Reklama

Plustelka ukončila testy nového kódovacieho systému

Po približne dvoch mesiacoch ukončil prevádzkovateľ terestriálnej platforma Plustelka, operátor Towercom, testovanie nového kódovacieho systému Cryptoguard AB (CAID: 4AEA). Aktuálne sú tak ku všetkým kódovaným programom z Plustelky (v MUX 1, MUX 4 a MUX Plustelka Viac) pripojené opäť už iba dva kódovacie systémy Irdeto. Jeden využívajú samostatné dekódovacie karty a druhý bezkartové CAM moduly a set-top-boxy.
Pokračovanie nižšie:

Z akého dôvodu bol pripojený nový kódovací systém Cryptoguard AB nie je oficiálne doteraz známe. Towercom sa pre náš portál SatelitnáTV.sk k tejto téme vôbec nevyjadril.

Podľa neoficiálnych informácií testoval operátor nové zariadenia, ktoré podporujú práve tento systém.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. vôbec nevyjadril…. Odňať všetky štátne celoplošné prídely…

  2. Ten jejich 4 mux hotová katastrofa aj zobor 31 kanál ako zoslabol hlavne že pár mesiacov my išiel cez 90% teraz horko ťažko 50% aj som im písal a že mám zlú anténu s nimi sa fakt nedá

  3. Už zverejnil MONOPOL využívajúci štátne frekvencie, či sa bude preklápať do H.265 alebo H.264, či treba poslať kolkovanú žiadosť ? !

  4. Mne tiež zoslabol signál asi o 20% na Liptove ked zmenili DVB-T na DVB-T2.

  5. No to je jasné, že sa zhoršil príjem po prechode na DVB-T2 – v skutočnosti nezoslabol signál, ale modulácia 256QAM použitá v našom DVB-T2 (MUX4) si vyžaduje lepší odstup signál-šum (SNR) pre stabilný príjem. Pri rovnakom výkone (ERP) vysielača sa po preklopení multiplexu z DVB-T do DVB-T2 na okrajoch pokrytia zhorší kvalita (chybovosť) signálu, resp. reálne pokrytie sa zmenší.

    1. no napríklad množstvu divákov v Banánovej republike to prestalo ísť a Towertroll s RUrom absolútne nič neurobili…

Komentáre už nie sú povolené.