Reklama

ANTIK Sat testuje prvý program v UHD kvalite

Slovenský operátor ANTIK Telecom dnes spustil, na družici Eutelsat 16A (16°E), technické testy prvého programu v UHD kvalite (4K). Podľa našich zistení ide o program Extasy 4K, vysielanie je k dispozícii z frekvencie 11 471 Mhz. Program je od začiatku šírený v kodeku HEVC a kódovaný systémom Conax (CAID: 0B00).
Pokračovanie nižšie:

Operátor zatiaľ nechce testy svojho prvého programu v UHD kvalite na satelite veľmi komentovať. Nie je teda jasné, či sa program objaví oficiálne aj v ponuke ANTIK Sat, prípadne v ktorých balíkoch bude dostupný. „V krátkom čase budeme o všetkých detailoch informovať,““ uviedol pre portál SatelitnáTV.sk Vlastimil Lakatoš, vedúci TV manažmentu Antik Telecom.

Počas našich testov dosahoval video bitrate Extasy 4K od 11,14 do 12,52 Mbps. Pripojená bola anglická audio stopa vo formáte AAC. Ako provider je uvádzaný Antik.

Extasy 4K je nový program pre dospelých, ktorý bude vysielať programy s rozlíšením obrazu 3840 × 2160, teda asi 8,3 milióna pixelov, čo je štyrikrát vyššie rozlíšenie ako Full HD. Pre príjem bude samozrejme už nutné prijímacie zariadenie s podporou UHD/HEVC.

Technické parametre pre príjem Extasy 4K:
Družica: Eutelsat 16A (16.0°E)
Frekvencia: 11471 MHz
Polarizácia: V
FEC: 5/6
SR: 30000
Norma: DVB-S2
Modulácia: 8PSK
Názov: Extasy 4K
Provider: Antik
Video formát: HEVC
Kódovanie: 0B00 (Conax)

PIDy:
Video PID: 1101
Audio PID: 1102
Audio stopy: 1102 eng (AAC)
PCR PID: 1101
PMT PID: 1100
TSID: 50200
ONID: 0366
SID: 0601
TXT: N/A
HbbTV: N/A
DVB a TXT titulky: N/A

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Tak pravdepodobne uz je sucastou ponuky, pretoze v tom najvyssom balicku funguje.

  2. Radšej by mali pridávať programy , ktoré divákom aj niečo dajú.. Nie stanice ktoré ešte viac kazia morálku slovenského národa..

    1. Je to hlúposť. Sex a erotika je to posledné, čo kazí morálku. Rovnako ani peniaze nekazia charakter, ani príležitosť nerobí zlodeja, atď. Sú to obohrané a nepravdivé úslovia, ale na hlbšiu analýzu tu nie je priestor, keďže tento web sa zaoberá inými témami. A zo skúsenosti viem, že ak sa niekto oháňa národom a dá si nick „za vlasť“ (odhliadnuc od toho, že sa to dá chápať aj ako propagácia istej politickej strany), tak ten veľa rozumu nepobral.

  3. ja to osobne skôr beriem za prvú lastovičku UHD stanice v ich ponuke a teda či tam je erotika, dokument, fashion a pod. je mi aj jedno. Ak dokázali pridať tento kanál, časom ho určite nahradia iným, prípadne pridajú niečo iné v UHD, na čo sa bude dať pozerať aj dlhšie než len pár minút 🙂 a teda ja to naozaj beriem aktuálne za technický krok v pred a vidieť aspoň to, že Antik sa snaží stále posúvať túto ich satelitnú resp. ako oni všade píšu „hybridnú“ TV vpred.
    Napríklad v CZE Flix TV skončilo už len príchodom h265/HEVC V-kodeku, ktorý je ešte stále raritou v DTH, Orange si podrezal žili licenciou na ich exkluzívne Orange Šport kanály, ktoré sú v prvom rade drahé a za ďalšie je o nich aj nízky záujem, taktiež ale svojím zákazníkom nevedia ponúknuť ani poriadny STB 🙁

Komentáre už nie sú povolené.