Reklama

AVIS: DVB-T/T2 vysielače na Klokočine dočasne mimo prevádzky

Obyvatelia Nitry a blízkeho okolia nebudú môcť v najbližšom období prijímať signál z terestriálnych DVB-T/T2 vysielačov Nitra – Klokočina, ktoré prevádzkuje telekomunikačný operátor AVIS. Dôvodom sú stavebné práce na streche panelového domu, kde sú vysielače umiestnené.
Pokračovanie nižšie:

Z uvedeného dôvodu je tak od dnešného dňa dočasne vypnutý miestny DVB-T vysielač na 52. kanáli (722 MHz), ako aj DVB-T2 vysielač s ponukou Plustelka Viac, ktorý šíri signál na 36. kanáli (594 MHz).

Programy z balíka Plustelka Viac šíri pre Nitru aj naďalej vysielač zo Zobora. Diváci by tak teoreticky o programy z plateného balíka Plustelky nemali prísť.

O opätovnom spustení oboch vysielačov z Klokočiny budeme samozrejme informovať. V tejto chvíli však ešte nie je známy presný termín ich opätovného sprevádzkovania.

Doplnené 27.6.:
Vysielače budú už v najbližších dňoch fungovať, ale iba v obmedzenom režime. Aktívne budú od večera do skorého rána. V priebehu dňa budú ešte stále vypnuté z vyššie uvedeného dôvodu.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. A čo AVIS v BB na 23k a 44k znížil výkon? Predtým som obe mux-y ako tak naladil (signal 10-15% , kvalita 100%), no posledné cca 3 mesiace vôbec nič, nech robím, čo robím …

    Ďakujem sa prípadne info

    1. Neznížil sa výkon ani na jednom, ak oba prestali zrazu chodiť asi je niekde chyba..

    2. Už Avis obnovil vysielanie na klokocine v Nitre na novo funguje šláger , nitricka, noe tv , centrál tv

    3. Áno máte pravdu, ide však len o dočasné vysielanie vo večerných hodinách. Cez deň bude vysielač stále vypnutý. Správu sme aktualizovali.

  2. A 52 k. sa nedal dočasne spustiť zo Zobora ako náhrada ?

  3. m m nie ako nahrada ale nastalo ale urad to stopol mam o tom info od TV central nuž co to sme na Slovensku.

  4. pre skratek: V Prešove už 2. deň nefunguje DVB-T vysielač K27 – ide len nosná – len čierny obraz celý mux.

Komentáre už nie sú povolené.