Reklama

DVB-T: TV LocAll už v HD kvalite

Z miestnych DVB-T vysielačov v Rimavskej Sobote a Lučenci je šírená televízia Locall v lepšej obrazovej kvalite. Podľa našich zistení začal šíriť operátor AVIS tento slovenský regionálny program z oboch vysielačov od dnes v HD kvalite s rozlíšením 1920 x 1080i.
Pokračovanie nižšie:

Po sprístupnení HD verzie šíri tak aktuálne miestny DVB-T vysielač v Rimavskej Sobote šesť televíznych programov, z toho už štyri v HD kvalite. V prípade vysielača v Lučenci je to aktuálne päť HD programov. Z ponuky vypadol hudobný kanál Šlágr. Ide však len o dočasný stav, v blízkej dobe by sa tak mal český program do ponuky miestneho multiplexu opäť vrátiť.

Televízia LocAll spustila vysielanie v roku 2001. Podstatnú časť vysielania tvoria spravodajské relácie a publicistika z Lučenca, Fiľakova, Rimavskej Soboty, Tornale a blízkych obcí.

Aktuálna ponuka miestnych DVB-T vysielačov:

Rimavská Sobota – Kurinec 25. kanál (506 MHz), povolený výkon 0,5 kW
Programy: TV Noe HD, Šlágr TV, TV Hronka HD, TV Rimava, Locall TV HD, Stredoslovenská TV (MPEG-2/720p)

Lučenec – Horná Slatinka, 26. kanál (514 MHz), povolený výkon 1 kW
Programy: Šlágr TV (dočasne vypnutý), TV Noe HD, TV Hronka HD, TV Locall HD, Régió TV HD, Stredoslovenská TV (MPEG-2/720p)

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. V Lučenci vysiela 5 programov v HD,TV Hronka HD,Stredoslovenská TV HD 720p,Noe HD,Locall HD,Regió HD !!!

  2. Len škoda že veľa nahrávok je v sd rozlíšení.Hronka a SST je obraz inde.

  3. pan černy chvalite sa že lokalne televizie vysielaju v DVB-T rozlišenie v HD a kedy budu v HD celoštatne tv joj/ joj plus/ wau atd. ???

  4. Je otazkou casu , ked zadarmo ostanu iba programy RTVS v SD, zvysok v HD bude komplet spoplatneny . Bude to nasledok nedostatku financii v regionalkach a lokalkach, mesta uz nebudu chciet financovat televizie, IPTV vsetko odrovna.

    1. Môžu spoplatniť regionálky aj hneď aj tak nechytím ani jednu

    2. Otázka znie: len akú budú mať sledovanosť v IPTV oproti free anténe…

    1. Ja napríklad bývam v Krnča pri Topoľčanoch a síce Plustelka a Plustelka Viac absolútne v pohode, ale tiež regionálka ani jedna…a Topoľčany pritom nie sú koniec sveta.
      A pokiaľ ide o platené HD kanály….pokiaľ Plustelka /resp. niečo miesto nej/ radikálne zlepší pokrytie a rozšíri ponuku, potom množno. Pokiaľ nie, tých 14.000 abonentov nikdy neprekročí a pokus o nejaké spoplatňovanie je len skratka do pekla.

  5. Je škoda, že samotné regionálky si nekoordinujú vlastné frekvencie / cez vedľajšiu s.r.o /, tu je vidieť , že asi nemajú záujem svoj program dostať do vzduchu. Ja som koordinoval všetko ešte pred desiatimi rokmi, aj keď som ich následne posunul inému operátorovi, nakoľko nie je možné mať aj vys.licenciu a aj MUX , no už piatý rok vysielam cez DVB-T , tento rok už v HD. No poznám aj vo svojom regióne lokálku mesta , ktorá o vzduch záujem nemá, no takmer 100 000 Euro / ročne skonzumuje.
    Možno , ak by MK SR prispelo operátorom na MUXy , išli by do DVB-T všetky lokálky a regionálky a hneď by to bolo plnšie.

  6. Ešte doplním , oslovte lokálky a regionálky vo svojom bydlisku , že prečo nevysielajú cez DVB-T , možno sa dočkame zaujímavých odpovedí a vyhovoriek, ako sa to nedá.

Komentáre už nie sú povolené.