Reklama

AVIS ukončil šírenie TV Locall v Rimavskej Sobote a Lučenci

Z miestnych DVB-T vysielačov v Rimavskej Sobote a Lučenci nie je možné prijímať regionálnu TV Locall v HD kvalite. Prevádzkovateľ oboch vysielačov, operátor AVIS, prestal šíriť program ešte začiatkom augusta, programová pozícia bola však stále aktívna. K jej odpojeniu došlo v pondelok 2. septembra 2019. Od rovnakého dátumu je zase v Rimavskej Sobote opäť dostupná TV Rimava.
Pokračovanie nižšie:

Televízia LocAll spustila vysielanie v roku 2001. Podstatnú časť vysielania tvoria spravodajské relácie a publicistika z Lučenca, Fiľakova, Rimavskej Soboty, Tornale a blízkych obcí. Po ukončení terestriálnej distribúcie môžu televíziu prijímať diváci iba prostredníctvom vybraných IPTV operátorov a internetu.

Aktuálna ponuka miestnych DVB-T vysielačov v Rimavskej Sobote a Lučenci:

Rimavská Sobota – Kurinec 25. kanál (506 MHz), povolený výkon 0,5 kW
Programy: TV Noe HD, Šlágr TV, TV Hronka HD, TV Rimava, Stredoslovenská TV (MPEG-2/720p)

Lučenec – Horná Slatinka, 26. kanál (514 MHz), povolený výkon 1 kW
Programy: TV Šlágr, TV Noe HD, TV Hronka HD, Régió TV HD, Stredoslovenská TV (MPEG-2/720p)

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. TV Locall pravdepodobne skrachoval,keď už nevysiela mesiac !

  2. V článku sa píše, že vysielajú v IPTV a cez net, takže asi neskrachovali, iba prestali platiť Avisu.

    1. Prečo by to nik nechytil?Ja som z obce Podrečany a signál je dobrý k26 Avis bez kociek,polské sito obratené na Trebelovce. Zostali tam tv Hronka a Stredoslovenská tv ktoré pozerá celá rodina škoda Localu len obrazove bola na tom biedne.

    2. Aj u nas obec Halič za zámkom antena 70 cm iskra zosilovač linkový15 -20 .a 5 v napájanie tv sila okolo40% a kvalita skáče 60-80% a hronka je skoro vždy zapnutá nakoľko tv máme v kuchyni.

  3. Ani ja tiež nemám signál,čo nenapíše niekto,aj z inej strany,napr:Nové Hony,Veľké Dravce,Buzitka,Fiľakovo,Poltár a pod.

    1. žeby Buzitka paradox ? Voliť chodia všetci a signál nemá nikto ? ? ?

    2. Však aj ja som z tej oblasti a kým vysielač bol umiestnený na Rúbanisku som chytil aspoň sekanie programov a teraz keď bližšie na Slatinke,nechytím nič.

    3. A anténa je vonkajšia nasmerovaná na stožiar a má vertikálnu polarizáciu?

    4. Úprimne, teraz tento týždeň som skúšal a už chytám aj signál neviem či z Hnúšti,alebo z Revúcej a popritom nemám ani na tie vysielače anténu obrátenú,lebo z Hnušte je to cca 29 km a z Revúcej asi 64 km,ako zmenili teraz kanáli 2 mux. 21. kanál úplne bez sekania a verejnoprávny mux. 42. kanál seká akurát ráno a večer a potom ide pohoda,však sa to zlepší keď budúci týždeň na tú istú frekvenciu dajú Kráľovú Hoľu a potom Rimavskú Sobotu ,tak naozaj neviem v čom to je a regionálny vysielač nechytím vôbec z Rimavskej Soboty som vzdialený asi 16 km a z Lučenca asi 16 km,ako aj z Lučenca a aj keď natočím anténu nemám šancu.

    5. @MvTer kde sa nachádza konkrétne miesto s anténou? Ak pôjdem niekedy okolo by som skúsil príjem. Podľa toho čo píšete predpokladám že Rimavskú nechytíte, pretože tam je len jedna anténa otočená na Rimavskú a pravdepodobne ste mimo sektor, ale ten Lučenec by mohol ísť, pretože tam je všesmerová anténa, ale dosť závisí od terénu či máte priamu viditeľnosť a či nie ste za kopcom..

  4. Tv LocAll vysiela naďalej a už 25 rokov / Mágio, Antik, SKTR Fiľakovo, SKTR Lučenec, SKTR Rimavská Sobota , IPTV Detva, IPTV Regiotel atď. /
    Zatiaľ cez DVB -T nešíreme signal Tv LocAll.
    Ale sa plánuje cez DVB – T od roku 2020 .

    1. Tv LocAll vysiela naďalej od 10.9.2019 cez Avis RS aj LC.

Komentáre už nie sú povolené.