Reklama

Skylink odpája od programov maďarské audio

Zákazníci satelitnej platformy Skylink si mohli v posledných dňoch všimnúť, že vybrané programy z ponuky nemajú už aktívnu maďarskú audio stopu. Podľa zistení portálu SatelitnáTV.sk nejde však o žiadnu chybu či technický problém.
Pokračovanie nižšie:

Maďarskú audio stopu pripojil prevádzkovateľ platformy Skylink k vybraným programom, na družici Astra 3B (23,5°E), ešte v čase kedy mal v ponuke aj maďarský balíček. Ten však už niekoľko rokov neponúka z dôvodu nízkeho záujmu. „Naša ponuka nemala úspech, maďarský balíček sme z ponuky dávno stiahli. Maďarské audio zostalo „zabudnuté“. Teraz to naprávame,“ komentoval odpájanie maďarského audia Jaromír Glisník, člen predstavenstva spoločnosti M7 Group, ktorá satelitnú platformu Skylink prevádzkuje. „Maďarsky hovoriaci Slováci evidentne využívajú služby iných operátorov, napríklad freeSATu,“ dodal.

Podľa našich zistení nemajú už k dnešnému dňu pripojenú maďarskú audio stopu takmer žiadne programy z ponuky Skylinku. Operátor odpojil v posledných dňoch maďarské audio u staníc Spektrum HD, Eurosport 2 HD, Viasat History, Viasat Explore, Viasat Nature, Disney CZ, Eurosport 1 HD, JimJam CZ a FilmBox Extra HD. Aktívne je už len u NGC (SD) a Auto Motor Sport HD. V prípade posledne menovaného programu však predpokladáme, že k odpojeniu nedôjde, vzhľadom k tomu, že tento program nešíri operátor na vlastnej kapacite.

Aktuálnu ponuku nielen platformy Skylink môžete nájsť v sekcii Frekvencie. Po kliknutí na každý program tiež veľmi jednoducho zistíte, aké audio stopy sú pripojené.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. To znamená že budú mať ešte menej maďarsky hovoriacich zákazníkov, keď vôbec mali nejakých veď ani maďarsky balík nemajú myslím

    1. A mohol by ste nám ozrejmiť čo všetko smerujú naThor?

    2. Čo keď smerujú na Astry???
      „An account of the rise of Canal+ and CanalSatellite, and the establishment of the Canal+ Group as a major satellite broadcaster in Europe is given in the book, High Above, which tells the story of the foundation and development of the leading European satellite operator, Astra. „

  2. No predsa celú českú aj slovenskú platformu Skylinku tam smerujú,presťahujú,na čo živiť dve platformy na dvoch družiciach…a dajú jej aj nové meno…..Preto lebo M7 group odkúpil Freesat,čo je bývalé UPC Direct, no a nich teraz odkúpil francúzsky Canal plus…Na Thore sa slovenský a český Skylink prepojí z Maďarským a Rumunským Freesatom,a Focus sat….

    1. Ale skylink má ešte zverejnopravnou českov tv zmluvu na šírenie programov z astry a zatiaľ kým je zmluva sa asi nebude nič presúvať.

  3. Veď určite nie hneď,až v období pár mesiacov..Určite to nepresunú zo dna na deň…Ryhlý prechod by ich stál veľa peňazí než úspor…Budú ešte chvíľu vyčkávať kým vypršia zmluvy a čakať s akou stratégiou príde nový vlastník Canal plus…Akurát v Maďarsku musia čím skôr premenovať novú platformu ktorú si kúpili,čiže FreSAT tv už sa to nebude volať,ale dajú tomu iné meno no.V našom štáte aj v Čechách názov FreeSAT môžu ešte ponechať,zatiaľ teda…

  4. Na južnom Slovensku majú antény chytajú voľné maďarske dvb t a vždy neake ochutnávky a zadarmo a signál zasahuje dosť ďaleko do vnútra slovenska

Komentáre už nie sú povolené.