa.
Pokračovanie nižšie:

AVIS šíri Šlágr TV takmer zo všetkých svojich miestnych DVB-T vysielačov na Slovensku, diváci tak prídu o ďalší voľne šírený program. Základom ponuky miestnych vysielačov operátora tak bude poväčšine už len TV Noe a vybrané miestne televízie.

Po rozhodnutí TV Markíza ukončiť FTA distribúciu svojich staníc (Markíza, Doma a Dajto) od roku roku 2017 je počet voľne šírených kanálov v slovenskom DVB-T čoraz menší. Pripomeňme, že v celoplošnom DVB-T skončili v posledných rokoch už aj Barrandov Family a TV8. Dôvodom sú poväčšine náklady na distribúciu signálu. V prípade voľného vysielania si totiž musia vysielatelia zaplatiť za šírenie svojho programu z vlastného rozpočtu.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

    1. Konecne co?

      Ze si nuteny platit za kablovku, kde si darmo priplacas exkluzivne stanice, ktore sa aj tak rozhodli este viac nabalit pridanim komercnej reklamy do programu?

    2. Palo 43

      Nuž konečne preto že je to des a kvalita hodná 80 rokov, nie dnešnej doby!

      Peterka ide len po prachoch a nie kvalite, teleshoping a mazanice, no fuj, je to hoj.

  1. Najvyšší čas, aby sa štát, ako prideľovateľ licencií vysielania a obsadenosti telekomunikačného priestoru začal zaoberať prístupom Towercomu, ktorý cielene postupne decimuje DVB-T znižovaním dostupného počtu ponúkaných TV staníc (v bezplatnom šírení) tak, aby používatelia boli nútení využívať ich spoplatnené služby. Pritom celý princíp prechodu z analógového vysielania na digitálne bol presne opačný. Ak Towercom „nie je schopný“ zabezpečiť súčasnosti požadovanú úroveň služieb šírenia DVB-T, je čas im zo strany štátu odobrať licenciu na zabezpečovania šírenia DVB-T a udeliť to inej firme.

    Najväčšiu chybu urobil TU keď pridelil monopolu všetky DVB-T multiplexy. Keby bolo 8 celoplošných sietí pridelených 3 – 4 operátorom, dnes mohlo byť DVB-T niekde úplne inde s množstvom staníc ako v CZ, a s úplne inými cenami za šírenie signálu a nie za monopólne nenažraté ceny, nehovoriac o zvolení zastaralého formátu MPEG-2, kvôli ktorému bol odvolaný predseda TU, ktorý presadzoval MPEG-4. Viď kde je dnes DVB-T s MPEG-4 v HU. Veď do verejnoprávneho muxu sa nevojde ani tá pripravovaná Trojka, budú musieť vypnúť SD.

    1. Ten paradox, ze v cechach ma tie hlavne multiplexy taktiez monopol a to dokonca statny..
      Na slovensku je problem v tom, ze volne DVBT uz skoro nik nevyuziva, poznam 2 ludi konkretne, ktory ano – 80 rocna svokra (chceli sme jej dat aspon plustelku ale nechcela) a mlady single kolega, ktory nepozera TV ale Video on Demand.. Ostatny si platia „kablovku“, zvacsa nejaky tripple play..

    2. V CZ je rovnaký majiteľ v Muxov 1,2,3 ako má Towercom. Jedine názov ostal pôvodný. No je to akciová spoločnosť.
      Majiteľ vysielačov nevlastní televízie. Od nich musí vzniknúť záujem o bezplatné vysielanie. To na Slovensku nieje.

    3. Ohľadom monopolu sa obráť s podnetmi na Protimonopólny úrad, Regulačný úrad a Radu pre vysielanie a retransmisiu.

    4. Všetko pravda, ktorá žiaľ zanikne v množstve nič nehovoriacich príspevkov. Je to ako s modernou dopravou v hlavnom meste – električkou namiesto metra.

  2. Žili mi to netrhá, no kiež by tam dali niečo normálne.

  3. V roku 2020, sa Peterka chce nabaliť na platenej teleshoppingovej TV !

    1. Som zvedaví či Šlágr Peterka spoplatní aj v Česku ?

  4. Je 9 : 30 hod a v Martine -Tv Slager ešte nevypli , teda vysielač na Knižnici Matici Slovenskej na Hostihore .
    Tv Slager mne chýbat nebude aj teraz som pozeral a hrali tam hudbu na alebo z blejbeku .
    Ked uz Hudobna Tv tak hudba má sa hrat nazivo . Aj ked tam bol videoklip tak hudobne pristroje neboli pripojene na káble .
    Tv sláger s prvkami teleshoppingu mal byt bez teleshoppingu , len s čoho by televizia žila , všakže .

  5. Mali by odpojiť aj Tv Lux , Tv Noe aj Tv Raj .

  6. Aj keby odpojili Tv Senzi alebo aj Stredoslovensku televiziu mne aj tieto Tv chýbat nebudu .
    Radšej by mali pridat do ponuky CT 1 HD , CT 2 HD , CT Sport HD , CT Art HD a CT D HD alebo dáke Ukrajinské Tv alebo Ruské Tv a možno že aj Madarské Tv .
    Možno , že by VolnaTelka /Plustelka boli by sledovanejší .
    Však Páni z Towercomu a Avisu , tak nech sa darí a práci zdar .

  7. v rámci vypínania si môžete odškrtnúť aj ZápadoslovenskúTV … K37 BA je OFF, K59 JB vysiela pár „čiernych obrazoviek“

  8. To im nestačia prachy za reklamy a za predaj CD/DVD ? ? ?

  9. Bohuzial, nenazranci sa naplno odhalili. Towercoom obycajna spina.

  10. Vysielatelia (napr. Markíza) koľkokrát by chceli zaplatiť za reklamy? Raz im zaplatíš u operátora keď chceš pozerať ich programy a druhýkrát v cene tovaru, ktorý je v reklamách. Predsa výrobca toho tovaru cenu TV reklamy pekne zaráta do ceny tovaru. (No a TV reklamu takého tovaru, alebu služby zaplatí aj ten, kto nemá predplatenú televíziu). Vítajte v novom svete. Plaťte za všetko viackrát!

  11. Moja mama ma Digi ja dvb-t a mám viac programov na pozeranie než ona

  12. Stacilo by keby sa markiza vratila a bol by som spokojný

  13. Jednotka, Dvojka, Trojka, Štvorka, Joj, Plus, Wau, Markíza, Doma, Dajto, ČT1, ČT2, ČT24, TA3, TV LUX, TV Noe, Šlágr TV, Óčko Star, Regio1, Regio2, Regio3
    Takto nejako si o rok predstavujem voľnú telku, aby bola pre diváka ako tak zaujímavá.

    1. No hej, ale problem je, ze dnes uz by vacsina kanalov mala byt HD a to do volnej telky nedaju.

  14. Mrzi ma, ked vo velkom style sa prepozical na propag aciu dvbt pan Vajda a bola to ozaj velka zbytocnost. Na Slovensku zial na ludoch podotykam obycajnych tym kompetentnym vobec nezalezi. Len tak dalej.

  15. Viete aký to bude mať konečný dôsledok, že tá telka pôjde do stratena a skončí.

  16. V Towercome sú 100 rokov za ostatnými. Ich amatérsky prístup ku všetkému Plustelka a ich Otta je na smiech. Aj ich pevné LTE krachlo. IoT sieť towercomu je len výsmech na koľko sú moc predražený nemajú ju komu poskytovať. Distribúčná sieť je nestabilná funguje cez jedno zariadenie v ktorom sú nabalené streamy FMiek, T/T2, Tooway. Ak toto zariadenie spadne odíde im celá sieť FM/TV a fungujú tak bez zálohy. Tak to potom vyzerá keď to preberie J&T.

    1. Towercom má ako zálohy na vysielače pozemné rádioreléové trasy cez RR veže a satelit

  17. Matej.Začiatkom januára 2018 kupil Towercom regionálneho vysielateľa Avis..

  18. Nech už tie vypínané stanice boli aké boli, ich počet klesá a to je zlá správa pre verejnosť. Od začiatku DVB-T sme sa ho ako regionálni vysielatelia snažili propagovať , inzerovali sme v printoch , aby si ho ľudia naladili, vysvetľovali sme, že je bez poplatkov , no asi to ozaj speje všetko k zániku. Pritom koordinácia frekvencií trvala 4 roky , stálo to aj určité financie a teraz už takmer všetko kolabuje, škoda síl.
    Pravdepodobne ostanú v miestných muxoch už iba lokálky a regionálky , aj to iba do času, dokedy na to budú mať financie . Pri písaní pár projektoch som zahrnul sumu za vysielanie do rozpočtu , samotné m inisterstvo kultúry mi ale tieto financie stále škrtlo, je to teda cielená politika ako zničiť bezplatné DVB-T na Slovensku .

  19. Za pár rokov skrachujú všetky TV. Nástupom rýchleho internetu sa rozvinú iné služby na zdieľanie filmového obsahu. Vlastne už dnes sa dá online pozerať hocičo.

  20. Ale až o pár rokov, zatiaľ žijeme v prítomnosti. Na regionálnej televízií nejde Kočner, ani zmenky Markízy ,ale zaujímavosti z bežného života okolo.

    Perspektívu ešte pár rokov majú aj monotematické televízie pre úzku skupinu svojich divákov.

  21. Tv šlager spoplatni vysielanie v SR . Tv sláger bude v HD kvalite .
    Tv má plán o sebe zvýšiť povedomie, rozšíriť ponuku a zlepšiť kvalitu obsahu. Neskôr má prejsť aj do HD kvality.
    Vysielanie bude od 1. januára 2020 spoplatnené pre všetkých poskytovateľov. Budú platiť za hlavný Šláger TV – neznámu cenu. Kanál Šláger TV2 získajú ako bonus. Či sa poplatky premietnu do zdraženia služieb pre koncových zákazníkov, je otázne.
    Spoplatnenie sa netýka českého trhu, kde veľké množstvo domácností sleduje programy zadarmo cez anténu. Naopak, u nás si platí televíziu viac ako 90 percent domácností.

    1. Staci sledovať co sa deje vo svete .Myslím tým Španielsko Taliansko Francúzsko stupa sledovanie dvbt,Slovensko caka ten istý trend len to veľa ludi momentálne nechápe.Modne je platiť.

  22. Možno sa DVB-T prebudí nástupom T2 , možno klesnú ceny , miesta bude dosť a hlavne je potrebné nakopať politikov, aby pomohli náklady na vysielanie pre ľudí zadarmo možno aj refundovať z ministerstva kultúry, alebo nech nájdu iný vhodný spôsob. Len aby úplne nezaniklo, lebo teraz to tam smeruje.

    1. Alex,
      k technologickej veci: Švajčiari idú rušiť DVB-T preferenciou iných spôsobov šírenia zvuku a obrazu.

  23. Dármo , česi sú úplne inde, a to už vo všetkom. Potom sa nečudujme, že všetcí mladí tam idú študovať a ostávajú tam aj pracovať a hlavne žiť.

    1. Brumty,neplánujete šíriť váš TV Senior na miestnych DVB-T vysielačov,na Strednom Slovensku ?

    2. Hej, zaujímavé, že český lekár a odborár, v ČR, sa na ČT v diskusii sťažoval, že lekári v SR už majú vyššie platy ako oni. Poniektorí stále trpia pragoadventicizmom, či bohemioadventicizmom.

  24. Kde sme sa to dostali, keď sa reklamné a teleshoppingové kanály spoplatňujú…

    1. Do úplnej žumpy a preto treba očistu celého telekomunikacneho trhu .

  25. TV Senior sa postupne stáva monotematickou celoploškou, no trúfnuť si vysielať na strednom Slovensku , alebo aj západnom, to zatiaľ nie. Náklady by prevýšili 10 000 Euro mesačne a na to niet.
    Je škoda, že žiaden etablovaný satelitný operátor nepodporuje vysielanie regionálok
    / akurát cez Pantelio – Fotelka /
    Tu ak nepomôže regionálkam štát , tak všetky ukončia svoje vysielanie cez DVB-T , z reklamy to neutiahnu , samosprávne kraje na nich kašlú a iný príjem niet.
    V éteri ostanú iba lokálky , ktoré dotujú samosprávy a majú vlastné vysielače.

  26. TV Senior v Pantelio len čierna obrazovka, aj keď s indikáciou HD a dátovým tokom cez 3.5Mbps.

  27. Riešime stream TV Senior do Pantelia, je treba ho ešte vyladiť , v SIXe má iné parametre.

  28. demokracie rozkveta,cinkali ste klucmi,mate co ste chceli

  29. Brano z MT čo máte proti TV LUX v každom štáte je v ponuke katolícka stanica.

Komentáre už nie sú povolené.