Reklama

Towercom dnes preladil vysielač Rožňava – Dievčenská skala

Telekomunikačný operátor Towercom dnes preladil vysielač Rožňava – Dievčenská skala. Diváci, ktorí prijímajú programy z uvedeného vysielača si tak musia preladiť svoje prijímacie zariadenia.
Pokračovanie nižšie:

Konkrétne došlo k preladeniu troch celoplošných multiplexov. Prvý multiplex bol preladený na 47. kanál (682 MHz), druhý multiplex na 21. kanál (474 MHz) a tretí multiplex na 42. kanál (642 MHz). Štvrtý multiplex z tohto vysielača dostupný zatiaľ nie je, v blízkej dobe sa však plánuje jeho spustenie na 22. kanáli (482 MHz).

Okrem prelaďovania bol tiež preklopený prvý multiplex zo staršej normy DVB-T na novšiu DVB-T2. Vďaka tomu získajú diváci navyše k doterajším programom rozhlasové stanice RTVS a TV Lux bude už v HD kvalite (HD/MPEG.-4). Ak sa teda stane, že programy z prvého multiplexu po preladení zariadenie nenaladí, je potrebné si overiť, či podporuje štandard DVB-T2.

Aktuálny zoznam DVB-T/T2 a DAB+ vysielačov môžete nájsť v sekcii Vysielače, ktorú pravidelne aktualizujeme. V súčasnosti rozširujeme napr. regionálne vysielače, kde bude postupne u každého vysielača aj ponuka multiplexu.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentár

Komentáre už nie sú povolené.