Reklama

Plustelka opäť zlepšila svoje pokrytie, tentokrát na východnom Slovensku

Towercom zlepšil v tomto týždni pokrytie štvrtého celoplošného multiplexu (MUX 4), ktorý šíri väčšinu programov z terestriálnej platformy Plustelka. Konkrétne bol spustený nový DVB-T2 vysielač Snina – Magurica.
Pokračovanie nižšie:

Po jeho spustení sa tak zlepšil výrazne signál štvrtého multiplexu pre obyvateľov Sniny a širšieho okolia na 22. kanáli (482 MHz). „Povolený výkon je 27 000 W ERP, hlavné smery žiarenia: 87, 267, 357,“ upresnil pre portál SatelitnáTV.sk Roman Vavro, tlačový hovorca Úradu pre reguláciu elektronických komunikácií a poštových služieb (RÚ).

Programy zo štvrtého multiplexu šíri aktuálne 20 DVB-T2 vysielačov. Nejde vôbec o konečný stav, pribúdať majú ďalšie. Už v blízkej dobe to bude napr. Kráľovský Chlmec – TVP Kráľovský Chlmec. Podľa posledných informácií, ktoré máme k dispozícii, sa čaká len na povolenie. Kompletný zoznam DVB-T/T2 a DAB+ vysielačov môžete nájsť v sekcii Vysielače.

Aktuálne je súčasťou štvrtého multiplexu 17 televíznych staníc (Dajto, Discovery, Doma, Eroxxx, Eurosport, Eurosport 2, Film+, JOJ HD, Markíza HD, Minimax, Prima Cool, Prima Plus, RiK, VH1, Viasat Explore, Viasat History, Viasat Nature). Všetky vysielajú v kompresnom formáte MPEG-4 a sú štandardne kódované systémami Irdeto a CryptoGuard. Prístup k ním majú iba predplatitelia platformy Plustelka.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Nechápem prečo to nešlo aj v prípade vysielačov Trenčín – Nad Oborou, Námestovo – Magurka, Rožňava – Dievčia skala, Stropkov – Baňa – spustiť MUX 4 silným výkonom z hlavných anténnych systémov a nie predvádzať tieto zúfalstvá

    1. To nechápe nikto….len silne zakonšpirovaní strategickí plánovači Towercomu…

    1. Na západnom Sk je najlepšie pokrytie dakde aj cezhraničné

  2. Čo tak pridať do zoznamu 1 a 4.mux do oblasti Nová Baňa -Viničný vrch + okolie?Je to bieda s pokrytím a na vašej stránke sa uvádza bez pokrytia resp.slabé.

  3. Čo tak spustiť 1 a 4mux aj z vysielača R.Sobota – Palaska… Kráľova hoľa nezvláda celkové pokrytie tohto územia

    1. mmc by Ti určite povedal, a mal by pravdu, že vysielač KH je jeden veľký průser. Svieti možno až niekam do Rumunska, ale doliny na Slovensku pokryť nedokáže – sú v tieni.

  4. pán miiro 1. a 4. mux. na západnom slovensku všade nejde???

    1. MUX 1 a 4 nie sú na západnom Slovensku na vysielačoch: Borský Mikuláš – Dubník, Štúrovo – Modrý vrch, Uhrovec – Ostrý vrch, Brezová pod Bradlom, Holíč, Bralová skala (MUX 4), Považská Bystrica – Žiar (MUX 4), Trenčín – Nad oborou (MUX 4).

Komentáre už nie sú povolené.