Reklama

ATV ukončila nekódované vysielanie v rakúskom DVB-T2

Ponuka voľne šírených programov v rakúskom terestriálnom vysielaní sa od septembra mierne upravila. V celoplošnom DVB-T2 multiplexe F ukončil šírenie komerčný kanál ATV v štandardnom rozlíšení (SD/MPEG-4). Na jeho programovej pozícii sa objavil v rovnaký deň nový spravodajský kanál Puls 24. Vysielanie je šírené aktuálne voľne.
Pokračovanie nižšie:

HD verzia programu ATV je aj naďalej dostupná z DVB-T2 multiplexu B, jej šírenie je však kódované systémom Irdeto. Pre príjem sa preto vyžaduje dekódovacie zariadenie Simpli TV.

Aktuálne je možné u našich susedov prijímať z celoplošných multiplexov voľne okrem Puls 24 ešte aj verejnoprávne programy ORF 1, ORF2, komerčný program ATV2 a rozhlasové stanice Hitradio Ö3, radio FM4, Radio Österreich 1 a Radio Maria. Okrem toho je k dispozícii aj niekoľko regionálnych staníc v multiplexe C. Kompletnú ponuku aj so zoznamom vysielačov môžete nájsť v sekcii Vysielače.

Nie všetky kódované programy sú platené. V režime FTV šíri Simpli TV programy ORF 1 HD, ORF 2 HD, ATV HD, PULS 4, ServusTV HD, ORF III HD, ORF SPORT+ HD, ORF 2 HD, oe24.TV, Schau TV HD, 3sat HD, W24, Okto a Hope Channel. Znamená to, že pre príjem týchto programov stačí mať iba dekódovacie zariadenie Simpli TV.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Akosa dostane k dekodovaciemu zariadenie Simpli tv

  2. To by musel byť rakúsky občan. Takže skôr na nejakom onlajno bazári…

    1. Nemusi byt obcan AT. V elktropredajniach kde to predavaju si kupi a aj zaregistruje. Ak sa nemylim tak sa tam vobec nezadavala krajina.
      PS: ja ju mam od uplneho zaciatku ako to spustili.

    2. A to sa ani netreba pri registrácii preukázať dokladom totožnosti a uviesť adresu? Ak áno, tak na overovanie predajcovia kašlú, alebo ako to je?

  3. dekodovaciu kartu simpli tv kúpiš i pri pokladni hocikde v poravinach za 10e.

    1. nepouzivaju nahodou bez kartovy system??? alebo parovania s boxami ??

    2. … ano je to bezkartovy system. Kupujes CI+ modul. http://www.televizniweb.cz/wp-content/uploads/2017/10/17.jpg

  4. Dali tam ten onicom puls24 uz aj rakúsko nemá rozum atv bol dobrí a cez satelit je kódované len toje smiesné co ide cez satelit na dvbt2 majú kódované

  5. neviem meno ale myslim že minuly rok jeden pan prezentoval na stranke dvb t že sa dá v rakusku kúpiť hocikde v obchode dekodovacia karta simpli tv a nemusíš mať ani rakúske občianstvo.

Komentáre už nie sú povolené.