Reklama

Dnes sa prelaďuje vysielač Košice – Heringeš

V utorok 27. augusta je naplánované prelaďovanie vysielača Košice – Heringeš. Konkrétne prelaďuje Towercom vo východoslovenskej metropole prvý, druhý a štvrtý celoplošný multiplex. Tretí multiplex, ktorý je nazývaný aj verejnoprávny, zostáva vysielať na pôvodnom kanáli.
Pokračovanie nižšie:

Prvý multiplex sa preladí zo súčasného 50. na nový 23. kanál (490 MHz), druhý multiplex z 59. na 37. kanál (602 MHz) a štvrtý multiplex z 21. na 22. kanál (482 MHz) Tretí multiplex bude ponechaný na 25. kanáli (506 MHz).

Okrem zmeny vysielacieho kanálu bude tiež preklopený prvý multiplex zo staršej normy DVB-T na novšiu DVB-T2. Vďaka tomu získajú diváci navyše k doterajším programom rozhlasové stanice RTVS a TV Lux bude už v HD kvalite (HD/MPEG.-4). Ak sa teda stane, že programy z prvého multiplexu po preladení zariadenie nenaladí, je potrebné si overiť, či podporuje štandard DVB-T2.

Upozorňujeme, že počas prelaďovania budú dočasne všetky vysielače vypnuté. K ich opätovnému zapnutiu dôjde najneskôr o 20:00. Prelaďovať preto odporúčame až po tejto hodine.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Dať TV Lux do DVB-T2 , staší ľudia, diváci TV Lux zaplačú, je im treba nové STB , dokonca aj niektoré Smart TV Samsungy nemajú DVB-T2, čo je prekvapujúce.

    1. By som to tak nebral. Treba pochváliť TV LUX za to, že to konečne spustili, dúfam, že po tomto prestanú ostatní väčšinoví vysielatelia váhať a pridajú sa, technika napreduje.

    2. Ano, ale taky AB CryptoBox 702T mini HD stoji 20 eur a to nie je vela. Ak nemaju telky T2 ide o starsie tv. Minimalne 5 rokov uz su telky s T2.

    3. Maximálne 4 roky, až u modelov 2015 sa objavili DVB-T2 tunery, ak sa dobre pamätám. Ale do mainstreamu sa telky s DVB-T2 dostali až v posledných dvoch rokoch. Akurát STB s podporou DVB-T2 sú tu dlhšie ako 5 rokov.

    4. To, že spustili TV LUX v HD bude mať akurát taký dôsledok, že sledovanosť padla k nule. Diváci nemajú nové prijímače a myslíte si, že hlavná cieľovka – dôchodcovia majú na kúpu nových prijímačov? Asi ťažko.

  2. Bude to ozaj rana pre množstvo starých ľudí. Treba im zájsť kúpiť a naladiť čo väčšina nezvládne.

  3. Pred vianocami vypredavali markety LCD telky bez DVB-T2 a neupozornili na to zákazníkov.
    Sestra má 3 roky Samsung SMART a zajtra jej idem nainštalovať nový STB , stal 29,90 Euro.

    1. No a teraz zase vypredajú aj s DVB-T2 ale bez HEVC !

Komentáre už nie sú povolené.