Reklama

Plustelka pripojila opäť k programom Cryptoguard a začala ponúkať nové 4K boxy

Koncom minulého týždňa došlo opäť k pripojeniu nového kódovacieho systému Cryptoguard ku všetkým kódovaným programom z platformy Plustelka. Aktuálne sú tak k týmto programom z terestriálneho vysielania pripojené tri kódovacie systémy, dva Irdeto (jeden pre CAM moduly a druhý pre STB) a už spomínaný Cryptoguard.
Pokračovanie nižšie:

Nový kódovací systém budú využívať multimediálne boxy Plustelka s názvom Amiko A5, ktoré sa v týchto dňoch dostávajú do predaja. Podľa zistení portálu SatelitnáTV.sk pôjde o hybridné DVB-T2/C boxy s podporou nového kodeku H.265 a vysielania v 4K kvalite. Samozrejmosťou bude aj kompatibilita so službou otta a množstvom ďalších multimediálnych a internetových aplikácií. Box pracuje totiž pod systémom Android 7.1. Výber aplikácií je však obmedzený a užívateľ si tam môže nahrať iba aplikácie, ktoré povolí samotný operátor. Fungovať by však mali také aplikácie ako napr. DLNA, Počasie, YouTube, Vimeo, webový prehliadač či Netflix a mnoho ďalších. Veľmi zaujímavou funkciou bude aj stream živého vysielania na mobilné zariadenia.

Doporučená maloobchodná cena Amiko A5 bude približne 95 eur s DPH. V cene je už započítaná dekódovacia karta Plustelka Cryptoguard a 3-mesačné predplatné služby Plustelka Štandard.

Okrem nových boxov sa navyše v blízkej dobe dostanú do predaja aj nové CAM moduly s podporou systému Cryptoguard.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Nejak nerozumiem tej blokacii. Ak si niekto kupi box za plnu sumu, preco blokuju pristup k aplikaciam?

    1. Blokácia bude hlavne na konkurenčné IPTV: SledovanieTV,Lepší.TV,MagioGO…..

    2. To je potom lepšie priplatiť si a kúpiť neblokovaný Amiko A5 Combo, už aj so sat. tunerom, okrem DVB-T2/C. S kartou je to iba nejakých 20€ navyše a dajú sa v tom použiť aj doterajšie Irdeto Plustelka karty. Tiež sa dá zvoliť operačný systém – Android 7.1 alebo E2. A hlavne tam nie sú operátorom blokované žiadne appky. Ale 3x by som si rozmyslel, či by som išiel práve do Amika A5 – čítal som kopec recenzií, kde sú samé sťažnosti na nevyladený software s kopou chýb, ktoré môžu priviesť diváka na pokraj nervového zrútenia. A ani jeho chipset Amlogic S905D vraj nie je bohviečo. Osobne to potvrdiť neviem, ale bol by som pri kúpe opatrný. Radšej by som kúpil staršie (a lacnejšie) Amiko A4 Combo a ešte radšej nejaký combo box s chipsetom HiSilicon 3798MV200, ktorý poskytuje výborný obraz a má podporu Enigmy 2 aj Handroidu 7.1, 4K, HEVC, HDR, atď. Z boxov s týmto chipom a E2 sa mi najviac pozdávajú Octagon SF8008 Combo a Gigablue UHD Trio 4K. A ani nie sú výrazne drahšie – cca. 110-120€. Android boxy bohužiaľ buď nemajú vstavaný DVB-T2 tuner (Formuler S-Turbo, Openbox AS4K CI … – DVB-T2 tuner sa dá síce pripojiť cez USB, ale to nie je ono, na druhej strane majú CI slot), alebo sú drahšie či ťažšie dostupné (Dinobot 4K+ UHD Hybrid, Maxytec Multibox 4K UHD … – pre posledný menovaný sa Android navyše ešte len pripravuje).

  2. Na ALMA IHD PLUSTELKA se mi aktivovala služba přes zelené tlačítko TV PORTAL,nabídka filmů a pořadů je ovšem jen pro platící zákazníky na Slovensku a v ČR ji zřejmě nelze použít.Dokonce nejde spustit ani zpravodajství RTVS a JOJ.Hbb TV od Plustelky je na Almě funkční pouze pro platící zákazníky,ve volném českém vysílání funguje,ale musel jsem jej v menu přenastavit.

Komentáre už nie sú povolené.