Reklama

RTVS neodvysiela na Dvojke zápas PAOK Solún – Slovan Bratislava

RTVS toto leto odvysielala všetky doterajšie zápasy slovenských futbalových tímov v zápasoch predkôl európskych súťaží. Posledný duel pred začiatkom skupinovej fázy medzi PAOK Solún a Slovanom Bratislava, ktorý bude vo štvrtok, však diváci neuvidia. Dôvodom je neochota Grékov poskytnúť práva na vysielanie tohto zápasu. Futbaloví priaznivci si však zápas budú môcť vypočuť v priamom prenose na Rádiu Regina so začiatkom o 19:00.
Pokračovanie nižšie:

Situácia, ktorá nastala, je prekvapujúca a v optike pomerov slovenského TV trhu až absurdná. Musíme ju však vnímať ako fakt, ktorý v budúcnosti nebude ojedinelý. Pomôcť sa snažilo aj vedenie ŠK Slovan, ale kúpiť sa dá len to, čo je na predaj. Práva na vysielanie zápasu PAOK – Slovan, žiaľ, na predaj nie sú pre žiadny, nielen slovenský trh. RTVS poskytla v tejto sezóne z predkôl Ligy majstrov a Európskej ligy prvotriedny servis, keď prvý raz v histórii odvysielala všetky zápasy, ktoré bolo možné odvysielať. Už teraz môžeme sľúbiť, že v prípade postupu slovenského majstra do hlavnej súťaže sa jeho zápasy na obrazovkách RTVS opäť objavia. V odvete v Grécku zverencom Jána Kozáka ml. držíme palce, aby mohli počas európskej jesene poblázniť fanúšikov tak, ako sa to vlani podarilo pri prenosoch RTVS Spartaku Trnavu,“ reagoval riaditeľ Sekcie športu RTVS Matej Hajko.

RTVS však do dejiska zápasu posiela reportéra Tomáša Kotlárika. Futbaloví fanúšikovia si tak budú môcť pozrieť reakcie a vyjadrenia Slovanistov hneď po skončení zápasu na Facebooku Šport v RTVS a v športovom spravodajstve.

RTVS na situáciu zareagovala aj tým, že rozhlasový prenos natiahla z pôvodne plánovaného druhého polčasu na celý zápas. Odvysiela ho Rádio Regina s začiatkom o 19:00, poslucháčom ho priblížia reportéri Adam Bohuš a Martin Kaigl.

V prvom zápase play off Európskej ligy UEFA 2019/2020 ŠK Slovan Bratislava porazil PAOK Solún 1:0. V prípade priaznivého výsledku v odvetnom zápase Slovanisti postúpia do skupinovej fázy Európskej ligy, ktorej výhradným vysielateľom pre územie je Slovenska je RTVS.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Na stránkach viacerých medzinárodných poskytovateľov stávkovania sa dá po vložení aspoň 10€ pozerať veľa zápasov

Komentáre už nie sú povolené.