Reklama

Skylink Live TV blokuje pretáčanie vpred na kanáloch TV Markíza a Nova

V posledných dňoch si mohli užívatelia mobilnej služby Skylink Live TV, ktorú prevádzkuje luxemburská M7 Gorup, všimnúť, že nie je možné pretáčať vybrané programy v archíve vpred. Na obrazovke sa objaví hláška: „Posun dopredu nie je povolený„. Podľa našich zistení nejde však o chybu, s takouto požiadavkou prišli priamo vysielatelia. Obmedzenie sa týka vysielateľov TV Markíza a TV Nova. V slovenskej verzii služby ide konkrétne o programy TV Markíza HD, Doma HD, Dajto HD, Nova International, Nova Sport 1 HD a Nova Sport 2 HD. V českej sú to okrem Nova Sportov aj programy Markíza International, Nova HD, Nova 2, Nova Action HD a Nova Cinema HD.
Pokračovanie nižšie:

Pretáčanie dopredu sme zablokovali na základe požiadavky Novy a Markízy. Predpokladám, že rovnaké pravidlá sa budú uplatňovať aj pri ostatných operátorov. V opačnom prípade budeme nútení sa diskriminácii brániť,“ uviedol pre portál SatelitnáTV.sk Jaromír Glisník, člen predstavenstva spoločnosti M7 Group, ktorá satelitnú platformu Skylink prevádzkuje.

Skylink je tak prvým operátorom, ktorý blokuje pretáčanie vpred v archíve. Postupne by pritom toto obmedzenie mali aplikovať aj ďalší operátori.

Pri vzrastajúcej popularite služieb spätného zhliadnutia začína vadiť vysielateľom pretáčanie reklám v samotných archívoch, pretože ich finančne poškodzuje. Práve z reklám majú totiž najväčšie príjmy. Z toho dôvodu zástupcovia TV Markíza a TV Nova požadujú od operátorov, aby pretáčanie v archívoch nebolo možné.

Aj keď sa televíziám podarí nakoniec obmedziť pretáčanie reklám v archívoch u všetkých operátorov, ešte stále budú môcť diváci využívať funkcie PVR či TimeShift, ktoré väčšina dostupných set-top-boxov podporuje automaticky, po pripojení pamäťového média. V tomto prípade ich už televízie nebudú obmedzovať, nakoľko nahrávka bude na ich pamäťovom médiu a reklamy si aj tak budú môcť ďalej pretočiť. Ďalšou možnosťou je, že diváci zostanú z obmedzenia v archívoch natoľko znechutení, že tieto služby prestanú úplne využívať a rovno si programy či filmy pozrú, respektíve stiahnu, z internetu. Otázkou tiež zostáva, ako sa k tomuto postavia operátori, ktorí si za archív pýtajú poplatky navyše.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Blokovanie pretáčania vyžaduje Markíza-CME.Blokovanie je len v aktuálny deň vysielania-staršie dni už pretočíte.Ak ostatní operátori (konkurencia) nepristúpia k blokovaniu pretáčania-Skylink opäť povolí pretáčanie.

    1. Na to si ako prisiel? Lebo ja skusam spustit program z 3.7 a pretacanie nefunguje.

    2. Správne-k blokovaniu iba na1 deň sa má pristúpiť až neskôr.

  2. No dobre, nech maju reklamy, ale preco potom musime este aj za Markizu platit? Ak je to plateny kanal, reklam by malo byt logicky menej a program lepsi. Lenze oni hrabu vsade kde sa da a vydielaju same reprizy. Hlavne, ze sledovanost ide hore. To nedava zmysel.

    1. Môžu si to dovoliť, lebo je tu dosť imbecilov, ktorí sledujú odpad, nechajú sa zdierať a ešte im potom prídu zatlieskať na DOD. Ale Slizlink je na hlavu, že im pristúpil na túto nehoráznosť. Ak by odmietol, čo by sa stalo – Mrdkíza a Noha by im zrušili súhlas na šírenie svojich kanálov (doslova kanálov), zriekli by sa miliónov od Slizlinku a pár stotisíc divákov? Táto banda v skutočnosti ťahá za kratší koniec, tak prečo sa ňou všetci nechajú opakovane vydierať a tancujú ako cvičené opice?

    2. Mne to skor pride ako keby sa Skylink dohodol s Markizou. Realne to otestuju a Skylink poskytne statistiky Markize. Nieco podobne tu uz bolo ked si museli ludia nahlasovat, ze chcu pozerat Markizu na Skylinku a potom ju spoplatnili a vyradili z DVBT. Nahoda to nebude, ze je prvy Skylink.

    3. Na tom asi niečo bude. Ale ak Slizlink takto spolupracuje s Mrdkízou, čo z toho má?

  3. Ja s tým nemám žiaden problém, nepozerám ich, ani my nechýbajú. Je mnoho hodnotnejších a lacnejších staníc. 😉

  4. Na slovo „op*čky“ je tu asi filter, ako pozerám… 😀

  5. Čo zase blbnú, veď sú napredaj? Pred predajom by sa podmienky nemali meniť.
    https://www.satelitnatv.sk/2017/09/tv-markiza-a-tv-nova-su-na-predaj/

    1. Možno práve preto, že sú na predaj. Chcú od kupujúceho vytrieskať čo najvyššiu cenu.

Komentáre už nie sú povolené.