Reklama

Dnes sa prelaďuje 4. multiplex z vysielača Prešov – Šibená hora

Diváci, ktorí prijímajú programy terestriálnej platformy Plustelka z vysielača Prešov – Šibená hora, si dnes musia preladiť svoje prijímacie zariadenia. Podľa zverejneného harmonogramu sa dnes prelaďuje 4. multiplex z 37. na 22. kanál. Ďalšie multiplexy sa zatiaľ neprelaďujú. Ich prelaďovanie je totiž naplánované na august.
Pokračovanie nižšie:

Všetkým divákom, ktorí prijímajú programy z dotknutého vysielača, odporúčame spustiť, na prijímacom zariadení, manuálne ladenie frekvencie 482 MHz (22. kanál), aby sa programy načítali z novej frekvencie. Ladiť však odporúčame v poobedných až večerných hodinách. V priebehu dňa môže byť totiž vysielač vypnutý z dôvodu prelaďovania.

Harmonogram prelaďovania Prešov – Šibená hora

VysielačDátumZmena kanálov
Prešov (Šibená hora) MUX423.7.2019 z 37 na 22
Prešov (Šibená hora) MUX122.8.2019z 50 na 23
Prešov (Šibená hora) MUX222.8.2019z 59 na 37
Prešov (Šibená hora) MUX322.8.2019Bez zmeny (25)

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Naslovensku máte tu velmi slabé visielace madarské ide aj trnave

    1. Maďarské vysielače idú aj v Trnave, lebo to umožňuje prevažne rovinatý terén. V kopcoch je to so šírením signálu oveľa horšie.

  2. Ano a rušia cz programi,na 26 kanali a teras nitra na 28 kanali čiže teras musime čakat lež začnu češi vysielat na finalnych kanaloch,a madari tieš,lebo to nejde,všetko je na nule…..

    1. Skús, či nezachytíš signál z vysielačov Jihlava – Javořice a Praděd.

  3. Takže, Prešov – Šibená hora mal dnes v noci výpadok. Volám do Towercomu, chmuľo pri telefóne sa správal drzo a arogantne, tvrdiac, že ide o plánovanú odstávku. Po argumente, že nikde na webe Towercomu ani Plustelky to nie je uvedené a navyše mali odstávku pred týždňom, keď prelaďovali 4. multiplex na k22, tak prečo ju nevyužili, trochu zmiernil tón. Že vraj to zabudli uverejniť, on za to nemôže, on muzikant, vlastne technik. Ale tá „plánovaná“ odstávka vyzerala dosť zvláštne – MUX-y 3 a 4 bez signálu, MUX-y 1 a 2 mali nosnú, no bez modulácie. Na programoch v MUX2 sa navyše ozývali nejaké pazvuky. Ešte skoro ráno to bolo bez zmeny, až okolo siedmej to začalo fungovať (všetky predošlé odstávky trvali oficiálne do šiestej, ale väčšinou to zapli ešte o hodinu-dve skôr). Takže silno pochybujem, že išlo o odstávku, skôr asi o poruchu, ktorá sa zrejme dala odstrániť reštartom techniky – keby lemry v Towercome mali štipku záujmu o svoju robotu a vedeli, čo sa deje. Alebo si to aspoň dodatočne po upozornení ráčili overiť. Vidím to tak, že som rodičom predplatil Plustelku naposledy a bude potrebný prechod k inému poskytovateľovi služieb. Vzhľadom k tomu, aké hlúposti a kiksy robí Towercom v poslednom čase, som nad ním definitívne zlomil palicu. Nebude zo psa slanina, ani z protekčných ofukovaných zbohatlíckych deciek schopný management…

    1. 30. 7. po polnoci som pozeral na ich stránku aj na stránku cez antenu a plustelka žiadna odstávka Prešov TVP tam nebola ani na jednej z troch stránok, na web informáciu o odstávke nahodili až dopoludnia niekoľko hodín po odstávke a už sa to stalo viackrát aj iné odstávky nahadzovali niekoľko hodín po skončení odstávok. Mne by to len raz urobili – prvykrát a poslednykrát a všetko by som povyhadzoval.

Komentáre už nie sú povolené.