Reklama

V Rakúsku spustia tento rok ďalšie tri nové DAB+ vysielače

V susednom Rakúsku majú byť spustené tento rok ďalšie tri nové DAB+ vysielače, ktoré budú šíriť celoplošný multiplex DAB+ Austria. Konkrétne pôjde o Innsbruck-Patscherkofel, Salzburg-Gaisberg a St. Pölten-Jauerling. Prvé dva budú šíriť celoplošnú sieť na kanáli 5B (176,640 MHz) a tretí na kanáli 5D (180,064 MHz). Povolené výkony vysielačov prinášame na konci správy.
Pokračovanie nižšie:

Pôvodne mali byť tieto vysielače spustené v druhej etape rozširovania pokrytia koncom mája 2020. Vďaka ich skoršiemu spusteniu bude môcť prijímať celoplošný multiplex ešte v tomto roku približne 75% obyvateľov Rakúska. Prevádzkovateľ multiplexu, spoločnosť ORS, chce vysielače spustiť 11. decembra 2019, teda ešte pred Vianocami.

Súčasťou prvého celoplošného DAB+ multiplexu je aktuálne 9 rozhlasových staníc (88.6, Arabella Relax, Energy, ERF Plus, Jö.live, Klassik Radio, Radio Maria, Rock Antenne a Technikum ONE).

Plánované DAB+ vysielače

VysielačKanál a frekvenciaMax. pov. výkon (ERP)
ST.PÖLTEN (Jauerling)5D (180,064 MHz)5,6 kW
INNSBRUCK 1 (Patscherkofel)5B (176,640 MHz)10 kW
SALZBURG (Gaisberg)5B (176,640 MHz)5,6 kW

Kompletný zoznam vysielačov aj s aktuálnou ponukou môžete nájsť v sekcii Vysielače, ktorú pravidelne aktualizujeme.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Towercom platí DAB+ vysielače v BA, BB, KE, ZA a NR, nie? Ak to myslia s DAB vážne, zopár ďalších vysielačov by snáď utiahli tiež, najmä z významných pozícií, ako je napríklad Dubník. Ak nie, nech to zabalia hneď a neťahajú nás za nos. A ten Dubník mal byť už dávno, namiesto Heringeša…

    1. V Nitre je DAB vypnuté od 2.7.2018. Vysielal ho Avis na svoje náklady. Vysielanie DAB platí Towercomu RTVS na základe zmluvy do 30.6.2020. Snáď po tomto období sa uzavrie nová zmluva aj s lokalitou Nitra a aj ostatnými lokalitami. Musíme veriť.

Komentáre už nie sú povolené.