Reklama

Francúzsky Canal+ môže kúpiť vlastníka platforiem Skylink a freeSAT

Luxemburského operátora M7 Gorup môže kúpiť francúzska skupina Canal+. S akvizíciou už súhlasila Európska komisia (EK). Oznámila to spoločnosť Vivendi, ktorá je vlastníkom Canal+.
Pokračovanie nižšie:

Vďaka tejto akvizícii môže skupina Canal+, ktorá má aktuálne už predplatiteľov vo Francúzsku, Švajčiarsku a Poľsku, expandovať do ďalších európskych krajín, vrátane Slovenska a Českej republiky. Po ukončení celej operácie bude mať skupina na celom svete takmer 20 miliónov predplatiteľov, z toho 12 miliónov v Európe.

M7 Group aktuálne prevádzkuje satelitnú platformu Skylink na Slovensku a v Českej republike, CanalDigitaal, TV VLAANDEREN, TéléSat, Online.nl v krajinách Beneluxu, HD Austria v Rakúsku a Diveo v Nemecku. Navyše po nedávnej kúpe UPC DTH stojí už aj za platformami freeSAT, UPC Direct a FocusSat.

Canal+ Gorup investuje každoročne viac ako 3 miliardy eur do výroby obsahu. Prostredníctvom STUDIOCANAL je skupina významným hráčom vo výrobe európskych filmov a seriálov vo Veľkej Británii, Nemecku, Španielsku a v Škandinávii.


Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Paráda,konečne to kúpil niekto,kto má aj reálny záujem aj tvoriť programy…

  2. Tak Canal plus na rozdiel od M7Group investuje každoročne 3 miliardy eur do výroby vlastných programov,a nie sú to len prevzaté šity z USA a Británie,ako to býva zvykom…

  3. Len aby si mal pravdu.Slovensky a Česky trh je špecificky,aký obchodný model zavedú a aká bude cena za to.

  4. Tak áno sme malý trh,máš pravdu,uvidíme čím nás prekvapia,aké budú konečné ceny,ale určite aj tu budú tematické baličky na výber…Napríklad len pre porovnanie v Poľsku základný balík začína na 5 eurách ,10 eur,15 eur atď,napríklad u švrtého programového rastra je ponuka 126 TV kanálov,66 v HDéčku,10 športových ,22 filmových kanálov,vrátane 8 programov Canal plus je v cene 20 eur….

  5. Canal+ kupuje M7 doma vo Francúzsku mu to padá tak to potrebuje zvýšiť kupou konkurencie a čo sa týka toho Polska keď si bude u nás predplácať PAY služby toľko ľudí môžme čakať podobné ceny u Skylinku platí väčšina serpo.

  6. Tak hlavne,že sa už konečne niečo začína hýbať…Kto iný sem chcel ísť,Sky to ťažko,Canal plus to má teraz dobre rozbehnuté…
    Ináč,niektorý snílkovia o bezplatnej televízii,a na Serpo,možno tiež z toho zíde..

  7. Pokiaľ si dobre pamätám,buď to kúpili Holanďania ,alebo Američania…pod Luxemburskou registráciou…

  8. na multichoice sa už nepamätáte keď to prevzal c+ tak to u nás skončilo

  9. Hosi pripravte si rovno 20€ mesačne D . Všetko je to pekné keby za túto sumu dávali aj 4k obsah ale za to čo tu je dovi dopo… radšej oprášiť starý hd satelit a smer rusia

    1. Mám rád takéto veštenie z gule… Canal+ to ešte ani neprevzal, len dostal povolenie, a tuná experti už vedia, že si treba pripraviť rovno 20€ mesačne, že to pôjde do kytek, lebo pred 24 rokmi sa tu niečo škrtlo v úplne inej situácii a v iných súvislostiach, a tak podobne… Čo je to s vami, súdruhovia? Strach zo všetkého nového? Pesimizmus? Nutkavá potreba frfľať za každú cenu? A ak už predsa len chcete hľadať paralely a odhadovať, ako to bude vyzerať po prevzatí Francúzmi, tak najpresnejšie odhady by vychádzali zo situácie v Poľsku, napriek tomu, že je to 2,5x väčší trh oproti ČR a SR dokopy – a u Poliakov to vôbec nevyzerá zle…

    2. Ale v Polsku je Canal+ od roku 1995 takže čakať podobnú ponuku je čistá utopia ale snívať môžte.

    3. pele1: ja nečakám nič a už vôbec nesnívam o zázrakoch. Len mi zdvihlo obočie, že už pri prvých zmienkach o budúcom (!) prevzatí Skylinku sa tu vo veľkom prorokuje, ako to bude a čo bude. Na konkrétne odhady je príliš skoro, len toľko som vlastne chcel povedať.

  10. No veď dobre,ale to bolo pred 24 rokmi a majoritným vlastníkom Kabel Plus bola od roku 1996 nejaká spoločnosť US WEST International (dnes známa ako MediaOne International) – jedna z divízí MediaOne Group….

  11. S takou cenou je to nepredajné uvidíme ako monitorujú trh.

  12. Lidí prosím vás nedělejte si iluze. Vivendi koupila spol. M7 a tím to končí. Skylink zůstane Skylinkem, pouze se změnil majitel. Jestli si naivně myslíte, že v SR a ČR budou kanály pod značkou C+ tak budete hodně zklamání. Takové exkluzivní značky (C+, Sky) si můžou dovolit vysílat pouze tam, kde je velká kupní síla a tam, kde je pravděpodobnost výdělku. Však uvidíte sami.

Komentáre už nie sú povolené.