Reklama

Tento týždeň sa prelaďujú vysielače Brezno – Skalka a Prešov – Šibená hora

Podľa už zverejneného harmonogramu má tento týždeň prelaďovať operátor Towercom vysielače Brezno – Skalka a Prešov – Šibená hora. Konkrétne sa prelaďuje už dnes 20. augusta druhý multiplex na Skalke a potom vo štvrtok 22. augusta prvý a druhý celoplošný multiplex na Šibenej hore. Okrem toho prechádza prvý multiplex zo staršej normy DVB-T na novšiu DVB-T2. Ak sa teda stane, že programy z prvého multiplexu po preladení zariadenie nenaladí, je potrebné si overiť, či podporuje štandard DVB-T2.
Pokračovanie nižšie:

V prípade druhého multiplexu dochádza na vysielači Brezno – Skalka k zmene z pôvodného 51. na nový 37. kanál (602 MHz). Tretí multiplex zostáva bez zmeny na 33. kanáli (570 MHz). Prvý a štvrtý multiplex z tohto vysielača nie sú šírené.

Na Šibenej hore bude preladený vo štvrtok prvý multiplex z 50. na 23. kanál (490 MHz) a druhý multiplex z 59. na 37. kanál (602 MHz). Tretí multiplex sa nemení a k preladeniu štvrtého multiplexu došlo už koncom júla.

Upozorňujeme, že v deň prelaďovania budú dočasne všetky vysielače vypnuté. K ich opätovnému zapnutiu dôjde najneskôr o 20:00.

Vysielač Zmena kanálov
Brezno – SkalkaMUX2 z 51. na 37. kanál
MUX3 bez zmeny (33)
MUX1 a MUX4 nie sú dostupné
Prešov – Šibená horaMUX1 z 50. na 23. kanál
MUX2 z 59. na 37. kanál
MUX3 bez zmeny (25)
MUX4 bez zmeny (22)

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Brezno – Skalka … MUX1 a MUX4 nie sú dostupné. Kedy konečne bude dostupný MUX1 a MUX2 pre okresné mesto Brezno a hlavne okolité obce???

    1. Tak veru, o 19:20. Neviem, na kieho frasa to muselo byť vypnuté 11 hodín 20 minút, aj dilino z osobitnej školy by to spravil skôr, vrátane preštudovania manuálu. A Towercom sa ani omylom nenamáha odškodniť aspoň platiacich zákazníkov Plustelky, napríklad sprístupnením niektorej doplnkovej služby na chvíľu zadarmo (otta, Plustelka Viac, Plustelka „Premium“…) či zaradením Primy Zoom a Max do 1. MUX-u. Namiesto toho sme dostali Lux v HD, no paráda! 😀

  2. No mne v Prešove preplo na kanál 27 a tam ide tak akurát …

  3. Zdravim,
    37.kanál zo Šibenej hory nenaladím. Žiadny signál,má niekto taký problém?

    1. K37 aj všetky ostatné MUX-y (spolu 6) idú zo Šibenej hory v Prešove bez problémov.

    2. Ak Ti zvyšné MUX-y idú, skontroluj si parametre kanála 37 v prijímači – konšteláciu (64QAM), mód (8k), FEC (2/3), šírka pásma (8 MHz), ochranný interval (1/4).

    3. Ja to ladím cez telku,mám tam iba ch37-602MHz. Kanál 25 a 27 OK. Pred preladením boli OK aj 50,57,59. Nechám to už tak. Ďakujem

    4. Dušan…

      A to prijímaš K37 cez individuálnu anténu alebo cez spoločnú anténu? Lebo ak cez spoločnú, tak na 37 kanál nie je urobený asi priepust, je bloknutý, kvôli nežiadúcim signálom a parazitom. Musíte volať antenárov, aby to prišli odblokovať.

    5. Vlastná anténa. A na vysielač mám voľný výhľad,nič nebráni v príjme.

    6. Skús vymazať všetky uložené kanály a daj ladenie odznova. Mohlo ti tam zostať uloženie pôvodného MUX 4 K37 a preto to blokuje. Prípadne daj továrenské nastavenie a potom daj automatické ladenie. Alebo ešte namiesto automatického ladenie skús individuálne/manuálne ladenie navoľ K37 a stlač OK, prípadne podľa návodu.

    7. V STA-čkach v Prešove a okolí bude ťažko bloknutý k37, keďže tam ešte celkom nedávno vysielal MUX4 so stanicami Plustelky. Skôr bude asi problém (bug) v TV, asi tam naozaj zostali natvrdo zapísané parametre MUX4 a treba to ‚zresetovať‘, ako píše m m.

    8. To vyzerá na zblbnuté zariadenie. Odporúčam tiež spraviť výrobné nastavenia.

  4. Takže Towercom to ďalej fláka. V piatok v noci vypadli Viasaty, Discovery a Film+, aj programy z kapacity Towercomu na Astre 3B (23,5E). Na cezantenu.sk o tom nie je žiadna zmienka. Nepamätám sa, žeby za analógu bolo také množstvo výpadkov, odstávok a problémov, a to aj keď odrátam odstávky kvôli prelaďovaniu a poruchy spôsobené búrkami. Takisto sa nepamätám, žeby niekedy vypadli kvôli poruche nejaké programy na Astre 19,2E, napríklad skupiny Pro7/Sat1, RTL alebo ZDF/ARD. Záver je taký, že Towercom je banda babrákov a to by mali mať na pamäti najmä záujemcovia o Plustelku. Ja s nimi končím.

Komentáre už nie sú povolené.